Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ewo, budujemy się w ok.Radomia,ale to dopiero początki w porównaniu z Wami

Do czychacz,- przepiękne widoki już takiego domku,wnętrza prze...śliczne

U nas jest z 176 bez garażu więc kotłownia zostaje,a spiżarka ulega zmniejszeniu, w pokojach tych na tyle zmiany co do wielkości ,w jednym chcemy zrobić garderobę ,i na tym koniec ale tak jak wspomniała Ewa zmiany potem pewnie się uwidocznią,

Pozdrawiam i życzę dalszych owocnych wnętrz bo u nas do tego daleka droga :-(

• Odpowiedzi 234
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Oooo matko, ale mnie tu dawno nie bylo - ale reszta tez ucichla :(. No coz, prawo Czuchacz, ze usunela swoje zdjecia...

U mnie jak zwykle wszystko sie przesunelo...ale - szambo zrobione, lazienka sie konczy, malowanie (na bialo) tez koncowka, obudowa stelaza wc w malym kibelku zrobiona z tych samych plytek co podloga (reszte scian malujemy, bo nie mam pomyslu na plytki). Meble do kuchni zamowione u lokalnego stolarza (koszty), piekarnik, plyta indukcyjna, zlew i bateria - kupione. Drzwi zamowione tylko do lazienek (koszty). Aaaa, jeszcze wczoraj zamowilismy z ikea 2 sofy do salonu (2 i 3-osobowa, zdejmowane obicia - mamy psy, ktorym wszystko wolno :yes:). Bedziemy tez zmniejszac szafe wnekowa, zeby przewiezc do nowego domu. No, chyba tyle. Pewnie od przyszlego tygodnia zaczniemy przewozic meble i inne rzeczy (znowu koszty). Co do reszty - ocieplenia chyba juz nie zdazymy zrobic, ze wzgledu na pogode, cala reszta wyposazenia bedziemy powolutku systematycznie kupowac...No coz, otoczenie wkolo domu kompletnie nie ruszone(i znowu koszty) - to jest tak, jak sie za wlasne buduje, wybiera sie rzeczy niezbedne do szybkiego zamieszkania...Pozdrawiam Wszystkich.

• 3 weeks później...
Witajcie ponownie (chyba przestane pisac, bo widze, ze pisze sama ze soba...). Jeszcze nie mieszkamy :( - wszystko sie przeciaga, a czas ucieka. Wstawili nam drzwi - krzywe framugi - okazalo sie, ze nie zastosowali kolkow ani kleju - maja poprawiac (szalg by trafil), czyli beda demontowane...sciany po malowaniu okazaly sie fatalnie zrobione (tynki tradycyjne - wyszly wszystkie niedorobki). Meble i lozka przewiezione, czekamy jeszcze na kuchnie i szafe (ktora trzeba przerobic), zrobimy jeszcze listwy przypodlogowe i tyle (no jeszcze lampy). Ocieplenie budynku w przyszlym roku, kominek tez (i cala masa innych rzeczy). Pozdrowienia.

• 3 months później...
ojej jak mnie tu dawno nie było...Ewo chyba się już przeprowadziłaś?? jesli możesz to pokaż zdjęcia ciekawa jestem jak to u Ciebie wyszło.... my wciąż walczymy z dalszym wykańczaniem...i chyba to potrwa latami ale mamy czas:) a zmieszkanie rekompensuje wszytsko:)nawet wielkie braki:) czy ktoś tu jeszcze zagląda???

• 4 weeks później...
Witam Wszystkich, przeprowadzilismy sie pod koniec listopada - super, ze juz na swoim. Ocieplac bedziemy pod koniec kwietnia, a tynki to chyba dopiero jesienia (ale wiadomo - wszystko zalezy od pogody). Problem mamy z pergola, ktora tez trzeba zrobic przed oddaniem budynku (tak KB zalecil) tzn. jak to zrobic, jakie wymiary - a u nas jak pisalam sa b.duze wiatry, wiec trzeba pokombinowac, zeby pol sciany nie wyrwalo ;). Co do zdjec, to nie mam co pokazywac - stare meble (a wlasciwie ich brak-tzn. jedna szafa, reszta betow wisi na wieszakach wolnostojacych), stary tv na podlodze, nie ma nawet listew, bo kasy braklo... wkolo domu jak na ksiezycu, czyli wysypany kamien (zeby zniwelowac bloto, bo kostka bedzie...ale kiedys :lol2:). Konczac - to co musi byc zrobione jest priorytetem, a cala reszta czyli wyposazenie domu bedzie "kiedy tam". Powodzenia w dalszych pracach :)

Witam, Ewo u nas też bardzo dużo do zrobienia, wiele rzeczy pozaczynanych i nie skończonych...a trwać to będzie długo długo bo teraz już wszystko robimy sami bez fachmanów...a mój mąż to z tych dokładnych do przesady a przy tym bardzo powolnych w pracach..priorytetem jest u nas ogrodzenie bo nam z lasu sarny i dziki przychodzą:) i ryją pod domem:)pergole w bardzo dalekiej przyszłości..my też mamy w środku kupę prowizorek typu szafka rtv to stara szafka kuchenna:) stary telewizor z mini monitorem , krzesło ogrodowe jest naszym fotelem, a stare meble z ikea przemalowane na biało wyglądaja jak nówki :):)kiedyś to zmienimy:):) echh.. ale i tak wszytskie niedoróbki rekompensuje zamieszkanie:) Ewo pokaż choć jak rozwiązałaś kuchnię łazienkę.... no nie daj się prosić:):) pozrawiam wszystkich budujących:):

Witam Wszystkich, przeprowadzilismy sie pod koniec listopada - super, ze juz na swoim. Ocieplac bedziemy pod koniec kwietnia, a tynki to chyba dopiero jesienia (ale wiadomo - wszystko zalezy od pogody). Problem mamy z pergola, ktora tez trzeba zrobic przed oddaniem budynku (tak KB zalecil) tzn. jak to zrobic, jakie wymiary - a u nas jak pisalam sa b.duze wiatry, wiec trzeba pokombinowac, zeby pol sciany nie wyrwalo ;). Co do zdjec, to nie mam co pokazywac - stare meble (a wlasciwie ich brak-tzn. jedna szafa, reszta betow wisi na wieszakach wolnostojacych), stary tv na podlodze, nie ma nawet listew, bo kasy braklo... wkolo domu jak na ksiezycu, czyli wysypany kamien (zeby zniwelowac bloto, bo kostka bedzie...ale kiedys :lol2:). Konczac - to co musi byc zrobione jest priorytetem, a cala reszta czyli wyposazenie domu bedzie "kiedy tam". Powodzenia w dalszych pracach :)

Witam, Ewo u nas też bardzo dużo do zrobienia, wiele rzeczy pozaczynanych i nie skończonych...a trwać to będzie długo długo bo teraz już wszystko robimy sami bez fachmanów...a mój mąż to z tych dokładnych do przesady a przy tym bardzo powolnych w pracach..priorytetem jest u nas ogrodzenie bo nam z lasu sarny i dziki przychodzą:) i ryją pod domem:)pergole w bardzo dalekiej przyszłości..my też mamy w środku kupę prowizorek typu szafka rtv to stara szafka kuchenna:) stary telewizor z mini monitorem , krzesło ogrodowe jest naszym fotelem, a stare meble z ikea przemalowane na biało wyglądaja jak nówki :):)kiedyś to zmienimy:):) echh.. ale i tak wszytskie niedoróbki rekompensuje zamieszkanie:) Ewo pokaż choć jak rozwiązałaś kuchnię łazienkę.... no nie daj się prosić:):) pozrawiam wszystkich budujących:):

Witaj Czuchacz, ja pisalam o pergoli, ktora jest nad tarasem, a kierbud powiedzial, ze to musi byc zrobione przed odbiorem...u Was inaczej? Prosze zobacz jak macie w PNB, bo u nas nie jest wykreslone (tylko wyraz "opcja" jest wykreslony...) - kto przy PNB myslal o czyms takim :bash:.

Witaj Czuchacz, ja pisalam o pergoli, ktora jest nad tarasem, a kierbud powiedzial, ze to musi byc zrobione przed odbiorem...u Was inaczej? Prosze zobacz jak macie w PNB, bo u nas nie jest wykreslone (tylko wyraz "opcja" jest wykreslony...) - kto przy PNB myslal o czyms takim :bash:.

Witaj Ewo, ja też pisałam o pergoli nad tarasem... no nam się udało oddać budynek bez pergoli choć w PNB jest... i wściekłabym się gdyby nam kazali to dorabiać choć wiem, że mieli prawo;) jakoś przeoczyli i nasz kier. bud. taki do dogadania i życiowy bardzo... więc zrozumiał, że na pergolę to już nie mamay kasy;)) i całe szczęście:))

• 1 year później...
Witam. Również spodobał mi się ten projekt. Zastanawiamy się jeszcze czy z garażem czy bez, ale chyba padnie na garaż bo rzeczywiście można zaadaptować go inaczej. Czy ktoś z budujących po zakończeniu budowy mógłby podzielić się ze mną informacjami odnośnie rzeczywistych kosztów do stanu pod klucz bez mebli... może być priv. Może ktoś posiada dziennik z budowy i podzieli się kosztami. również czeka mnie kilka zmian w projekcie, lecz chciałbym wiedzieć czy kwota, którą będę dysponował wystarczy na ten domek. Ja ruszam za rok lub 2, wiadomo musimy jeszcze odłożyć troszkę kaski. Pozdrawiam