duczman 28.08.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam, mam problem z odbiorem domu jednorodzinnego.Wszystkie dokumenty są właściwie skompletowane jednak "guru" prowadzący budowę jest niesłowny, czekam już około 3 miesięcy aby sfinalizował formalności jednak za każdym razem gdy próbuje się z nim skontaktować - o ile już to się uda powtarza ze będzie się starał w tym tygodniu itp. W jaki sposób mogę go ponaglić, ewentualnie jak wyglądałaby sprawa gdybym chciał przekazać prowadzenie budowy w ręce kogoś innego. Jak z kosztami? Czy ewentualny nowy nadzorca przyjmie budynek "od początku" i będzie musiał sam sprawdzać i zatwierdzać czynności wykonywane w projekcie, strop, mury itp. Czy na podstawie już posiadanych przeze mnie dokumentów po prostu będzie w tym samym punkcie co obecny i bez problemów będzie mógł stwierdzić, że budynek jest gotowy do odbioru i zakończy czynności. Liczę, że ktoś będzie w stanie odpowiedzieć na moje pytania. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 31.08.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Piszesz ciutek chaotycznie, chyba mocno zły w tym momencie jesteś Sprecyzuj jakie masz dokumenty, czy Ty je masz czy ten guru, czy są wszystkie wpisy w dzienniku budowy, skoro to odbiór to po co nowy prowadzący budowę? Wiosną przechodziłam odbiór ( perypetie opisałam w swoim dzienniku) więc chętnie pomogę ale podaj szczegóły. Odbiór budynku to nie jest wielki problem i samemu można wszystko załatwić bez łaski:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts