ravo77 07.12.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam, Maluję ściany pokryte gładzią i zagruntowane. Farba akrylowa Dulux Matt. Chciałbym uzyskać strukturę drobnego, ziarnistego baranka? W tej chwili malarz używa wałka, który zostawia dość wyraźną, wzorzystą strukturę. Jaki wałek najlepiej zastosować, aby uzyskać drobny ziarnisty baranek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 07.12.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 z krótkim włosiem najlepiej np.10mm i dobrej jakości Dynamic Polypro albo Lint free chociaz mi sie lepiej malowało Polypro cena ok 11zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieslav33 02.06.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Ostatnio parę osób pytało mnie o wałki do malowania wzorów na ścianie. Wraca tradycja, czy wspomniane wałki ciągle są daleko za modą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 02.06.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Takim wałkiem to mógłbym tylko swoją paskudną łazienkę pomalować. Rozumiem, z poprzedniego posta, że masz sklep z takimi rzeczami? To może sprowadzaj na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.06.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 http://korbus.pl/katalog1.htm Wcale nie takie paskudne, wręcz niektóre bardzo mi się podobają i dużo taniej niż szablony. Jedną sciane potrzebuje zrobić taką fikuśną i cały czas dumam czy kupić jakiś szablon i powtórzyć wzór na całej ścianie (niektóre dość fajnie wyglądają), czy zrobic efekt szczotki lub gumy, lub własnie taki wałek. Sama nie wiem a decyzja na dniach musi byc podjęta - za duży wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 19.08.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Oh! Bomba! Ja uważam, że te wałki + ułańska fantazja artysty malarza sprawią, że ściany będą bosko wyglądały! To, że kiedyś wzorki robiło się na wszystkich ścianach i to pasy równiutko jeden obok drugiego, nie oznacza, że to jest ich jedyne zastosowanie. U kogoś w dzienniku widziałam, jak używał wałka do robienia wzorów w szpachlu, a dopiero potem to było barwione i bejcowane itd... Każdy sposób na dekorację ściany jest dobry! Kiedyś była taka reklama : trzeba mieć fantazję, dziadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marrcin00 29.08.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam. Jak widać jestem nowy na tym forum, więc z góry przepraszam jak coś źle zrobię. Moje pytanie dotyczy czy ktoś z użytkowników używał wałków do efektów specjalnych. Byłem dzisiaj w sklepie budowlany i takowy widziałem, ale sprzedawca powiedział że nie mają żadnych prospektów jak to wygląda w rzeczywistości, a o to głównie mi chodzi. Chodzi mi o te wałki (rolki):http://taniobuduj.pl/images/0e3eeee6ec29f82398a73465f6dc2bbf.jpghttp://www.grupapsb.com.pl/files/Product/av0u2dm09q4atr/foto_Full.jpg Jeśli ktoś używał tych wałków (rolek) to byłbym wdzięczny za zdjęcia prezentując efekt po pomalowaniu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts