WOJSKI 29.08.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Poratujcie mnie, potrzebuję połatać trochę ściany. To co zostawili mi tykarze wykorzystałem i potrzebuję dorobić trochę. Jakie są propocje wapna do piasku kwarcowego i cementu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 29.08.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Za mało opisałeś "przypadek". Łatać tynki?Ja, jak u moich zobaczyłam, że łatanie będzie, to "do widzenia" powiedziałam.(W twoim przypadku, to pewnie najlepiej by było, jakbyś zachował proporcje takie same, jakie oni stosowali. Opisz dokładniej sytuację, to może ktoś podpowie.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 29.08.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Chodzi o łatanie np. po kuciu pod kable etc. Mieszanka wapno+piasek kwarcowy+cement to warstwa wykańczająca tynk. Potrzebuję proporcję ponieważ numer telefonu do nich uległ destrukcji , coprawda kiedyś mi mówili, ale nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 29.08.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 A, o to chodzi...Jak Dziadek tynkował, to mówił: łopata cementu, dwie łopaty wapna (ale z dołu wybierane było), osiem(? do dziesięciu - chyba zależało od jakości ?)) łopat piasku. To do tej srodkowej warstwy. Bo obrzutka inaczej i gładż też inaczej. Śliczne tynki robił. Teraz, to co szkoła, to inne proporcje.Myślę, że "na oko" zrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 30.08.2011 04:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 udało mi się zdobyć numer telefonu do niego, i proporcje podał mi następujące: 3 łopaty wapna + 2 wiaderka piasku kwarcowego (takie 10 l) + 1 kg cementu wczoraj rozrobiłem tylko chyba trochę za dużo piasku wsypałem bo jakieś takie moło białe wyszło no nic dziś zobaczę jak to wygląda sprubuję kawałek zrobić tym może nie odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts