Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zamek szyfrowy zamiast klucza, ale nie zamiast klamki - czy coś takiego istnieje ?

Recommended Posts

Witam

Chce zastąpić zamek zwykły zamkiem szyfrowym ale wszystko co widzę na rynku montuję się zamiast klamki, a ja nie chce zastąpić klamki. ( kuta klamka z pięknym pudełkowym zamkiem z 1871 roku) Chce natomiast tradycyjny bębenkowy zamek na coś nowocześniejszego. Czy ktoś widział gdzieś na rynku coś czego potrzebuję. Proszę o pomoc

• 1 month później...

Nie wiem jakie masz możliwości, ale może dałoby się gdzieś ukryć zworę elektromagnetyczną, wtedy unikasz psucia zamka i klamki.

Widziałem też warianty zamków (np do hoteli) gdzie zamek obsługiwał klamkę i rygiel, ale wtedy musiałbyś pozbyć się całego mechanizmu zamka i zamontować nowy, mnie też byłoby szkoda.

Osobiście też bym odrzucił wszystkie opcje dokładania elektromagnesu lub siłownika do istniejącego zamka, jak dla mnie nie gwarantują one długiego działania, no chyba że masz na stałe na usługach jakiegoś konserwatora-naprawiacza.

• 2 weeks później...

Elektroniczna wkładka bębenkowa R 8

zasięg czytania do 10cm

pamięć do 15 kart lub breloków Mifare (do 64 w opcji)

awaryjny klucz mechaniczny na wszelki wypadek

programowanie kartą administracyjną ( w kpl.)

bateria wewnętrzna, wymiana co kilka lat

różne długości bębenka dostępne (60-80mm)

akceptuje karty Mifare, nawet Krakowską Kartę Miejską