ad225 31.08.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Planuję wymienić okna (5 sztuk O34 + jedna sztuka OB4). Dostałem wycenę z Adams na 5200 zł, natomiast z Oknoplast na 6200 zł. Warto dokładać 1000 zł do tych drugich?Taką mam specyfikację (podstawowe modele):Adams:Profil 5-komorowy Aluplast ID4000 Classic- Szyba U-1,0- U dla okna = 1,41- CIEPŁA RAMKA GRATIS dzięki czemu U=1,33- okucia Roto- Gwarancja na okna 5 lat, na montaż 3 lataDopłata za dodatkowy uchył skrzydła to 47 zł sztuka. Oknoplast:Profil 5-komorowy Veka Koncept- U dla okna 1,3- Okucia Maco Multimatic ,klamki Hoppe ,uszczelki z EPDM - gwarancja 7 lat na okno Ile powinno być zaczepów antywyważeniowych?Warto zainteresować się oknami Avante i M&S?Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 31.08.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Adams Oknoplast M&S to porównywalne dobre okna! masz wyliczone podstawowe wersje ,oknoplast ma 7lat gwarancji?od kiedy?montowałem oknoplast wiec moge powiedzieć ze dobrze wstawione nie beda stwazac problemów!tylko czy chcesz doplacic 1000 ?o adamsie bedzie chyba wiedział wiecej z tego co pamietam forumowicz "stary" to pewnie ci podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 31.08.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Nie ukrywam, że dość duże znaczenie ma cena bo mam sporo wydatków remontowych i dość ograniczony budżet. Na stronie Oknoplastu jest informacja o 7 latach. Dopłata do wyższych modeli jest na powiome 2-3% tylko czy różnicą jest sam wygląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.08.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Adamsa spokojnie polecić można tak samo jak ID4000 - jak zawsze, podstawowy warunek - to prawidłowy montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 31.08.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dzięki za opinię. To pozostaje mi negocjować i porównać oferty bo np. w 2 salonach Adams różne ceny za dodatkowy uchył mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 01.09.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Wiadomo, jeśli nie chcesz wydawać duzej kasy to mozesz spokojnie wziąść Aluplasta ID 4000, zły wybór to nie będzie. No i tak jak Jarecki dobry montaż i będzie wszystko dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 01.09.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 To jeśli tak mówicie to zdecyduję się na ID4000. Wyszło mi około 5400 zł z ciepłą ramką, dwoma skrzydłami RU i parapetami MDF wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.09.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Odkąd pamiętam, Oknoplast reklamował sie z 7letnią gwarancja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.09.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Powiedzmy sobie szczerze. Wystarczy gwarancja roczna no dwuletnia. Wszelkie wady produkcyjne wychodzą pierwszej zimy i pierwszego lata. Później nic z oknem sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 01.09.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Na Adamsa jest 5 lat, a sprzedawca powiedział, że na montaż 3 lata. Inny salon już tylko rok daje na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.09.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Gdybym był klientem i poczytał sobie Forum to biorąc pod uwagę to co sie dzieje z montażami dla mnie ważniejsza byłaby gwarancja na montaż niż długa gwarancja na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 01.09.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Tylko, że w nowych budynkach okno zaczyna być normalnie użytkowane średnio po 12-24 miesiącach od montażu. Jeśli jest to wymiana tak jak u założyciela wątku to po roku użytkowania powinny "wyjść" ewentualne wady.Oknoplast ma gwarancję 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.09.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 owszem, użytkowane może i tak ale wszelkie wady wychodzą nawet w oknie nieużytkowanym, istotne jest by sobie popracowało jeden sezon termicznie. Poza tym w czasie budowy i tak jest użytkowane i to dość agresywnie przez kolejne ekipy wykonawcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 01.09.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jareko to jak mówisz ? Brać tego Adamsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.09.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 powiem - TAK a coś pójdzie nie tak to ja mam być winny? Nic z tego ale... ja bym dla siebie brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 01.09.2011 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Nie będzie żadnego zwalania winy . Co najwyżej będę sobie pluł w brodę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.09.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 produkt jest naprawdę dobry jakościowo - ale jak wszystko w budowlance, można to spierniczyć montażem - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 01.09.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ok . O jakieś konkretne parametry/szczegóły powinienem pytać przed złożeniem zamówienia i montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 16.09.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Był u mnie gościu na pomiar okien i trochę mnie zaskoczył. Zaczął mierzyć i powiedział, że okna powinny być 1450x1410. Stare są standardowe jak O34. Wg mnie jakoś dziwnie mierzył. Raz patrzył całe okno, raz ramę w środku. Co o tym myślicie? Fabryka przecież tak o sobie nie zrobi 5 okien mniejszych o 2 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 16.09.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Był u mnie gościu na pomiar okien i trochę mnie zaskoczył. Zaczął mierzyć i powiedział, że okna powinny być 1450x1410. Stare są standardowe jak O34. Wg mnie jakoś dziwnie mierzył. Raz patrzył całe okno, raz ramę w środku. Co o tym myślicie? Fabryka przecież tak o sobie nie zrobi 5 okien mniejszych o 2 cm . A dlaczego fabryka ma nie zrobić ? Przecież żadna nie produkuje okien tylko tzw. typowych, przeciwnie : wszystko jest produkowane pod konkretne zlecenie i w tym przypadku także wykona takie okna jakie on (czy jemu podobni) zamówi. Z jakiej racji technolog ma się domyślać co zamawiający mierzył i dlaczego dodał czy odjął kilka cm? A dlaczego tak dziwnie mierzył i zdjął jakieś centymetry? Prawdopodobnie dlatego, żeby za bardzo nie skuwać glifów chcąć wstawić okno o takich wymiarach jak stare oraz żeby parapet zewnętrzny nie zakrył otworów odwodnieniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts