mamut 74 01.09.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 witam, mam mały dylemat, gleba piaszczysta, wody gruntowe okresowe (jak pada to są),drenaż wokół domu,dom podpiwniczony i teraz:mam sporo keramzytu luzem i chcę ocieplić ściany piwnicy tym keramzytem w geowłókninie gr. ocieplenia 17cm czy wystarczy jeżeli ściany piwnicy dobrze zaizoluję dysperbitem bez folii kubełkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 04.09.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Przy ocieplaniu ścian piwnic keramzytem nie stosuje się folii kubełkowej- nie ma to sensu. Najwygodniej jest zastosować keramzyt w workach ,układając go po prostu a potem zasypując pospółką. Skoro są wody gruntowe to zapewne wiesz jak wysoko podchodzą i jak długo się utrzymują- mając takie info będziesz wiedział czy wywierają parcie na ściany piwnic i jaką wybrać formę hydroizolacji. Sam dysperbit to izolacja przeciwwilgociowa ,a nie przeciwwodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts