Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani mam dylemat, zaczęłam oswajać nieco nasz dom, po ponad rocznym mieszkaniu w nim dojrzałam do zawieszenia kilku ramek:lol2: no ale do rzeczy...oprócz rodzinnych fotofrafii i zdjęć moich dzieci mają pojawić się również zdjęcia krajobrazów i nie tylko autorstwa mojego męża no i tutaj mam problem...zdjęcia będą na dibondach - matowy wydruk na 3mm aluminium, bez ramek, jedno na próbę mamy no i strasznie mi zgrzyta...nie wiem czy to wina tego, że jest w kolorze, czy tez sam motyw nieodpowiedni...doradzcie coś jak dla mnie wprowadza bałagan choć sam kadr jest jednym z moich ulubionych...może najodpowiedniejsze były by czarno białe, mocno kontrastowe :rolleyes: jakość moich fotek kiepskawa bo robione "idiotką"

tutaj ma wisieć wspomniane zdjęcie , nad wyspą pomiędzy dwoma oknami

http://img825.imageshack.us/img825/176/img0962i.jpg

no i zdjęcie - rozmiar 90x120

http://img545.imageshack.us/img545/8493/img3751i.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img195.imageshack.us/img195/2677/img3752wy.jpg

czarne ramki na ceglanej scianie

http://img195.imageshack.us/img195/2677/img3752wy.jpg

http://img651.imageshack.us/img651/2538/img3747dg.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/2362/img3748b.jpg

Ola mam przepis:lol2: jak uznasz , że to ju,ż to napiszę Ci jak się do tego zabrac:lol2:, nawet płeć mogę Ci pomóc zaplanować:lol2: , nie wiem czy to przypadek ale u mnie się sprawdziło:wiggle:

Jak się za to zabrać ,to raczej wiem :lol2::lol2::lol2:,ale chętnie skorzystam, w przyszłości z przepisu na syna :rolleyes:,bo nie wiem czy będę miała więcej niż jedno ,więc chciałabym trafić :rolleyes:

Ramki czarne bardzo fajnie wyglądają :yes:

Do kuchni chyba dałabym coś czarno -białego ;)

A tak w ogóle ,to dowiedziałam się co to dibond ,bo pierwszy raz się z czymś takim spotkałam :p,wstyd :oops::lol2:

Anetko,

widziałam dzieci - jacy oni śliczni, a Marysia wymiata normalnie!!!!!!

Do Twojej kuchni i salonu, do tych bieli i szarości, ja widzę czarno - białe zdjęcia w ramach.

Chociaż...........tak się przyzwyczaiłam do tych pustych, przecudnych szarych ścian, które same w sobie są dekoracją, że obecnie jest już nieskończenie pięknie!

Absolutnie i skończenie cuuudne dzieciaczki:cool:.

Absolutnie piękne zdjęcie w cudnych kolorach i absolutnie do Twojego domku pasujących... to niebo w kolorze teaku jest rewelacyjne :cool: i całość świetnie nawiązuje do Twoich bieli, szarości i drewna...:yes:.

Hej Anetko:)

Faktycznie z twoim trawniczkiem nie jest za dobrze. Kiedyś pytałam w dziale o ogrodach w imieniu koleżanki, co ma z trawnikiem, który obsiadają stada ptaków....nie może sobie z nimi poradzić.....i odpowiedziała chyba Elfirka, żeby nie płoszyć tych ptaków bo one wyżerają pędraki z trawnika. Więc jeśli ty miałabyś pędraki to i ptaków trochę by było...CHYBA?? Nie wiem! Ale sprawdź tak jak radzi pestka, może faktycznie....

A u nas szok!!! u sąsiadów za płotem lisy grasują... wieczorem siedziały u nich na tarasie....u nas pies gania więc nie wchodzą. MASAKRA!

Cześć Anetko, ja chyba też spróbowałabym wsadzić zdjęcie w ramkę.

Chociaż z drugiej strony... cały urok takiego formatu w tym, że ramki nie ma.

No to pomogłam... :rolleyes:

A teraz trochę prywaty... na pierwszym zdjęciu dostrzegłam, że masz białe opaski okienne. Pewnie już sporo było na ten temat, ale mam nadzieję, że mnie nie pogonisz jeśli trochę o nie wypytam ;) Mogłabyś napisać mi z czego są wykonane i jaki był ich koszt? (Jeśli wolisz może być na priv). Dostałam niedawno wycenę na podobne, bardzo mi się przyda jakieś porównanie :)

Cześć Anetko, ja chyba też spróbowałabym wsadzić zdjęcie w ramkę.

Chociaż z drugiej strony... cały urok takiego formatu w tym, że ramki nie ma.

No to pomogłam... :rolleyes:

A teraz trochę prywaty... na pierwszym zdjęciu dostrzegłam, że masz białe opaski okienne. Pewnie już sporo było na ten temat, ale mam nadzieję, że mnie nie pogonisz jeśli trochę o nie wypytam ;) Mogłabyś napisać mi z czego są wykonane i jaki był ich koszt? (Jeśli wolisz może być na priv). Dostałam niedawno wycenę na podobne, bardzo mi się przyda jakieś porównanie :)

Dołączam się do prośby z pytaniami.

Czy to drewno malowane?

Cena pi razy oko też by mnie interesowała. Podobają mi się – ładnie by wyglądały u mnie w sypialniach tylko ciemne jak ramy okienne. Muszę przymierzyć :)

Anetko trawnik niekoniecznie do wymiany. Moi rodzice załatwili gady bez wymiany trawnika, ale trochę trzeba było poczekać na jego rekonwalescencję...

Pisz czy to to. Jeśli tak, zapytam czym dokładnie pryskali.

Co do zdjęcia: albo ramę, jak radzi Pestka albo czerń i biel.

PS. Pięknie u Ciebie niezmiennie :)

Ania, odpytaj rodziców tak czy siak i napisz co zrobili. Problemy z pędrakami mogą się pojawić u każdego. Moi znajomi 2 lata temu wymieniali 1000m2 trawnika. U mnie pędraki bywają w szczątkowych ilościach, ale kto wie... Znam środek – poza nicieniami – radykalny. Może Twoi Rodzice mają lepszy sposób.

NO-frame-img0962i.jpg WHITE-frame-img0962i.jpg GREY-frame-img0962i.jpg Sliver-BLUE-frame-img0962i.jpg Dark-BLUE-frame-img0962i.jpg

Może jest zbyt duży, ale chciałam szybciutko i nie zastanawiałam się nad skalą. Masz, Anetko 4 kolory ramy do wyboru i jeden bez ramki.

Srebrno-błękitna i granatowa są dopasowane do kolorów na obrazku. Szara i biała - wiadomo jakie są.

Pesteczko dziękuję Kochana, kawał dobrej roboty ale prawdę mówiąc mi do takich dużych formatów ramy nie leżą, jesli już to bez ramy...a czy nie byłby to duży kłopot jesli poprosiłabym Cię o wizualizację z tym zdjęciem ale czarno białaym? ja myslę że problemem jest jednak kolor...