Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anetko jak tobie to wszystko migusiem porosło :jawdrop: I masz tyle kolorów i kwitnących roślin ( u mnie chyba 3 rodzaje kwitnących reszta kszoki :x)

Bajkowo!!! Cudnie!!! Jeden z ładniejszych ogrodów jakie widziałam:rolleyes:

no i kto to mówi???posiadaczka ogrodu idealnego....ja w Twoim się zakochałam...obawiam się, że gdyby realizacja Twojego nastapiła dużo wczesniej, dziś mój ogród byłby podobny do Twojego:cool:

w jakim sensie? woli NO niż piękne miasta w kraju ojczystym czy generalnie dobrze mu we własnym domku?
na

jchętniej we własnym domku no a Oslo...kurna my tam całe dorosłe życie spędziliśmy....póki co temat ewentualnej przeprowadzki gdziekolwiek przesunięty;)

Anetko faktycznie te dzieciowe domeczki są cudne:eek: Cena znacznie mniej przyjazność:sick: A może masz kogoś lokalnie, kto mógłby Ci zrobić podobny w znacznie niższej cenie? Popytaj, może warto:)

Dobrze, ze nie wyrzucasz kredensiku eklektycznego- piękny jest jak dla mnie:wiggle:

hejka anetko, byłam zobaczyć ten domek który wkleiłaś i powiem szczerze że cena moim zdaniem nie jest jakaś z kosmosu, nie powiem ze taniocha ale tez nie drogo, mój plac zabaw a wiele w nim jeszcze brakuje wyniósł mnie już 1500 zł i nie liczę robocizny bo to praca mąża, takze chodzi i mi o to że jak policzysz drewno, farby, jakieś mocowania , detale i inne elementy tez się robi kwota a jednak roboty z takim domkiem duzo, no i ktoś kto sprzedaje to musi zarobić wiadomo. Ja jeszcze muszę dokupić 2 huśtawki, zjeżdżalnię i ten most zwodzony to myślę że kwota zamknie się w 2500 tyś zł

Piękny ogród! I to w takim czasie :o Ja jakoś nie mam natchnienia na nasz ogród, więc tylko co jakiś czas to drzewko wsadzę, to hortensje. A jeszcze mamy takiego pecha, że sarny i zające nam niszczą :( Ale plac zabaw to był jako pierwszy :D

Zgadzam się z Reni1980, nasz plac zabaw, robił mój tata - piaskownica, podwyższony mini domek, zjeżdzalnia, duża huśtawka, i jak wyliczał dla znajomych, to cena wyszła nie mała. Tyle, że tu mam pewność, że mi się to wszystko nie rozleci - taką mam nadzieję przynajmniej ;), bo z porządnego drewna i bali zrobione, a nie jak w marketach.

DZiewczynki ja wszystko rozumiem, materiał , robocizna, wszystko pracochłonne ale domek to nie wszystko do tego trampolina, plac zabaw i kurna 7 tys jak nic ...a ja nie mam teraz takiej kasy, stąd moje smęcenie...domek muszę kupić bo Okruszkowi obiecałam i się o niego dopytuje .

Reni no nie ma bata , muszę kupić bądz zrobić. Tak jak pisałam wcześniej ja mogłabym coś przy tym zrobić ale piłą, wkrętarką i tego typu sprzętem posługiwać się nie potrafię bo ja się tego boję...mogę wbijać gwozdzie młotkiem, malować, ustawiać...mój Mąż ma juz tyle planów na weekendy i popołudnia, że nie mam sumienie mu głowy suszyć choć on sam mam świadomość, że łukaszek czeka na domek...nawet jesli kupimy gotowy to przecież i tak musimy go poskładać...no i jak to zrobić żeby doba miała conajmniej 4 godziny więcej?

Monia a Pokazałabyś to swoje cudo, zrobione przez Tatę?

Kochana, żadne tam cudo, taki zwykły, mnóstwo takich jest. Ja po prostu powiedziałam tacie, mniej więcej, co ma być i kupiłam zjeżdżalnię :)

Domek, który pokazałaś jest przepiękny, ale już teraz wiem, że u nas to byłaby strata pieniędzy, bo moje dziecko i tak najwięcej czasu spędza w piaskownicy budując tam swoje konstrukcje dla aut :D W "niby domku" bawił się może 3 razy ;) lubi też puszczać samochody ze zjeżdżalni :) Ale generalnie znajomym i dzieciom znajomych się podoba, no i cieszy mnie, że to był prezent :) A jeszcze chciałam zaznaczyć, że mój tata robił coś takiego pierwszy raz w życiu :) i generalnie z drewnem nie ma doczynienia :) ALe nic się nie kiwa, nie buja, jest stabilne. Teraz zamiast ławki wisi leżanka, czasem jeszcze mała huśtawka.

Nie wiem czy uda mi się załączyć zdjęcie, już próbuję...

Edytowane przez monia29

Anetko, dawno mnie u Ciebie nie było. Tak pięknie rozwija się Twój ogród. Mimo okropnej pogody, Twój ogród jest cudny. No i jesteś szczęśliwą posiadaczką dużych drzew. Dziewczyny mają racje. To duże szczęście mieć wkoło siebie tyle dorodnych drzew. Ja niestety mam łysą patelnie.

Mnie również boli jak widzę jak ludzie się szarpią, żeby pozbyć się drzew.

Do mojej wsi jedzie się piękną aleją. Od lat jest walka o wycięcie drzew, bo kilkoro ludzi zginęło na tej drodze zatrzymując się właśnie na drzewie. Tak, jakby to one na drogę wychodziły...

Pozdrawiam Cię gorąco. Całusy dla dzieciaków!

Monia dziękuję! ja póki co zbieram inspiracje i w koncu może sklecę coś sensownego:D

Aguś wkleiłam linka do domku , który mi się podoba...ale po tel do firmy wyleczyłam się - środek goły, ykonczenie dodatkowy 1tys, transport 600, w oknach nie ma nic więc jakąs pleksę albo okiennice musiałabym dołożyć, no w każdym razie ten wklejony przeze mnie to koszt 3600 - za drogo, stanowczo....

nie wiem czy się nie porwę na zrobienie domku:sick:

Aniu dziękuję! no ja jestem bardzo zadowolona z tych starych drzew, kilka ale zawsze coś:D

Pendrak ja zawsze o takim domku marzyłam ale nigdy takiego nie miałam...z dziecmi będę się bawic:D