Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna z Firmy Petecki

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 11 months później...
  • 4 weeks później...
Petecki to jedna z niższych klas okien, oni się specjalizują w przetargach, więc niespecjalnie im zależy na takim kliencie indywidualnym, bo z nim jest duzo problemów. Wspomniany oknoplast jest juz dużo lepszym pomysłem. Najlepsze okna są na profilu salamander, ale w niewielu miejscach można je jeszcze kupić.

Witam

dlaczego właśnie tak jest? jakieś konkretne okna?co je wyróżnia od innych?co w nich takiego naj?

no jak to dlaczego ? dlatego, że mają piękny odcień bieli i Miśka76 je ma :)

Szanowni Forumowicze dużo lepiej jest napisać, że mam takie i takie wykonane tu i tu i jestem super zadowolony, niż takie właśnie slogany, że najlepsze to i tamto bo ... bo tak :)

Dodatkowo, KAZDY producent może wykonać "produkt przetargowy" jak i okna dla "bogatego" Inwestora więc po co takie uproszczenia ?

Pozdrawiam

Petecki to jedna z niższych klas okien, oni się specjalizują w przetargach, więc niespecjalnie im zależy na takim kliencie indywidualnym, bo z nim jest duzo problemów. Wspomniany oknoplast jest juz dużo lepszym pomysłem. Najlepsze okna są na profilu salamander, ale w niewielu miejscach można je jeszcze kupić.

.. gdybys tylko wiedziała, jakie głupstwa wypisujesz... :no:

• 2 weeks później...
Proszę o poradę znawców okien. Czym tak naprawdę różnią się okna Peteckiego od Vetrexu. Chodzi mi o okna na profilu Alphaline. Jeden i drugi ma ten sam profil Veka, te same okucia Roto tylko szyby od różnych dostawców. Różnica pomiędzy nimi jest następująca: Vetrex - 13 800 zł. a petecki 11 990 zł.

Pokaż konkretne oferty (przynajmniej skan z opisem okna) a nie tylko ceny końcowe, to byc moze bedzie mozna powiedziec czym sie roznią.

Vetrex na starcie ma cenę obciążoną krytymi okuciami, z których można zrezygnować (będzie taniej).

U jednego i drugiego prosiłem o wycenę tego samego. Nie prosiłem o kryte okucia. Jak mogę rozpoznać, że mam uwzględnione w ofercie? I Ile mogę mieć mniej na oknie?

Wiesz, to co prosiśz a dostajesz to dwie różne sprawy. Wczoraj miałem okazję spojrzeć na dwie oferty któregoś z Was - niby sprzedawcy wyceniali to samo zapytanie, a różnili się że hohoho (więcej niż 2 krotnie)

Pytaj o okucia, ich standard, ciepłe ramki w szybach, parametry szyby, uszczelki w rowku, profile podparapetowe, klamki, montaż i wiele wiele innych. Zeskanuj oferty - zobaczymy.