literkas 13.09.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 a my w mniejszości, czyli 1 stanowisko (3,5x6,2) - ze względu na koszty i bryłę budynku przypuszczam, że samochód będzie parkowany w garażu tylko w przypadku wyjątkowo złej pogody, (nikomu nie będzie się chciało wjeżdżać co dzień - leniwi jesteśmy ) mamy podjazd i dodatkowo 1 duże miejsce obok domu. pewnie tu będzie samochód (samochody) stał na codzień. a w garażu ? rowery, motory, kosiarka, itp. ewentualnie powstanie wiata - jest miejsce na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekq 16.09.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 ja mam jednostanowiskowy i żałuje, że nie zrobiłem 2 stanowiskowego. Teraz mam 2 samochody i ciągle żona podbiera mi miejsce w garażu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 19.09.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 W projekcie 2 + (dwa samochody + skuter, rowery, u góry łódka) mam nadzieje ze się nic nie zmieni w kwestii wielkości garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 20.09.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Dwustanowiskowy-przerobiony na jednostanowiskowy plus częśc gospodarcza(kotłownia)Wielkośc garażu nie zmieniła się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 21.09.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Moja dzialeczka jest na dosc wysokiej skarpie...Az sie prosi zeby podpiwniczyc dom i zrobic pod nim garaz. Wybralismy opcje domu parterowego Jaskółka WM11. Nasza Jaskolka ma 18m dlugosci i 10m szerokosci, sam garaz znajdujacy sie pod domem bedzie miec okolo 70mkw - na dwa duze samochody i dwa niemale motocykle. No i miejsce do majsterkowania dla mojego meza. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczow! http://forum.muratordom.pl/jaskolka-loricarii,t140412.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_piatek 26.09.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Planowany 2-u stanowiskowy na tyłach ogrodu ze wzgledu na wąską działke...cóz przeraza nas opcja-snieg!!! ale przezyjemy i trochę relaksu zamiast siłowni z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 02.03.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wg mnie ładna wiata jest b. ciekawym rozwiązaniem. Pamiętajcie, że zimą najważniejsze jest zadaszenie samochodu, boki mogą być odsłonięte (czyli tzw. wiata). U mnie przynajmniej jednostanowiskowy garaż w bryle budynku z dodatkowym pomieszczeniem gospodarczym. Garaż dwustanowiskowy jako fajny dodatek ale nie wymagany. Przeglądając projekty to wydaje mi się, że te garaże dwustanowiskowe trochę psują architekturę domu a w szczególności wystające garaże w stosunku do linii wejścia do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 03.03.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 jednostanowiskowy bo 1) wąska działka 2) szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 03.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 U mnie też wąska działka i ze względu na to jednostanowiskowy.Drugi samochód niestety będzie marznął na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 03.03.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Zaplanowany (fundamenty zrobione) dwustanowiskowy, wolnostojący. Jak starczy kasy to będzie budowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.03.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Garaz dwustanowiskowy w bryle budynku z dwiema bramami garazowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 03.03.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 dwustanowiskowy mimo że jest jeden samochód lecz dużo gratów ogrodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 09.03.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 dwustanowiskowy wolnostojący 1 szeroka brama segmentowa ma być 5 m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elisee 11.03.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 My planowaliśmy garaż na dwa auta - nieco dłuższy, aby z tyłu zmieścił się motocykl i było trochę miejsca do dłubania przy nim.Ze względu na oszczędności stanęło na miejscu dla jednego auta i motocykla. Przedłużeniem garażu będzie wiata - wspaniałomyślnie zaproponowałam, iż będę tam parkować. Tył i drugi bok wiaty będzie zabudowany drewnem - takim samym jak na części elewacji - wiata mam nadzieje będzie ładnie sie komponowała i nada trochę lekkości bryle budynku. W głębi pozostanie jeszcze sporo miejsca - planujemy tam składować drewno do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 11.03.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam , zrezygnowałem z garażu w bryle domu i będzie wolno stojący dwu stanowiskowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 11.03.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Zdecydowanie dwustanowiskowy i oczywiście wolno stojący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 11.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 a robicie osobne drzwi w takim garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 12.03.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam , na planie mam drzwi , ale zastanawiam sie czy jest potrzeba montowania . Może ktoś sie wypowie na ten temat . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 13.03.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 U nas jednostanowiskowy bo...jeden samochód,szczerze mówiąc nawet nie myśleliśmy o 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 13.03.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Uważnie przeczytałam cały wątek. Przed poczytaniem nie rozumiałam, dlaczego ludzie, którzy budują dom120 metrów stawiają w bryle garaż 60m2. I powiem szczerze, dalej nie rozumiem. Przeczytałam, że od samochodu trzeba z zakupami po błocie, i że sie go odśnieża... Tylko, że po zrobieniu podwórka, żadnego błota na nim być nie powinno, no i w końcu po to się człek wynosi z bloku, żeby się po własnym podwórku czasem przejść. Ta zima była dość surowa, a mąż odśnieżał mi samochód parę razy, w zeszłym roku to nie wiem, czy w ogóle mu się udało. I po to bulić za metr kwadratowy garażu tyle samo, co za metr kwadratowy domu? 120 metrów domu to bardzo mała powierchnia jak na dom, nie mówiąc już o domkach 90 metrowych, bez sensu jest wstawienie garażu, lepiej zrobić pokój:-) To takie przemyślenia, może się przydadzą komuś kto się zastanawia, czy lepiej samemu mieszkać jak człowiek, czy zapewniać salonki czterem kółkom. Mamy cztery auta. Jedno jest garażowane w ogrzewanym garażu, reszta stoi pod domem. Nie mamy wyjścia, jak na tę trzodę postawić budynek gospodarczy, ale dopiero po wybudowaniu domu dla siebie i w kosztach znacznie niższych niż metr kwadratowy powierzchni mieszkalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts