sergiq77 15.07.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Garaż jednostanowiskowy w świetle 4,25 brama wjazdowa 3m/2,5m. U mnie bardzo podobnie jeżeli chodzi o szerokość i bramę ale już długość jest taka że staną dwa samochody czyli 9,5 m (garaż jest po prostu w piwnicy pod połową domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 16.07.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 A u nas niestety w garażu będzie jeden samochód, ponieważ za garażem jest jeszcze kotłownia, drugie auto musimy więc garażować pod chmurką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 17.07.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Jeden garaż, na jedno auto - mąż nie zgodził się na dwustanowiskowy. Stwierdził, że jak dorobimy się drugiego auta, to może stać na dworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 18.07.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 na dwa autka choc zona nie ma prawa jazdy jeszcze wymiary 9 na 6 w tym ze kotlownia i pomieszczenie gospodarcze tam jeszcze sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.07.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 jednostanowiskowy,dzisiaj myslalbym o dwu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 23.07.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 A u nas niestety w garażu będzie jeden samochód, ponieważ za garażem jest jeszcze kotłownia, drugie auto musimy więc garażować pod chmurką Żeby uniknąć takich problemów, mamy dwustanowiskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 11.08.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 buduję garaz dwustanowiskowy, czy to słuszna decyzja zobaczymy, gdy juz zamieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 12.08.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jednak udalo sie, Nadproze podklejone styro sciaganym na zamowienie o grubosci 30 cm. Teraz trzeba tylko jakos zakotwic .... Brama juz zamontowana ... pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 12.08.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 oczywiście dwustanowiskowy w bryle domu... ok. 40m2 tyle ze używany na razie jako0 centrum rozrywki.. stół do ping ponga, warsztat, dart czy fliperek )))) pełni swoją funkcję znakomicie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotem 14.08.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 oczywiście dwustanowiskowy 50m2 w bryle domu.Mam pytanie czy robić przejscie z garażu do domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tora 16.08.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Kwestia gustu, finansów, przyzwyczajeń oraz ile i jakie są/będą samochody? Najważniejsze dla mnie, bo niestety nie dopilnowałam architekta - wysokość nadproża. Nie tylko dopłaca się za inną konstrukcję napędu (do niskich nadproży), ale mimo starannego montażu brama otwierana ręcznie nie chodzi tak płynnie żeby można było sobie jedną ręką machnąć. Jeśli ma być jedna brama dla dwustanowiskowego garażu z dwoma samochodami to polecam 5m szerokości bramy (lub nawet trochę więcej) dla czystego komfortu parkowania. Przy węższej trzeba parkować po skosie. Ale jak ktoś nie potrafi parkować to szeroka brama nie pomoże - i tak trzeba się w środku porządnie ustawić, żeby zmieściło się drugie auto a pasażerowie swobodnie mogli wysiąść nie obijając drzwi Radzę posprawdzać wielkości garażu w świetle, bramy w świetle i rzeczywistą wielkość samochodu (zwłaszcza te większe auta) pamiętając o tym, że katalogowe wymiary często pomijają fakt, że na dachu jest sztywna antena, relingi etc. U mnie jest jedna brama 5m szerokości, garaż dwustanowiskowy 6.5x6m z przejściem bezpośrednio do domu. Brama segmentowa z automatyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 16.08.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 dwustanowiskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skilll 19.08.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Mamy jednostanowiskowy w bryle i plany na wiatę w przyszłości, co spowodowane jest po części względami finansowymi jak również szerokością działki. My mamy podobnie. (tzn. w planach bo dopiero czekamy na war. zabudowy) W bryle jedno stanowisko (chciałbym dom oszczędny w użytkowaniu i szukałem bryły zblizonej do kwadratu i taki udało mi się znaleźć). W przyszłości planujemy zbudować wiatę na drzewo do kominka, mały schowek na narzędzia ogrodowe i zadaszenie dla drugiego autka. Wszytsko to 3 w 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skilll 19.08.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Jenostanowiskowy w którym będzie stał stół pingpongowy . Domu nie buduje się dla samochodów. Buduje się dla inwestorów i chyba wygodniej jest wsiąść do niezmarzniętego auta bez skrobania szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 31.08.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Jenostanowiskowy w którym będzie stał stół pingpongowy . Domu nie buduje się dla samochodów. Buduje się dla inwestorów i chyba wygodniej jest wsiąść do niezmarzniętego auta bez skrobania szyb. Słuszna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterpan 01.09.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 dwu stanowiskowy obowiązkowo !!! dwa samochody to obecnie minimum, a jak ktoś zauważył - dzieci rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 10.09.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jak chyba większość również mam dwustanowiskowy. Tylko na moje auto - bo: wedle słów mojego czarującego małża "żebyś się zmieściła, kochanie". I jak tu nie wierzyć w prawdziwą miłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tik 12.09.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ja planuję jednostanowiskowy plus obok wiata. Jeżeli w trakcie eksploatacji okaże się to potrzebne, to zabudujemy wiatę i będą dwa garaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 12.09.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 My mamy wolnostojący dwu-stanowiskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrynski 12.09.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 dwu stanowiskowy obowiązkowo !!! dwa samochody to obecnie minimum, a jak ktoś zauważył - dzieci rosną nalezaloby z zboku dobudować dom zeby dzieci mialy gdzie zakladac swoje rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts