rasia 11.08.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 No i jest taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 11.08.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 U Ciebie jak zwykle można nacieszyć oczy Ogrodu bardzo zazdroszczę - jakie masz wysokie wrzosy ... trawska cudniaste... róża piękna ... Obdrapańce robią klimat, wiadomo zdobyczna półeczka urocza, chyba sobie jakąś maznę na błękit, bo chodzi za mną ten kolor ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia29 11.08.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Wrzosy cudniaste, róża rónież Że nie wspomnę o takich sąsiadach - marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 11.08.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Cześć Anetko, Pamiętasz może nazwę umywalki która jest w dolnej łazience? I jak sie nie myle ty masz podłogę drewniana na dole chyba dąb, tak? Pamiętasz może nazwę Byłam w Twojej galerii, lubie tam zagladać i nacieszyć oko. Twój dom jak dla mnie jest urzadzony z duszą, każda rzecz nie jest przypadkowa ma swoją historię Zastanawiam się jeszcze czy u Marysi jest jeszcze kołyska i czy się w nią mieści;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.08.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) Fantastyczna ta ocalona półeczka Grzechem byłoby takie cudo spalić Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 11.08.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Pięknie Anetko w ogrodzie jak i w domku . Nie bardzo u mnie ostatnimi czasy z czasem , więc krótko piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.08.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Kurcze, aneta, albo przestanę do Ciebie zaglądać, albo skisnę z zazdrości ogród niesamowity, ja nie wiem nawet jak zaczac, gdy patrzę na ten mój zachwaszczony ugor ze skarpa humusowa na pierwszym planie trawy świetne, marza mi się takie trawiaste kępy, oj marzą.... ja jeszcze końcem kwietnia czułam jak Ty...i nie wierzyłam , że można mieć ładny ogród w 3 miesiące...ja się na ogrodzie wogóle nie znałam, nigdy nie mieszkałam w domu z ogrodem więc załżenie, przynajmniej większości zleciliśmy specjaliście, choć juz teraz widzę, że kilka jego aranżacji mi się nie widzi i pewnie ciut pozmieniam...ja w trawach jestem zakochana ale to całkiem swieża miłość, mam ochotę zrobić sobie dodatkową rabatę wzdłuż domu tylko z trawami...będę o tym mysleć i pewnie dopiero wiosną ruszę... Anetko, wszystko pięknie ci kwitnie...a róże okrywowe śliczne!!!!! Dwa lata obiecuję sobie założyć rabatę z różami okrywowymi i się za to nie zabieram:( Przecudnie kwitną!!! Jak wszystko zresztą u ciebie:) Beatko ta róża taka niepozorna była...ja pierwotnie chciałam miec małe rosarium bo uwielbiam te kwiaty ale jak mnie Ogrodnik uswiadomił, że to dośc skomplikowane rosliny no i wymagające to zrezygnowałam, na otarcie łeż koło tarasu w nerce dał mi tą białą okrywkowa no i jest cudna...tfu, tfu.... Aneta, nadrobiłam zaległości i powizytowałam Twój ogród. Dzięki bardzo za leciutkie ukłucia zazdrości Dzięki nim z dużą werwą od jutra zaczynam odgruzowywanie mojego ogrodu. Obrzydliwie zarósł w ciągu 3 tygodni. Zaniedbałam go w tym roku z braku czasu. Dziś po raz pierwszy od miesiąca obiad był pod chmurką Piękna ta biała okrywowa róża. Z tym grzybem na trawniku może być racja lub nie. Bo niby skąd on w środku lata. Po zimie prędzej. Jak leży długo pokrywa śniegowa, ale jest dość ciepło wiosną, to może się pojawić pleśń. Popryskać na grzyb nie zawadzi, ale jeśli się to nie rozprzestrzenia, to trawa w sprzyjających warunkach sama szybko zarośnie te uszkodzone miejsca. U mnie trawnika się nie podlewa. Jak za dużo słońca najwyżej troszkę żółknie. Potem szybko się regeneruje. Do pryskania trawnika i na rabatach na chwasty trzeba stosować chemię wymiennie i powtarzać co jakieś 3 tygodnie. Ja używam Starane, Bofix i Fusilade. Ścieżki i drogę 3-4 razy w sezonie „wypalam” mieszanką Chwastoksu z Roundupem. Szybciej i skuteczniej działa. Pesteczko z Twoją wiedzą Twój ogród musi być cudny...Kochana nie chcę być upierdliwa ale Myslisz o swojej galeryjce, żebyśmy mogły i na ogród popatrzeć??? Wiesz ja myślę, że to nie grzyb jednak...trawa jest młoda, posiada w maju, nawóz dany prawie przed miesiącem...jak dla mnie to on jest winowajcą...Ogrodnik twierdzi, że trawę trzeba nawieżć już miesiąc po posianiu a ja myślę, że w tym roku nie powinna dostać papu, dopiero jak ten system korzeniowy będzie silniejszy...ale to tylko na logikę bo doświadczenia i wiedzy u mnie malutko.... dziś kupiłam starane ...bede pryskac... Dawaj, dobijaj nas swoim ogrodem Nigdy tak nie będę miała:( Zerknęłam do Miszaków, przypatrzyłam się jej podłodze i ona nie jest do końca biała, jest przetarta w stylu skandynawskim z widocznymi sękami. A ty nie narzekaj, cudną masz podłogę dziękuję ;)Natalio Miszaki mają chyba całkowicie białą podłogę...ale głowy nie dam, no i nasza Lasche też ma białą... moja nie jest zła, taka neutralna i na dole taka miała być...planowałam białą w sypialniach i bawialni na górze...dziś byłabym stanowcza i byłaby biała:) Anetko ,ogród Twój powala urokiem...chętnie wszystko bym przeniosła do siebie...:Dwrzosy ,trawy ...mniam... A zdjęcie z obdrapańcem ?sądziłam ,że to jest jakaś inspiracja:Dcudo!!!!! dziękuję Beatko;) ja od razu zapałałam ogromna miłością do obdrapańca.... Anetko, skifer to łupek, tak? Masz coś więcej na jego temat? Raczej nie pojadę do Norwegii na zakupy A dzisiaj mąż w Castoramie zobaczył właśnie jakieś płytki z łupka i mu się spodobało Zaczyna się wtrącać Aniu skifer to rodzaj kamienia, tak jest łupany. ja próbowałam to znalezc u nas ale nie było a koniecznie chciałam mieć to bo użytkowałam taki w jednym z mieszkań i poprostu nie mogłam się nadziwić , że jest taki łatwy w obsłudze...Mężowi też ogromnie przypadł do gustu więc go przytachaliśmy... No i jest taras? Asiu no jeszcze nie...to znaczy taras jest ale nieskończony.deski wszystkie pomalowane raz, ja dzisiaj malowałam drugi raz a maz walczył z konstrukcją...w między czasie wyjazd po mega dyble i inne pierdoły a wieczorem bylismy z dzieciakami na testach i robota stanęła... A Ty wiesz, ta stara bramka to była kiedyś furtka do naszej działki...jest przedwojenna ... U Ciebie jak zwykle można nacieszyć oczy Ogrodu bardzo zazdroszczę - jakie masz wysokie wrzosy ... trawska cudniaste... róża piękna ... Obdrapańce robią klimat, wiadomo zdobyczna półeczka urocza, chyba sobie jakąś maznę na błękit, bo chodzi za mną ten kolor ostatnio Dziękuję Mugatko;) A ten błękit i turkus to chyba zarazliwe , ja od jakiegoś czasu myslę o wprowadzeniu tych kolorów;) Cześć Anetko, Pamiętasz może nazwę umywalki która jest w dolnej łazience? I jak sie nie myle ty masz podłogę drewniana na dole chyba dąb, tak? Pamiętasz może nazwę Byłam w Twojej galerii, lubie tam zagladać i nacieszyć oko. Twój dom jak dla mnie jest urzadzony z duszą, każda rzecz nie jest przypadkowa ma swoją historię Zastanawiam się jeszcze czy u Marysi jest jeszcze kołyska i czy się w nią mieści;) Umywalka to Aveo z VB, deska dębowa zwykła gruba na 2,5 cm, lakierowana na mat.Kołyska stoi i sa w niej pluszaki, Marysia się w niej spokojnie by się zmieściła bo duża jest ale już niebezpieczna, noszę się z zamiarem wyniesienia na strych ale jakoś schodzi... Fantastyczna ta ocalona półeczka Grzechem byłoby takie cudo spalić prawda:)a Oni już sporo spalili, miedzy innymi kredens i szafę tez w tym kolorze... Pięknie Anetko w ogrodzie jak i w domku . Nie bardzo u mnie ostatnimi czasy z czasem , więc krótko piszę. dziękuję, dziękuję:)fajnie, że mimo braku czasu mnie odwiedzasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.08.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 ZARAZ, nie czytam dalej. Ty masz młodą trawkę. Ostrożnie z tym pryskaniem.Ja bym zastosowała GOLF PLUS 540 SL - zwalcza mniszek lekarski, mlecz polny, szczaw tępolistny i koniczyna polną.Wszystkiego nie zabije, ale dla młodej trawki bezpieczniejszy. Są jeszcze: Fusilade, Bofix i Starane. Reszty chwastobójczych nie używaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.08.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 no właśnie starane zakupiłam i to mam zamiar na pierwszy ogień użyć...miałam kiedyś idee nożykiem walczyć ale szybko wymiękłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 12.08.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Ta trawa red baron jest taka wysoka? Czy ona szybko rośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.08.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Pepe, jeśli podobają Ci się trawki (mnie też) to polecam wątek o trawach ozdobnych tutaj na fm.A wszystkie informacje rzetelne i ze zdjęciami znajdziesz w encyklopedii traw ozdobnych Mariusza Surowińskiego o TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.08.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Jakie cudne trawy ... wow !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.08.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Anetko-ja z pytaniem przyleciałam. Powiedz, jak pieczesz w swoim piekarniku coś dłużej bardzo nagrzewa się przednia szyba? Czy to ciepło promieniuje na sąsiednie szafki? Co prawda nie wiem, czy twój model nie ma dodatkowego chłodzenia szyby (Extra Cool) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.08.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Ta trawa red baron jest taka wysoka? Czy ona szybko rośnie? nie , nie jest jakaś wysoka...ok 50 cm Jakie cudne trawy ... wow !!!! Dziękuję Anetko-ja z pytaniem przyleciałam. Powiedz, jak pieczesz w swoim piekarniku coś dłużej bardzo nagrzewa się przednia szyba? Czy to ciepło promieniuje na sąsiednie szafki? Co prawda nie wiem, czy twój model nie ma dodatkowego chłodzenia szyby (Extra Cool) Mój ma funkcję ultra cool door, jest ciepły ale nigdy gorący. ja mam piekarnik w bezpośrednim sąsiedztwie z lodówką, obok mam wysoką szafkę, jak piekę to fronty te w bezpośrednim sąsiedztwie piekarnika są ciepłe ale nie gorące:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.08.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Anetko nacieszyłam oczy Twoim ogrodem i nadrobiłam wątek . Najbardziej ucieszyło mnie, że głębiej zapuszczacie swoje korzenie w PL Jestem ciekawa czy udało Ci się dodzwonić i dopytać o ten piękny domek, który wyszperała dla Ciebie Ane3ka1. Naprawdę cudny i cena rewelacyjna. Gdy skleciliśmy swój, który znasz, to tak z ciekawości orientowaliśmy się w cenach i cieszyliśmy się, że udało nam się wykorzystać materiały, które już mieliśmy, bo ceny gotowych były zaporowe . Chodzi mi po głowie pomysł przemalowania domku Julianny na jasny kolor. Teraz ma kolor naszej podbitki i reszty elementów drewnianych (mamy na górnym tarasie w projekcie taką pergolę, która jest przedłużeniem krokwi dachowych. Na razie jest wykonana w połowie, ale mam nadzieję, że jeszcze tego lata powstanie). Na zdjęcia Twoich Szczęść się nie załapałam, ale cały czas mam w pamięci Wasze piękne rodzinne obrazki, więc cierpliwie poczekam na kolejne, którymi nas mam nadzieję niebawem ucieszysz . Udało mi się za to zajrzeć do portfolio Twojego Męża i odpłynęłam, przepadłam... (piszę ten post od godziny 8.30). Przepięknie . Pesteczka jak zwykle stanęła na wysokości zadania Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.08.2012 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Anetko nacieszyłam oczy Twoim ogrodem i nadrobiłam wątek . Najbardziej ucieszyło mnie, że głębiej zapuszczacie swoje korzenie w PL Jestem ciekawa czy udało Ci się dodzwonić i dopytać o ten piękny domek, który wyszperała dla Ciebie Ane3ka1. Naprawdę cudny i cena rewelacyjna. Gdy skleciliśmy swój, który znasz, to tak z ciekawości orientowaliśmy się w cenach i cieszyliśmy się, że udało nam się wykorzystać materiały, które już mieliśmy, bo ceny gotowych były zaporowe . Chodzi mi po głowie pomysł przemalowania domku Julianny na jasny kolor. Teraz ma kolor naszej podbitki i reszty elementów drewnianych (mamy na górnym tarasie w projekcie taką pergolę, która jest przedłużeniem krokwi dachowych. Na razie jest wykonana w połowie, ale mam nadzieję, że jeszcze tego lata powstanie). Na zdjęcia Twoich Szczęść się nie załapałam, ale cały czas mam w pamięci Wasze piękne rodzinne obrazki, więc cierpliwie poczekam na kolejne, którymi nas mam nadzieję niebawem ucieszysz . Udało mi się za to zajrzeć do portfolio Twojego Męża i odpłynęłam, przepadłam... (piszę ten post od godziny 8.30). Przepięknie . Pesteczka jak zwykle stanęła na wysokości zadania Pozdrawiam ciepło Ewciu kochana Ty jesteś Mistrzynią poprawiania nastroju, nawet w pochmurny deszcowy dzień człowiek czytając Ciebie czuje się lepiej:hug:Dziękuję bardzo!!!! Co do domku to jestem po wstępnych ustaleniach bo zdecydowana jestem właśnie na ten...wymiary bardzo sensowne bo 240x150 i wysoki na 220 więc spory, Państwo mieszkali w Szwecji i to wszystko tłumaczy skąd u nich pomysł na wykonywanie skandynawskich domków, zdjęcia nie są inspiracjami a realnymi fotami ich produktów. Domek o którym piszę ma kosztować ok 2 tys, z dachem krytym gontem (te deskowane sa piękne ale 2 razy w roku trzeba odswieżać więc nie chcę dodatkowego zajęcia), okna 2 otwierane z szyba organiczną, 2 zamykane na stałe i drzwi jednoelementoe, do tego komin, okiennice, skrzynka na listy i skrzynki na kwiaty w standardzie. Pan bardzo konkretny, wszystko zrobią wedle życzeń klienta no i czas oczekiwania ok 2 tygodni. Wszystko pięknie ale jest jedno ale...cena transportu...domek spory i transport do mnie ok 1200z ł a więc więcej aniżeli 50% wartości domku, trochę boli więc szukam jakiejs alternatywy aby przewieżc go taniej...Ale na pewno chcemy ten bo wygląda bardzo starannie no i całkowicie w naszym guście. Wasz domek jest cudny Ewuś i gdybym miała mozliwość to zrobiłabym sama...satysfakcja ogromna ...ja miałam w planach robić i Łukaszek troszkę jest zawiedziony, że domek ma przyjechać gotowy i że nie będziemy go sami składać, bo rośnie nam mały majsterkowicz...no ale o ile dojdzie do zakupu to bedziemy go wspólnie malować wewnątrz. Znasz moje ekshibicjonistyczne ciągoty więc jeszcze nie raz Zobaczysz zdjęcia moich dzieciaków No i cieszę się , że zdjęcia Męża się podobają, to co w necie to namiastka, ma ich kilka tysięcy i ja od ponad roku nie mogę wybrać tych, które mają zawisnąć w domu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matkaleena 13.08.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 O matko teraz dopiero obejrzałam ten domek! ale jest boski! oj i czuć w nim ducha Skandynawii, czuć I wymiary faktycznie sensowne, będzie można jakieś mebelki do środka schować. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę okruszkową wersję. Szkoda, że moje dziecię jeszcze takie małe, sama bym taki domek zamówiła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.08.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Domek ma okazałe parametry . Biorąc dodatkowo pod uwagę to jak wygląda, to naprawdę cena bardzo dobra Okruszek będzie przeszczęśliwy, że nie wspomnę o Iskierce . Tylko z tym transportem zonk . My ściągaliśmy dachówki z W-wy (nie znalazłam u siebie dystrybutora Nibry, a zakochałam się w Nibra G10). Było tego sporo, więc potrzebowałam transportu z windą + wózek paletowy. Sprzedawca oferował transport w cenie 1500. Mnie udało się zorganizować za 850 netto w Delta trans. Ściągałam też moje Zirocnio cemento elite ze Szczecina w okazyjnej cenie (ponad 560 km). Ważyły blisko 250 kg. Dhl zażyczył sobie 460 zł - to czyniłoby mój zakup pozbawiony sensu. Nie dałam jednak za wygraną i skorzystałam wówczas z oferty https://www.apaczka.pl/home.htm , która przywiozła mi płytki za 160 zł netto . Aaaa... byłaś w Gdańsku? Wspomniałaś w jednym z postów, że się tam wybierasz. Ja co roku wypoczywam jakieś 80 km od Gdańska i takie spotkanie byłoby bardzo sympatyczną wisienką urlopową . W tym roku już się nie ziści, ale może w przyszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.08.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 o dzięki Ewuś...co do Gdańska to na priva Ci napiszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.08.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Anetko, usciski zostawiam na znak, ze jestem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts