Marcin1205 27.08.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ewo, budujemy się w ok.Radomia,ale to dopiero początki w porównaniu z Wami Do czychacz,- przepiękne widoki już takiego domku,wnętrza prze...śliczne U nas jest z 176 bez garażu więc kotłownia zostaje,a spiżarka ulega zmniejszeniu, w pokojach tych na tyle zmiany co do wielkości ,w jednym chcemy zrobić garderobę ,i na tym koniec ale tak jak wspomniała Ewa zmiany potem pewnie się uwidocznią, Pozdrawiam i życzę dalszych owocnych wnętrz bo u nas do tego daleka droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuchacz 29.08.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Dzięki za komplementy:)Ewo pytaj, jak będę wiedzieć odpowiem:)pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1205 10.09.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 do czuchaczczy mogę zapytać o wymiary okien w łazience,salonie drzwi tarasowych i u córci w pokoju?Będę wdzięczy dokonuje zmian stolarki a ładnie u Was to wygląda:-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuchacz 12.09.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Witam MarcinieOkno w łazience pozostało bez zmian , tam chyba jest wymiar 120x150, u córki w pokoju okno powiększone 180x180, w salonie potrójne okno tarasowe bez zmian, natomiast pojedyncze 150x150 powiększone 180x230, Czekam na Wasze zdjęcia:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1205 28.09.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 a gdzie fotkki czuchacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 21.10.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Oooo matko, ale mnie tu dawno nie bylo - ale reszta tez ucichla . No coz, prawo Czuchacz, ze usunela swoje zdjecia... U mnie jak zwykle wszystko sie przesunelo...ale - szambo zrobione, lazienka sie konczy, malowanie (na bialo) tez koncowka, obudowa stelaza wc w malym kibelku zrobiona z tych samych plytek co podloga (reszte scian malujemy, bo nie mam pomyslu na plytki). Meble do kuchni zamowione u lokalnego stolarza (koszty), piekarnik, plyta indukcyjna, zlew i bateria - kupione. Drzwi zamowione tylko do lazienek (koszty). Aaaa, jeszcze wczoraj zamowilismy z ikea 2 sofy do salonu (2 i 3-osobowa, zdejmowane obicia - mamy psy, ktorym wszystko wolno ). Bedziemy tez zmniejszac szafe wnekowa, zeby przewiezc do nowego domu. No, chyba tyle. Pewnie od przyszlego tygodnia zaczniemy przewozic meble i inne rzeczy (znowu koszty). Co do reszty - ocieplenia chyba juz nie zdazymy zrobic, ze wzgledu na pogode, cala reszta wyposazenia bedziemy powolutku systematycznie kupowac...No coz, otoczenie wkolo domu kompletnie nie ruszone(i znowu koszty) - to jest tak, jak sie za wlasne buduje, wybiera sie rzeczy niezbedne do szybkiego zamieszkania...Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 08.11.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witajcie ponownie (chyba przestane pisac, bo widze, ze pisze sama ze soba...). Jeszcze nie mieszkamy - wszystko sie przeciaga, a czas ucieka. Wstawili nam drzwi - krzywe framugi - okazalo sie, ze nie zastosowali kolkow ani kleju - maja poprawiac (szalg by trafil), czyli beda demontowane...sciany po malowaniu okazaly sie fatalnie zrobione (tynki tradycyjne - wyszly wszystkie niedorobki). Meble i lozka przewiezione, czekamy jeszcze na kuchnie i szafe (ktora trzeba przerobic), zrobimy jeszcze listwy przypodlogowe i tyle (no jeszcze lampy). Ocieplenie budynku w przyszlym roku, kominek tez (i cala masa innych rzeczy). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuchacz 10.02.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 ojej jak mnie tu dawno nie było...Ewo chyba się już przeprowadziłaś?? jesli możesz to pokaż zdjęcia ciekawa jestem jak to u Ciebie wyszło.... my wciąż walczymy z dalszym wykańczaniem...i chyba to potrwa latami ale mamy czas:) a zmieszkanie rekompensuje wszytsko:)nawet wielkie braki:) czy ktoś tu jeszcze zagląda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1205 14.02.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Witam,Oj rzeczywiście mało kto tu zagląda:-(My czekamy na wiosnę i ruszamy dalej....Już nie możemy się doczekać ,wszystko umówione byle ciepełko przyszło:-)Pozdrawiam wszystkich Z176A jak Wam się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuchacz 14.03.2014 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Mam nadzieję, że już ruszyliście:) wiosna przyszła z zaskoczenia:) nam mieszka się cudnie:)choć wciąż tyle do zrobienia ....czekamy na maj może ruszymy z ogrodzeniem:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 14.03.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Witam Wszystkich, przeprowadzilismy sie pod koniec listopada - super, ze juz na swoim. Ocieplac bedziemy pod koniec kwietnia, a tynki to chyba dopiero jesienia (ale wiadomo - wszystko zalezy od pogody). Problem mamy z pergola, ktora tez trzeba zrobic przed oddaniem budynku (tak KB zalecil) tzn. jak to zrobic, jakie wymiary - a u nas jak pisalam sa b.duze wiatry, wiec trzeba pokombinowac, zeby pol sciany nie wyrwalo . Co do zdjec, to nie mam co pokazywac - stare meble (a wlasciwie ich brak-tzn. jedna szafa, reszta betow wisi na wieszakach wolnostojacych), stary tv na podlodze, nie ma nawet listew, bo kasy braklo... wkolo domu jak na ksiezycu, czyli wysypany kamien (zeby zniwelowac bloto, bo kostka bedzie...ale kiedys ). Konczac - to co musi byc zrobione jest priorytetem, a cala reszta czyli wyposazenie domu bedzie "kiedy tam". Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuchacz 17.03.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witam, Ewo u nas też bardzo dużo do zrobienia, wiele rzeczy pozaczynanych i nie skończonych...a trwać to będzie długo długo bo teraz już wszystko robimy sami bez fachmanów...a mój mąż to z tych dokładnych do przesady a przy tym bardzo powolnych w pracach..priorytetem jest u nas ogrodzenie bo nam z lasu sarny i dziki przychodzą i ryją pod domem:)pergole w bardzo dalekiej przyszłości..my też mamy w środku kupę prowizorek typu szafka rtv to stara szafka kuchenna:) stary telewizor z mini monitorem , krzesło ogrodowe jest naszym fotelem, a stare meble z ikea przemalowane na biało wyglądaja jak nówki :)kiedyś to zmienimy:) echh.. ale i tak wszytskie niedoróbki rekompensuje zamieszkanie:) Ewo pokaż choć jak rozwiązałaś kuchnię łazienkę.... no nie daj się prosić:) pozrawiam wszystkich budujących:): Witam Wszystkich, przeprowadzilismy sie pod koniec listopada - super, ze juz na swoim. Ocieplac bedziemy pod koniec kwietnia, a tynki to chyba dopiero jesienia (ale wiadomo - wszystko zalezy od pogody). Problem mamy z pergola, ktora tez trzeba zrobic przed oddaniem budynku (tak KB zalecil) tzn. jak to zrobic, jakie wymiary - a u nas jak pisalam sa b.duze wiatry, wiec trzeba pokombinowac, zeby pol sciany nie wyrwalo . Co do zdjec, to nie mam co pokazywac - stare meble (a wlasciwie ich brak-tzn. jedna szafa, reszta betow wisi na wieszakach wolnostojacych), stary tv na podlodze, nie ma nawet listew, bo kasy braklo... wkolo domu jak na ksiezycu, czyli wysypany kamien (zeby zniwelowac bloto, bo kostka bedzie...ale kiedys ). Konczac - to co musi byc zrobione jest priorytetem, a cala reszta czyli wyposazenie domu bedzie "kiedy tam". Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 17.03.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witam, Ewo u nas też bardzo dużo do zrobienia, wiele rzeczy pozaczynanych i nie skończonych...a trwać to będzie długo długo bo teraz już wszystko robimy sami bez fachmanów...a mój mąż to z tych dokładnych do przesady a przy tym bardzo powolnych w pracach..priorytetem jest u nas ogrodzenie bo nam z lasu sarny i dziki przychodzą i ryją pod domem:)pergole w bardzo dalekiej przyszłości..my też mamy w środku kupę prowizorek typu szafka rtv to stara szafka kuchenna:) stary telewizor z mini monitorem , krzesło ogrodowe jest naszym fotelem, a stare meble z ikea przemalowane na biało wyglądaja jak nówki :)kiedyś to zmienimy:) echh.. ale i tak wszytskie niedoróbki rekompensuje zamieszkanie:) Ewo pokaż choć jak rozwiązałaś kuchnię łazienkę.... no nie daj się prosić:) pozrawiam wszystkich budujących:): Witaj Czuchacz, ja pisalam o pergoli, ktora jest nad tarasem, a kierbud powiedzial, ze to musi byc zrobione przed odbiorem...u Was inaczej? Prosze zobacz jak macie w PNB, bo u nas nie jest wykreslone (tylko wyraz "opcja" jest wykreslony...) - kto przy PNB myslal o czyms takim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuchacz 18.03.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Witaj Czuchacz, ja pisalam o pergoli, ktora jest nad tarasem, a kierbud powiedzial, ze to musi byc zrobione przed odbiorem...u Was inaczej? Prosze zobacz jak macie w PNB, bo u nas nie jest wykreslone (tylko wyraz "opcja" jest wykreslony...) - kto przy PNB myslal o czyms takim . Witaj Ewo, ja też pisałam o pergoli nad tarasem... no nam się udało oddać budynek bez pergoli choć w PNB jest... i wściekłabym się gdyby nam kazali to dorabiać choć wiem, że mieli prawo;) jakoś przeoczyli i nasz kier. bud. taki do dogadania i życiowy bardzo... więc zrozumiał, że na pergolę to już nie mamay kasy;)) i całe szczęście:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majonez87 28.09.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam. Również spodobał mi się ten projekt. Zastanawiamy się jeszcze czy z garażem czy bez, ale chyba padnie na garaż bo rzeczywiście można zaadaptować go inaczej. Czy ktoś z budujących po zakończeniu budowy mógłby podzielić się ze mną informacjami odnośnie rzeczywistych kosztów do stanu pod klucz bez mebli... może być priv. Może ktoś posiada dziennik z budowy i podzieli się kosztami. również czeka mnie kilka zmian w projekcie, lecz chciałbym wiedzieć czy kwota, którą będę dysponował wystarczy na ten domek. Ja ruszam za rok lub 2, wiadomo musimy jeszcze odłożyć troszkę kaski. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts