Inka1 12.03.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Niedawno zakończono budowę domków na naszym osiedlu, droga dojazdowa jest w fatalnym stanie (wygląda jak polna, rozjeżdżona, auta zawisają podwoziem). I takie pytanie: gdzie mam sprawdzić, kto jest właścicielem drogi? kogo zacząć "gnębić" pismami? a może nikogo i ja mam sama tłuczeń na nią zwieźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 12.03.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Należy sprawdzić w Gminie w ewidencji gruntów i budynków, kto jest wpisany jako własciciel działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 12.03.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Można też (znając numer działki stanowiącej drogę) poprosić o wypis z Księgi Wieczystej. Właścicielem może być albo gmina, albo też działki leżące wkoło tej drogi sprzedawane były z ułamkowym udziałęm w drodze- wówczas obowiązki związane z drogą należą do mieszkańców osiedla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 12.03.2004 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 z tego, co widzę z mapy to jest wydzielona działka (nawet w czasie śniegu pług jeżdził a jak sprawdzę, że właścicielm jest gmina, to czy ona ma obowiązek utrzymywania jakoś tej drogi, żeby była przejezdna? ktoś to przerabiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 12.03.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Jeśli właścicielem jest gmina, wszystkie obowiązki związane z utrzymaniem drogi i bezpieczeństwem na niej spoczywają właśnie na niej- na gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts