Asieja 29.08.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam, chciałam prosić o poradę odnośnie przebudowy pieca kaflowego. Mieszkanie w którym się on znajduje jest bardzo małe - całkowita powierzchnia wynosi 25mkw, składa się ono z pokoju, aneksu kuchennego, łazienki i antresoli. Jego wysokość to 3,60m. Stoi w nim piec kaflowy który prawidłowo funkcjonuje lecz jest za duży no i raczej brzydki Chciałam go przebudować na mniejszy ładniejszy i nowocześniejszy. Mam pytanie czy jest możliwe zwężenie i skrócenie tego pieca oraz wstawienie większych drzwiczek najlepiej szklanych przez które będzie widać płomień. Proszę o poradę czy jest to wykonalne i jaki mógłby być koszt takiej przebudowy. Dodam, że kamienica ma trzy kondygnacje + strych na poddaszu. Zastanawiałam się też nad zainstalowaniem w mieszkaniu CO na gaz, co o tym sądzicie. Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 29.08.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) a może coś z małych pieców gotowych??? Co gazowe to dobry pomysłhttp://www.gamix.com.pl/pl,piec-grzewczy-piacenza-5kw,produkt_22.html Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 29.08.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam, chciałam prosić o poradę odnośnie przebudowy pieca kaflowego. Mieszkanie w którym się on znajduje jest bardzo małe - całkowita powierzchnia wynosi 25mkw, składa się ono z pokoju, aneksu kuchennego, łazienki i antresoli. Jego wysokość to 3,60m. Stoi w nim piec kaflowy który prawidłowo funkcjonuje lecz jest za duży no i raczej brzydki Chciałam go przebudować na mniejszy ładniejszy i nowocześniejszy. Mam pytanie czy jest możliwe zwężenie i skrócenie tego pieca oraz wstawienie większych drzwiczek najlepiej szklanych przez które będzie widać płomień. Proszę o poradę czy jest to wykonalne i jaki mógłby być koszt takiej przebudowy. Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam jego rozmiar, a co za tym idzie pojemność cieplna z pewnością jest dostosowana do wielkości mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.08.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Możesz przebudować swój piec , na mniejszy , z drzwiami przeszklonymi.Będzie on bardziej wydajny , czyli przy mniejszych gabarytach będzielepiej i więcej ogrzewał. Niestety , koszt takiej przeróbki , wymyka sięstandardom zduństwa tradycyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerin 30.08.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 przebudowa takiego pieca to jest jednak przedsięwzięcie, bo jak Ci nie wyjdzie to będzie niefajnie:) ja remontowałem taki wiejski piec kaflowy, i jak przy pierwszej próbie nie chciało ciągnąć, to myślałem że serce mi wyskoczy, ale w końcu pociągnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 30.08.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Możesz przebudować swój piec , na mniejszy , z drzwiami przeszklonymi. Będzie on bardziej wydajny , czyli przy mniejszych gabarytach będzie lepiej i więcej ogrzewał. Niestety , koszt takiej przeróbki , wymyka się standardom zduństwa tradycyjnego. Przy mniejszych gabarytach będzie lepiej i więcej ogrzewał .. i zapewne dłużej trzymał ciepło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 30.08.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Asieja: Czy przy obecnej wielkości piec dobrze ogrzewa to pomieszczenie ? Jak często musisz palić w piecu aby cały czas było wystarczająco ciepło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Przy mniejszych gabarytach będzie lepiej i więcej ogrzewał .. i zapewne dłużej trzymał ciepło . Tak . Nowoczesna sztuka zduńska zna takie przypadki Znowu szukasz guza mądralo ?! Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts