Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja poddasza

Czejena

Recommended Posts

witam wszystkich piszacych. Mam pytanko do tworczyni tego watku, bo moze w niedlugim czasie tez takie cos moze mnie czekac. Na to zagospodarowanie podasza musialas miec pozwolenie i projekt od architekta???? dach tez bedziecie zmieniac??? pozdrawiam

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ponownie po dłuższej nieobecności. Zaczynamy ok 10 listopada. Rozłożą styropian i rurki do ogrzewania w podłodze, wyprowadzą kanalizację i zalewają betonik. Potem chwila przerwy żeby to wyschło i odparowała woda i chyba po nowym roku wchodzą z gips-kartonem i całą resztą. Taki jest scenariusz wg fachowców, mamy nadzieję, że nie będzie jeszcze przymrozków w dzień bo plan diabli wezmą. Maszyna do betonu nie może podobno pracować na mrozie no i piach nie może być skałą. Pozdrawiam. A obecnie wygląda tak:

O!Ale Wy już macie wykonany kawał dobrej roboty...:jawdrop:

Jaki macie tam metraż?I ile planujecie pokoi?A będziecie kłaść jeszcze drugą warstwę wełny między profile?To trzymam kciuki za ładną pogodę ;)

Pozdrawiam...

witam wszystkich piszacych. Mam pytanko do tworczyni tego watku, bo moze w niedlugim czasie tez takie cos moze mnie czekac. Na to zagospodarowanie podasza musialas miec pozwolenie i projekt od architekta???? dach tez bedziecie zmieniac??? pozdrawiam

Witaj szczepan208.Dachu nie będziemy zmieniać,jest już naprawiony i wzmocniony.A o potrzebnych formalnościach związanych z adaptacją strychu poczytaj tutaj:http://www.sems.slubice.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=147:adaptacja-poddasza-formalnoci-zwizane-z-remontem-strychu&catid=1:aktualnosci&Itemid=27

Witam serdecznie. Sporo jest juz zrobione ale i dużo przed nami. Metraż po obrysie podłogi to ok 85m2 ale jest sporo skosów bo dach cztero-spadowy i z facjatkami z przodu. Są 3 pokoje w tym 2 całkiem duże po 24 i 25m2, kuchnia, łazienka, przedpokój. Tak, będzie jeszcze jedna warstwa wełny. Włożona jest "15" a będzie jeszcze "10". modlimy się o dobrą pogodę i na razie zapowiedzi są obiecujące słuchając naszych meteo-proroków. Pozdrowienia

witam na ostatnich zdjeciach widac konstrukcje pod regipsy,jesli jeszcze nie jest za pozno radze o przerobienie ,mianowicie wpierw dach zabudowac z szczelnie wykonana paroizolacja i regipsami a potem dostawic scianki dzialowe ,wprzeciwnym razie moga sie pojawic problemy typu w lecie duszno w zimie zimno,pocenie sie scian itp

• 3 weeks później...
Witam ponownie. Podłoga wylana, kanalizacja i woda podłączone, rurki do grzejników rozłożone, rozdzielacz c.o podłączony. Jeszcze tylko gaz.Udało się, pogoda dopisała, wylewka sobie schnie a po nowym roku wchodzimy z gips-kartonem. W ścianki działowe będziemy oczywiście dawać wełnę, nie wiem jeszcze tylko czy miękką czy sztywne płyty.Na dachu nie mamy deskowania pełnego. Pozdrowienia.

DSCF2933.JPG

DSCF2943.JPG

DSCF2938.JPG

DSCF2945.JPG

DSCF2935.JPG

Edytowane przez jola69

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...