engessa 30.08.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Na stronie studia z500 pojawił się nowy projekt domku parterowego- z176 Co o nim sądzicie??, mi osobiście bardzo się podoba ze względu na przestronne pomieszczenia, na dosyć niewielkim metrażu.. http://www.z500.pl/projekt/z176,dom,parterowy,z,funkcjonalnym,ukladem,przestrzennym.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 30.08.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Fajny domek, ale dlatego przestronny, gdyż nie ma drugiej łazienki lub chociaż WC i bardzo małe pomieszczenie gospodarcze, więc ogrzewanie to tylko gaz albo prąd. Pralka w łazience? Wolałabym dach dwuspadowy, ale to kwestia gustu i.... pieniędzy. Dom teoretycznie funkcjonalny, ale gdzie schowacie narzędzia ogrodowe, meble do ogrodu, narty, sanki, rowery, opony samochodowe, wózki dziecięce, resztki materiałów pobudowlanych, narzędzia...? Chybaże zbydujecie osobny garaż z pomieszczeniem gospodarczym.Niby dom dla rodziny 2+2, ale bez dodatkowego WC... jak w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyna8 08.11.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Na stronie studia z500 pojawił się nowy projekt domku parterowego- z176 Co o nim sądzicie??, mi osobiście bardzo się podoba ze względu na przestronne pomieszczenia, na dosyć niewielkim metrażu.. http://www.z500.pl/projekt/z176,dom,parterowy,z,funkcjonalnym,ukladem,przestrzennym.html Ja również zakochałam się w tym projekcie Mały i bardzo funkcjonalny. Kiedy planujesz jego budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 13.02.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Zdecydował się ktoś na zakup tego projektu i jego budowę ? Edytowane 1 Marca 2012 przez 12michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 02.03.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam! To jest bardzo dobry projekt. Niestety nikt go jeszcze nie pobudował choć jak biuro Z500 napisało już ktoś kupił ten projekt. Ja dwa lata szukam projektu, małego, parterowego i ekonomicznego domku i jestem prawie zdecydowany na Z69 z małymi zmianami (zapraszam na stronę forum z Z69 - dużo wypowiedzi osób mieszkających) - jednakże ten projekt "chodzi" mi po głowie. Jest to właśnie podobny projekt do Z69, ale posiada dodatkowe 12m2... może się kiedyś przydadzą... hmmm Dodam, że my będziemy mieli gazowe ogrzewanie, ale dla osób które chcą stałe ogrzewanie można wersję z garażem i kotłownię za garażem - na własne oczy widziałem taki dom również ze studia Z500 z takim rozwiązaniem - bomba. Był to projekt Z41 z garażem po prawej stronie - super na żywo wygląda!!! I ma właśnie 112m2 podobnie jak w temacie Z176 W sam raz wystarczająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 04.03.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Myślę, że nie będzie wielkich różnic w kosztach budowy w porównaniu do Z69.No i tak jak pisałaś dodatkowe kilka m2, poza tym dużo ładniejszy i lepszy układ pomieszczeń.Ale to kwestia gustu, więc wyboru musisz dokonać sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 04.03.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Mi też w zasadzie bardziej podoba się Z176 z garażem niż Z69, ale rozsądek podpowiada żeby mierzyć siły na zamiary. Nie potrzebuję wyjścia z salonu z tyłu tylko z boku (mam wąską działkę 18,5m x 40m)więc zmieniłem projekt pod siebie (salon też bardziej ustawny) i wyszło mi, że miałby 121m2 - fajnie. Jednakże to są dodatkowe koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 04.03.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Jeśli rozsądek podpowiada Ci by mierzyć siły na zamiary to buduj bez garażu. Garaż = dodatkowe fundamenty, dodatkowy dach, dodatkowa powierzchnia zabudowy, nie wspomnę o bramie, automatyce, oknie itp - jednym słowem koszty. Na moje ok dodatkowe min 30-40 tys. Ja bardzo długo szukam idealnego projektu, też zakładałem że musi być z garażem i tylko takie projekty brałem pod uwagę. Teraz ... hmm garaż no fajna sprawa, ale zawsze można postawić osobny, samochód rzecz nabyta - za parę lat się albo zepsuje albo go sprzedasz. Ukradną ? Jak będą chcieli to i tak ukradną Dodatkowe miejsce na graty ? Można zrobić strych, albo blaszany garaż za domem za 1000zł. Wolę mieć fajny i ładny dom bez garażu i spokojnie wyrobić się z kosztami (które mogę przeznaczyć na wykończenie, ogrodzenie, kostkę) niż jakąś stodółkę z garażem 2 stanowiskowym. Ale to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Kaczmarski 07.03.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) Witam.Ja planuję zakupić ten projekt w wersji z garażem. Garaż zostanie przerobiony na pomieszczenie gospodarcze tzn:1. Powiększenie kotłowni na paliwo stałe.2. Skład na paliwo stałe.3. Dodatkowe pomieszczenie potrzebne w każdym domu.Dodatkowo planuję Spiżarnię koło kuchni podzielić na dwa pomieszczenia - z wejściem od sieni będzie to małe WC, z wejściem od kuchni będzie to pralnia. Ogólnie projekcik fajny spełniający wszystkie wymagania jakie stawiałem temu najodpowiedniejszemu.A... jeszcze zmiana kąta nachylenia dachu na 30stopni. Edytowane 7 Marca 2012 przez Kuba Kaczmarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 07.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Michał ja mam dość specyficzną sytuację ponieważ mam bardzo wąską działkę tylko 18,5m na 40m i nie mogę mieć osobnego garażu (blaszaka - wiem, że tanio), ale muszę oszczędzać metry i chcę jak najbliżej postawić garaż przy miedzy - nawet bez okna. Z176 + garaż 2-stanowiskowy to 15m + 6,6 daje 21,6m to sporo. Minus 2 metry od miedzy jeśli sąsiad - rodzina - się zgodzi i zostaje mi z prawej na ogródek 16m. Dlatego nie mam innego wyjścia. Dodatkowo byłem ostatnino u znajomego, który pobudował dopiero co dom z garażem 1-stanowiskowym i powiem szczerze, że to tragedia. A mają dwa auta. My również będziemy mieli dwa. Jego garaż wąski, ze nawet przy aucie ciężko podłubać (ale niby normalny garaż metrażowo, szerokościowo). Powiedział mi, żebym się nawet nie zastanawiał tylko robił 2-stanowiskowy bo dodatkowy koszt (przeliczaliśmy wstępnie) to jakieś 4-5tys. zł. i masz duuużo miejsca na dwa auta i gdzie rowery postawić czy narzędzia ogrodowe wrzucić. A to ważne. Dodam, ze kolega podsumował, ze gdyby miał jeszcze raz budować to by pobudował garaż tylko na dwa auta!!! Ja w dodatku mam zapędy mechanikowato-hobbystyczno-sportowe więc muszę mieć kanał Kuba - bardzo dobry pomysł też o tym myślałem żeby dołożyć dodatkowe WC tak jak jest w Z69, ale kotłownię wtedy całkowicie przenosisz i z niej rozumiem robisz WC, a ze spiżarki pralnię. Kuba pamiętaj TYLKO PIEC z PODAJNIKIEM żeby jak najmniej go obsługiwać - znam to z życia . Najpierw u teściowej zainstalowałem zwykły kocioł, później dołożyłem dmuchawę i sterownik ( i mogłem powiedzieć "a nie mówiłem" ) a teraz jest piec Krzaczka z podajnikiem - WYPAS !!! I Kuba tak jak wyżej pisałem widziałem taką kotłownię za garażem Z41 - super rozwiązanie właśnie na paliwo stałe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Kaczmarski 08.03.2012 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Posio_GTi przez 30 lat swojego życia mam piec Zębiec bez podajnika i dmuchawy. Jestem przyzwyczajony. Idąc z duchem czasu na pewno zastosuję wygodniejsze rozwiązanie. Kotłownia oczywiście za garażem, tak jak w wariancie. Jeszcze wizyta u architekta adaptującego i kupuję projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 08.03.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Super to już milowy krok - GRATULUJĘ! A gdzie będziesz się budował??? Żona podpowiada żebyś nie zmieniał kąta dachy bo to cały urok tego projektu!! Jednakże znając życie pewnie tak masz w warunkach zabudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Kaczmarski 08.03.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 W warunkach mam dach 30-60 stopni więc muszę to zmienić...... Nieco się podniesie dach ale cóż, na szerokim domku ponad 19m nie będzie tragedii.Budowa w woj. świętokrzyskim - okolice Starachowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 11.03.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Tak jak myślałem. My jesteśmy z Lublina ciągle zastanawiamy się nad dwoma projektami bo czekamy na wydzielenie drogi. A Wy zaczniecie rozumiem w tym roku??? Bo mamy do Was niedaleko - 150km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Kaczmarski 12.03.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 No w tym roku zaczynamy. Planujemy na ten rok zrobić stan "Zero". Za rok stan surowy otwarty a w 2014 wykończenie. Nie możemy się za bardzo spieszyć - wiadomo - kasa, kasa, kasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 12.03.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Tak wszystko właśnie rozgrywa się o tą kasę, kasę, kasę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Kaczmarski 13.03.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ale jak znam życie, architekt adaptujący otworzy nam oczy.Pójdziemy do niego przed zakupem projektu i się skonsultujemy.Działkę mamy spadzistą "przez długość domu" na 20m domu z garażem spadek jest ok 1.2m a w warunkach mamy napisane, że podmurówka nie może mieć więcej niż 60cm.I tu jest mały problem. Może się okazać, że będziemy musieli coś krótszego postawić a wtedy niestety padnie wybór na piętrowy tzn. z poddaszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 13.03.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 My piętrowe już przerabialiśmy.Rozmawialiśmy także ze znajomymi, którzy pobudowali piętrówki z poddaszem. I 99% z nich następny dom postawiłaby parterowy bez tych cholernych schodów!!Także trzymajcie się nogami i rękami przy parterówce !!!A co do piętrówki rozważaliśmy projekt Osiek 303 i Lotos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Kaczmarski 14.03.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A ja z żoną myśleliśmy tak: Z128, Z127, Z98, Z162, Z225, Z176 a obecnie myślimy o Z197.Ogólnie kontakt z Z500 jest bardzo dobry i skupiamy się na ich projektach.Jeżeli nie Z176 to prawdopodobnie wybierzemy Z197, ale konkretnie ustalimy to po wizycie architekta adaptujacego.Ogólnie chcemy garaż przerobić na pomieszczenia gospodarcze ze składem węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 17.03.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Kuba my też się zastanawialiśmy nad Z128 i Z127, ale powiem Ci, że Z197 jest bardzo ładny i to dobrze pomyślany projekt!!! Wcześniej go nie widziałem. Bardzo nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts