Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki macie gara? - jedno, czy dwustanowiskowy ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam 0,5 - stanowiskowy :lol:

tzn. kiedyś wydzieliłem ze swojego garażu kotłownię skracając go trochę, ale po jakimś czasie zmieniłem samochód i nowy - wystaje......

Jak skończę budowę nowego domu - zabiorę się za budowę nowego garażu - oczywiśce na 2 stanowiska + jakiś pomieszczenie gospodarcze.

Oj Doki, lubisz ty sie przekomarzać. Teraz z Ewą. Na codzienne odśnieżanie i skrobanie szyb farelka niewiele ci pomoże a poza tym to zajmuje sporo czasu. Nie mówiąc już o nie całkiem nowych akumulatorach. Ale zawsze jest coś za coś. Garażu za "friko" sie nie postawi. Dlatego mimo chęci nie ładowałam się w duży 2-stanowiskowy garaż, a mały musiał być ze względu na brak pomieszczeń gospodarczych w domu. tym sposobem mam sytego wilka i całą owcę.

Oj Doki, lubisz ty sie przekomarzać. Teraz z Ewą. Na codzienne odśnieżanie i skrobanie szyb farelka niewiele ci pomoże a poza tym to zajmuje sporo czasu. Nie mówiąc już o nie całkiem nowych akumulatorach. Ale zawsze jest coś za coś. Garażu za "friko" sie nie postawi. Dlatego mimo chęci nie ładowałam się w duży 2-stanowiskowy garaż, a mały musiał być ze względu na brak pomieszczeń gospodarczych w domu. tym sposobem mam sytego wilka i całą owcę.

Wlasnie po to mam farelke, zeby nie skrobac szyb, bo tego nie robie- szkoda szyby. W 10 minut wszystko odmrozone, a wnetrze nagrzane. Nie wiem co maja tu do rzeczy akumulatory.

POmysl wzial sie stad, ze 1/3 nocy spedzam w firmie, wiec samochod stoi na parkingu. Rano, jak zbieram sie do domu, podlaczam farelke do gniazdka przy oknie. A skoro moge to zrobic w firmie, dlaczego nie w domu. Mam akurat czas przy porannej kawie.

Garaz jest potrzebny na rozne graty. Ale wrecz nie cierpie otwierania i zamykania bramy. Jak sie dorobie bramy na pilota, to moze zmienie zdanie. Ale na razie nie mam. A w czasie gdy ja sie szarpie z bramo, silnik wesolo terkoce i ze wzglednu na wczesna (albo pozna) pore budzi domownikow.

Mamy garaż wolnostojący dwustanowiskowy, chociaż samochód jeden.Ale nareszcie mam idealny porządek w piwnicy. Nawet sobie nie wyobrażacie, ile klamotów uzbierało mi się w mieszkaniu w bloku! A teraz w piwnicy mam piękną pralnię, salkę do gry w tenisa, podręczny skład drewna do kominka( resztę drewna mamy na stelażu na " plecach" garażu), spiżarnię oraz pokój " świętego spokoju"( tylko tam nie dochodzą mnie domowe hałasy, a mam ich serdecznie dość po całym dniu pracy z dziećmi!). Zdecydowanie popieram garaż dwustanowiskowy- może kiedyś dorobię się drugiego samochodu i co- będziemy z mężem rzucać monetą? Pozdrawiam.

• 2 weeks później...