Jarek_75 30.08.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam Noszę się z zamiarem montażu siłowników( FAAC 414 albo GENIUS 300) do bramy skrzydłowej i mam delikatny dylemat mianowicie, planuję aby centralkę zamontować w garażu i z niej pociągnąć kable do siłowników, lampy sygnalizacyjnej i fotokomórek. Na schemacie jest pokazane, że do samego zasilania centralki wystarczy kabel 3X1,5 ale już do siłowników 4X1,5. I tu moje pytanie czy da radę siłowniki uruchomić na kablu 3x1,5? Pytam dlatego, że ogranicza mnie średnica rury (taka biała chyba o średnicy 3,5 cm) jaka została puszczona w murze, mam wątpliwość czy pomieści kable więc każdy mm jest na wagę złota . Jedna z firm montujących napędy zapewniała, że bez problemu można to zrobić na kablu 3x1,5 ale może zakłócać to pracę fotokomórek. Dodatkowo mam wątpliwość jeśli chodzi o zasięg pilotów jak centralka będzie umieszczona w budynku. Może ktoś się orientuje jaka jest różnica w średnicy pomiędzy kablem 3x1,5 a 4x1,5? Tu liczę najbardziej na osoby z branży dla których to chleb powszedni Z góry dzięki za wszystkie informacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts