marulw 27.08.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam Mam małe pytanie Po wylaniu wylewek maszynowych z dodatkiem włókien w całym domu pojawiły się bardzo małe pęknięcia przy przejściach z jednego pomieszczenia do następnego (na szerokość drzwi lub wnęk) ,ekipa która to robiła powiedziała ze one będą i nie ma się co martwic bo to normalne ,po za tym nie ma żadnych pęknięć na wylewkach w pomieszczeniach delatacja była dawana od ścian na parterze jest 10 cm styropianu i około 6cm wylewki ,teraz mam ekipę która kładzie mi płytki w korytarzu ale z korytarza chciałbym wejść delikatnym łukiem w salon tymi samymi płytkami (w karo) i przedpokój tez tymi samymi nie chciał bym dzielić tych płytek w miejscu szczelin które powstały na wylewce ale Majster mnie straszy ze może pęknąć płytka w tym miejscu (dodam że te szczeliny są bardzo małe i jedna ma długość tyle co drzwi a druga tyle co wnęka wejściowa do salonu nie jest to duża powierzchnia korytarz ma jakieś 4,5m długości a szeroki jest na 1,3m i z niego do przedpokoju który ma 1,8m na 1,8m i to małe półkole w salonie i właśnie mam te szczeliny przy przejściu z korytarza do salonu i z korytarza do przedpokoju dodam że płytki są 40cmX40cm całości jest około 15m2 dodam tęż ze listwy nie wchodzą w grę bo zepsują wygląd całość, a wygląda to naprawdę super:),nie ma też tam nigdzie ogrzewania podłogowego Czy myślicie że mogą pęknąć mi płytki tak samo jak wylewka ??????Cz powinienem zaryzykować ?????????? Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez marulw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts