Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama przesuwna - reklamowac ?

Recommended Posts

Witam,

Kupilismy na promocji w OBI brama przesuwna ocynk + malowanie proszkowe. Dzisiaj ja przywiezli (wiem ze markety to nie najlepsze miejsce na takie zakupy.., ale dla niektorych cena jest kluczowym czynnikiem..).

Generalnie brama nam sie podoba.., jednak niepokoi mnie inna rzecz.., jest jakby lekko wybrzuszona (szczegolnie wydaje sie wybrzuszona ta gorna szyna pod rolke prowadzaca. W najgorszym miejscu okolo 1,2cm). Szczegoly na zdjeciach.

Teraz pytanie kluczowe (do praktykow..nie teoretykow :) ). Czy nadaje sie to do reklamacji, czy raczej nie powinno byc wiekszych problemow z prawidlowym montazem i pozniejszym dzialaniem ?

IMG_4514 (853x1280).jpgIMG_4513 (853x1280).jpgIMG_4516 (1280x853).jpgIMG_4515 (1280x853).jpgIMG_4517 (853x1280).jpg

pozdrawiam

Pawel

reklamacja raczej niema sensu.takie wygięcie w niczym nie przeszkadza jest spowodowane najprędzej w czasie wieszania przy transporcie,na warsztacie.A ze w akch zakładach robią na sztukę więc nie było komu wyprostować.Bramę zawsze można położyć na płasko na dwóch bloczkach po bokach i po prostu wyprostować.Albo młotkiem przez drewno,albo poskakać po niej.

takie wygięcie spowodowane może być też amatorskim spawaniem, da się to łatwo naprawić przed malowaniem, ale skoro już jest pomalowana to jedynym wyjściem jest albo wymiana na prostą lub próba naprawy samemu - czyli metoda jaką wskazał "virtuss", lecz nie bij młotkiem po niej, lepiej poskakać z umiarem..

Taką bramę da się zamontować i używać, lecz przy montażu trzeba wszystko posadowić "krzywo" :)