lu8ke 31.08.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam, tak sie rozpedzilem ze profile cd 60 rozmiescilem co 60cm zamiast 40 cm plyty niestety tez zostaly przykrecone. I pytanie .... co z tym teraz zrobic zostawic czy rozebrac i rozmiescic co 40 cm ? Ma ktos rozmieszczone profile na suficie co 60 cm i sie trzyma ? Pozdrawiam i czekam na szybka odp bo czasu malu a dylemat duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 01.09.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ja mam co 60 w całym domu, na podwójnym ruszcie CD60lecz:norma mówi że jeden ruszt rozstawiony do max 100cm drugi do max 50cm. Lecz nie dochodziłem szczegółów na etapie budowania, tylko później.Tutaj możesz zobaczyć jak prawidłowo powinien być zbudowany twój sufit:http://www.lafarge.pl/04_Sufity_podwieszane.pdf U mnie na moim 60x60 ani jednej ryski... Choć nie mam zrobione wg normy Nie przejmował bym się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 02.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Jeżeli jest możliwość i dosyć wczesny etap to rozebrałbym i zrobił co 40cm bo potem już będzie za późno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 13.09.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Skoro radzą, żeby zrobić co 40 cm to trzeba tak zrobić. Te normy nie zostały wymyślone bez powodu. Dołóż po profilu przynajmniej w okolicach łączenia płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebaZgr 14.09.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Ile m2 ma sufit?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts