RAW 30.08.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam, Mam problem. Na moim ogrodzeniu miałem rozwiniętą matę trzcinową. Ogrodzenie dosyć wysokie z siatką 1,80m, słupki w podmurówce. Na wiosnę wiało i wiało aż w końcu przyszła nawałnica i płot zaczął mi się składać pod naporem wiatru – ledwo zdążyłem ściągnąć te maty, bo inaczej by mi się położył i by była tragedia. Słupki są standardowe, nierdzewne z zieloną warstwą plastiku. Niestety pod te maty mają za cienkie ścianki. Ich wzmocnienie nie jest szczególnie trudne. Chciałbym do środka włożyć dobrane rozmiarowo rury z grubymi ściankami. Słupki mam głęboko zatopione w podmurówce, więc rura wzmacniająca spokojnie zejdzie tak głęboko aby wzmocnić oryginalny słupek na w miejscu zgięcia (przy samej podmurówce). Mam jednak poważny problem. Nie mogę wsadzić rury do wnętrza słupka bo wewnątrz wystaje część przelotki i haczyka od mocowania drutu. Przelotki mocno siedzą w słupku i nie bardzo mogę je wyciągnąć. Za sam haczyk też nie mam jak chwycić narzędziem żeby go wyciągnąć. Część plastikowa od przelotki podobnie jak kołek rozporowy mocno się czyma więc nawet jak próbuję wyciągnąć całość chwytając za plastik to poza trwałym uszkodzeniem przelotki nic się nie zmienia tj. przelotka jest uszkodzona z zewnątrz ale nadal mocno trzyma. Znacie sposób na wyciągnięcie tych przelotek? Sama przelotka wygląda mniej więcej tak jak na zdjęciu. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAW 13.09.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 No ludzie tylu fachowców na forum a nikt nie zna odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 14.09.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 musisz wyciągnąć ten trzpień metalowy - haczyk. Bez tego nie wyciągnieć przelotki - ten trzpień działa jak śruba w kołku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAW 02.10.2011 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Dzięki "sewerynslowi".Wiem że to mam wyciągnąć ale tak jak pisałem w zapytaniu nie ma jak tego chwycić bo jest schowane w plastiku i kółko się zamyka. Może jest jakieś specjalne narzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 13.01.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jeżeli możesz obrócić to kółko o 90 st, to użyj śrubokręta lub jakiegoś twardego pręta jako dźwigni, wkładasz w oczko, zapierasz o słupek i ciągniesz. Możesz w miejscu zaparcia coś podłożyć żeby ciągnąć pod kątem 90 st. A jeśli nie zależy Ci na przelotkach to poodcinaj je np. brzeszczotem i to co zostanie powbijaj do środka słupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts