Mikołaj1719499942 29.08.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 WitamPo ostatnich problemach z prądem chcę zainwestować w zasilanie awaryjne. Problem polega na tym, że wszystkie obwody w domu mam porozdzielane na trzy fazy. Najlepiej było by zainwestować w agregat trójfazowy, ale koszty są dosyć znaczne. tak naprawdę siły nie wykorzystuję. Mam co prawda kuchnie indukcyjną ale ona działa na dwie fazy (przy czym podczas awarii spokojnie się bez niej obejdę) Czyli chodzi oto czy da radę podłączyć z wykorzystanie przełącznika zasilania instalacje porozdzielaną na trzy fazy do agregatu jednofazowego? Agregat inwerterowy czyli komputery i inna elektronika powinny działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefel 30.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja się dołączam do pytania. Mam przygotowaną instalację pod agregat ale przełącznika I-0-II jeszcze nie mam podłączonego w TR. Planuje do wejścia tego wyłącznika (od strony agregatu) podłączyć tą samą fazę do 3 wejść. Czy tak można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Agr*** 31.08.2011 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp3s 01.09.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Można tak zrobić, tylko nie włączajcie wtedy odbiorników siłowych (silników i takich tam). No i moc agregatu musi "pociągnąć"- zwykle na światło, lodówkę i komputerek wystaczy 2-3 kilo Waty. I koniecznie musi być odłączone zasilanie główne z sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts