kaloryfer88 30.08.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam,Zerwałem parkiet z subitem, na który był przyklejony i teraz mam pytanie. Co dalej robić ? Rozumie,. że trzeba zagruntować, a później ? Robić wylewkę samopoziomującą i na nią warstwę styropianu i jeszcze raz wylewkę ? Czy na zagruntowaną podłogę kłaść styropian i dopiero to zalewać wylewką ? Podłoga po zerwaniu parkietu i subitu obniżyła mi się o 3-4cm i taką grubość nowej posadzki chciałbym osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 31.08.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Zerwać subit całkowicie, Zagruntować epoksydem lub poliuretaniakiem.Posypać piaskiem kwarcowym i zalać masą samopoziomującą, odejmując grubość wierzchniej okładziny od docelowej wysokości paneli czy co tam ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloryfer88 31.08.2011 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) A styropian ? Chce dać warstwę styropianu akustycznego, żeby się trochę odciąć od sąsiadów. Jeden z budowlańców, który remontował już kilka mieszkań w mojej kamienicy mówił, żeby na grunt dać styropian i na to wylewkę betonową. Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez kaloryfer88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts