Gość studentka 12.03.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Drodzy forumowicze, mam do Was gorącą prośbę... byłabym wdzięczna za wszelkie informacje dotyczące praktyki, zarówno w biurze architektonicznym jak i na budowie (oraz podobnych instytucjach). Kiedy odbywaliście swoje pierwsze praktyki, w jakim miejscu to było (chodzi o rodzaj), jak należy się o nie starać i kiedy najwcześniej można zacząć? Traktuję studia poważnie, ale nie wiem czy będąc dopiero na drugim semestrze mam już teraz szansę odbycia praktyk, oraz czy powinnam próbować tak wcześnie? Może wskazane jest najpierw zdobycie wiedzy teoretycznej i dopiero z dobrymi podstawami pójście w stronę praktyki? Wystarczy, że pobędę w miejscu przyszłej pracy, zobaczę jak ona przebiega, poczuję smak tego, na co czekam, łyknę odrobinę przyszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ania1 12.03.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Jeżeli dobrze rozumiem chodzi o zdobycie uprawnień budowlanych. Wszelkich informacji udzieli Okręgowa Izba Inżynierów Budownictwa w Twoim rejonie. Napisz czy to Cię interesuje, i co konkretnie? Trochę na ten temat wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość studentka 12.03.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Uprawnień budowlanych (o ile dobrze się orientuję) nie można zdobyć już na/po pierwszym roku. Jeżeli jest inaczej proszę o informacje.Gdyby faktycznie nie było to możliwe teraz, to jak mam się starać o bezpłatne praktyki w biurze architektonicznym i czy mam szansę już teraz? Chodzi chociażby o zwykłe obcowanie wśród ludzi związanych z architekturą, naukę i doświadczenie dzięki temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ania1 12.03.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Rzeczywiście, uprawnienia budowlane zdobywa się mając już praktykę. A więc już po studiach. Namawiam na praktyki gdziekolwiek: w biurach projektowych, w prywatnych pracowniach architektonicznych, a nawet w firmach realizujących projekty budowlane np. na prawdziwej budowie. Trzeba szukać w swoim mieście. Ale uprzedzam trudno zdobyć praktykę po pierwszym roku za pieniądze i osoba pod którą opieką się znajdziesz powinna posiadać uprawnienia. To ważne. Takie świadectwo od takiej osoby może zaliczyć Ci praktykę na uczelni. Nie wiem gdzie się uczysz i ile praktyk powinnaś odbyć podczas studiów. Ale popieram naukę. próbuj.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts