mikita 29.08.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 WitamMam pytanie o ww. kostkę bo już sama nic nie wiem:) Kładą mi właśnie ten typ kostki i wizualnie super, tylko się podłamałam jakością. Tj. Dużo jest obtłuczonych (część już była obtłuczona, a część obtłukuje się przy kładzeniu), nie mam jeszcze powierzchni utwardzonej, a podobno wtedy też się jeszcze część wytłucze. Poza tym dużo kostek ma wgłębienia (tj. okrągłe dziury, jakby bardzo duże kamyki tam były i przy śrutowaniu wypadły. Wiem, że "dużo" to pojęcie względne, ja takich kostek na ok. 150m2 mam ok. 3-4m.kw. A i jeszcze widzę, że część kostek (ok.2m.kw.) wygląda jak zupełnie z innej bajki, tj. mają dużo mniej chropowatości (są bardziej gładkie) i są dużo dużo jaśniejsze.Pytałam się tych co układają i jeden mówi, że to normalne, drugi, że tak być nie powinno. I teraz się zastanawiam, czy wzywać przedstawiciela aby obejrzał tą kostkę, czy faktycznie takie uszkodzenia i przebarwienia są normą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 29.08.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Najwięcej powiedzałoby zdjęcie na temat jakości towaru, ale i tak można coś doradzić:1. Zaleca się mieszanie kostek które pochodzą z różnych partii towaru. Zasada układania 3 palet jednocześnie, żeby nie powstawały placki niejednolitych powierzchni.2. Jeżeli kostka się nadmiernie sypie wtedy może się okazać, że jest źle zrobiona i po zimie się całkiem rozsypie, ale to tylko ekspert na miejscu może ocenić. Lepiej reklamować teraz niż po ułożeniu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 30.08.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dzięki bardzo.Okazało się, że takie ubytki to "norma" niestety. Jedynie co to mogę sobie zażyczyć od brukarzy aby mi te kostki powymieniali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 31.08.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dokładnie tak jak napisał blechert. Kostki postarzane powstają z materiału barwionego w masie, a ten powinien pochodzić z jednej partii produkcyjnej. Jeśli różnice w barwie są bardzo wyraźne, może być ciężko zgubić to przy mieszaniu. Gorzej brzmi co innego - kostka postarzana ma mieć taki poobijany wygląd, ale nie ma prawa rozpadać się przy układaniu. To się prawie na pewno kwalifikuje do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 31.08.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Jakbym miał stawiać to może być za dużo piasku, lub za mało cementu [n.p. białego] - gdyż to pierwsze sprawia, że kostka wygląda ślicznie, to drugie - pozwala uzyskać ładne kolory [jasne pastelowe]... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts