gips 28.08.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Kupiłem na wsi stary dom przy drodze gruntowej.Ogrodzenie siatka jest w miejscu , gdzie powinien być rów. Rolnicy zrobili ogrodzenie żeby mieć większe podwórko.Chcę to wyburzyć, czy potrzebne pozwolenie, czy mogę na starych "fundamentach " postawić nowe.Jeżeli pozwolenie to mi cofną linie zabudowy na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 04.09.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Nie musisz mieć pozwolenia na budowę (chyba że ogrodzenie będzie wyższe niż 220 cm), ale musisz zgłosić roboty w starostwie (jeśli droga gruntowa jest drogą publiczną). I lepiej buduj wzdłuż własnej granicy działki, a nie na starym ogrodzeniu, bo jak kiedyś kto się przyczepi, to będziesz rozbierał nowe ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 12.09.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Budowa ogrodzenia jest kosztowna.Po zastanowieniu się doszedłem do wniosku ,że może kiedyś naprawdę się przyczepią jak będzie wznowienie granic, lub remont drogi.i wtedy rozbiórka.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts