Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:hug: :hug: dla Marysi :)

Nie zdążyłam na zdjęcia dzieciaczków :(

Ale za to zdjęcia ogrodowe cudne, nie wątpię, że wymaga wiele pracy (ale takiej przyjemnej) :)

Rocia dziękuję;)no niestety jak to w życiu, wszystko wymaga pracy i nic z nieba nie spada...ja zaczynam lubić ogrodowe prace co jest dla mnie sporym zaskoczeniem, tyle że przy mojej dwójce ciężko to sensownie zorganizować bo Oni są strasznie żywiołowi ;)

Hej Anetko:)

piękne fotki ogrodowe i pomyśleć, że ogród dopiero co założony:jawdrop:

Dzieciaczków tym razem nie widziałam oprócz stopek- śliczne:wiggle::rolleyes:

Pomysł ze sztućcami boski, będą pasowały u Was jak ulał, chociaż widzę, że trochę pracy z tym jest;)

Już je widzę, jak zawisną na ścianie:cool:

Miłego dnia:hug:

Aguś dzięki:) przcy ze sztuccami nie jest duzo, jedynie trzeba odczekać żeby farba dobrze wyschła i potem następna warstwa i ...następna...w sumie dałam ich 7 i chyba im starczy, jutro dokładnie się przyglądnę;)

Aneta, nie wszystkie trawy budzą się późno. Są i zimozielone.

Dziś BHG podrzuciło nowe plany rabat. Ściągnęłam sobie te trawiaste, to się podzielę:wiggle: Przejrzałam pobieżnie i mimo, że one angielskie to u nas większości będą rosły, a jakby co to można te kilka podmienić. Nazwy są też podane po łacinie.

[ATTACH=CONFIG]135136[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135137[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135138[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135141[/ATTACH]

dzięki Pesteczko, mam nadzieję, że poradzę sobie z rozszyfrowywaniem tych nazw;) skopiowałam sobie Twój post z linkami od Agi, Mam nadzieję, że się nie gniewasz , że nie zapytałam Cię wcześniej o zgodę?

Anetko zapomniałam dopytać :rolleyes:

Dobrze ja zrozumiałam czytając przed Twoim wyjazdem, że zamówiłaś już ten domek dla dzieci?

Mnie on tak się spodobał że dzisiaj układa się pod płotem kostka pod niego :lol2:

Domek dopiero na wiosnę ale dzięki Tobie podjęłam szybką decyzję i będzie :yes: :hug:

Aguś zamówiłam, dokładnie ten http://tablica.pl/oferta/gustowny-domek-ogrodowy-w-skandynawskim-stylu-dla-dzieci-ID13vgb.html#539a5762;r:;s: ma być zamiast tego woskowanego deskowania gont bo to deskowanie przynajmniej raz do roku trzeba powtarzać. Aga ja się zastanawiałam nad wiosennym terminem ale Państwo od domków też przenieśli się do Pl niedawno, tez ze Skandynawii wiec ucięłam sobie z nimi kilka pogawendek i prawdopodobnie wiosną nie będą mieli takich cen...wchodzą na rynek i te ceny sa na zachętę ale wczoraj mówili mi , że mają sporo zleceń no i ceny będą się zmieniać...Jak dla mnie ta cena jest mega atrakcyjna bo w podobnych cenach mozna dostać domek surowy, wysoki na 150 cm a ten mam 220 więc spokojnie będę mogła bawić się z dziećmi;) no i szerokość 150 a nie jak gdzie indziej ok 100 i długość 230cm, do tego taras, okiennice, u mnie będą 2 okna otwierane, żeby spokojnie można było przewietrzyć, skrzynka na listy, no cacy jak na mój gust. Nie wiem tylko kiedy go przywiozę do siebie bo koszt transportu normalnego to ok 1300 - 1500zł do mnie, za drogo...czekam na jakąś okazję i wtedy go przetransportujemy, w srodku będę go malować chyba na biało ale jeszcze zobaczę jak juz będzie na miejscu....aaaa Pan mówił, że surowiec jest z Finlandii, świetnie obrobiony więc nie ma drzazg ani innych nieprzyjemnych niespodzianek...Mam nadzieję, że domek będzie tak cudny jak wynika z rozmów z tymi miłymi ludzmi....

anetko czekam na efekt - już wiem, ze będzie powlający.

Mirelko no kurde nie mam pewności...priorytetem bedzie aby te trawki były miękkie...a ja laik totalny jestem i nawet nie wiem jakie dokładnie gatunki mam posadzone u siebie....znam tylko część:rolleyes:

Świetny pomysł na sztućce :) Ja bym je przykleiła klejem na gorąco, pistoletem, ale może ktoś będzie miał lepszy pomysł :)

Monia też o tym myślałam...chcę jeszcze podjechać do jednej z pracowni gdzie oprawiają obrazy, może Pan mi coś doradzi, może tam dobiorę ramę bo chciałabym ozdobną malniętą na biały połysk...

Anetko

fajne te sztućce supcio pomysł

buziaki zostawiam

mam nadzieję, że wyjdzie fajnie:)

Hejeczka:)

zaglądam po dłuuugim niebycie i przytulaski potrzebującym :hug: zostawiam

WItaj Aguś powakacyjnie:wiggle:dziękuję Kochana;)

Aneta, domeczek boski. Nawet jak dzieci już przestaną bawić się w nim, będzie ślicznie w ogrodzie wyglądał :rolleyes:

A za kopiowanie nigdy się nie pogniewam. W końcu po to wklejam co nieco na fm, żeby ktoś skorzystał.

Na tej stronie skąd pochodzą planiki roślinne znajdziesz więcej takich ogrodniczych, ale jest też bardzo dużo wnętrzarskich.

Nazwy łacińskie odcyfruje za Ciebie Google, a jak nie to pomogę :)

Ach....... zaparło mi dech w piersiach! skąd wy wszystkie dziewczyny bierzecie te pomysły ??? Aneto masz przepiekny dom :))) Kiedy ja juz zacznę cos w swoim domku robic ? Dopiero budujemy , ale mam kilka pomysłów , które już będę modyfikować po oglądnięciu twoich zdjęć :)) pozdrawiam Was wszystkie i życzę dużo zdrowia dla Marysi :))miłej niedzieli :)

Majeczka , proszę bardzo. One pięknie się rozrosły, w maju były malutkimi sadzonkami, mam je w 2 miejscach i są naprawdę piękne, przepraszam za jakość zdjęcia ale teraz tylko takie udało mi się cyknąć.

http://img805.imageshack.us/img805/6473/img9185q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez aneta s

Ach....... zaparło mi dech w piersiach! skąd wy wszystkie dziewczyny bierzecie te pomysły ??? Aneto masz przepiekny dom :))) Kiedy ja juz zacznę cos w swoim domku robic ? Dopiero budujemy , ale mam kilka pomysłów , które już będę modyfikować po oglądnięciu twoich zdjęć :)) pozdrawiam Was wszystkie i życzę dużo zdrowia dla Marysi :))miłej niedzieli :)

Witaj Aniqa:welcome:dziękuję bardzo:)

Napisz proszę skąd Jesteś, może być na priv, ja też z podkarpackiego;)

Majeczka , proszę bardzo. One pięknie się rozrosły, w maju były malutkimi sadzonkami, mam je w 2 miejscach i są naprawdę piękne, przepraszam za jakość zdjęcia ale teraz tylko takie udało mi się cyknąć.

http://img805.imageshack.us/img805/6473/img9185q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ładnie – miskanty, piórkówki, ta w paseczki to miskant zebrinus, a te jasno zielone to hakonehloa. Ciekawa jestem jak hakonehloa będzie się miała

Anetko przybiegłam przeczytać wieści o domku :lol:

Mnie też bardzo miło się z państwem rozmawiało :yes:

Pani kilka razy oddzwaniała, żeby podać szczegóły o których sobie przypomniała :)

Zmartwiłaś mnie tymi cenami :(

My póki co miejsce pod domek wykostkowaliśmy, ale pomyśleliśmy po co go kupować teraz jak nas tam w ogóle nie będzie :confused:

Na wiosnę byłby świeżuteńki.

Zadzwonię czy można zamówić teraz a odebrać później ;)

Nie mam też pojęcia co zrobić z tym transportem............

Znalazłam jeszcze jednego stolarza spod Radomia który robi place zabaw, domki i wszystkie takie akcesoria ogrodowe, czekam na wycenę od niego - ale podejrzewam że nie będzie to cena dla nas :(

Czekam póki co na Twój domek :wiggle:

Ps trawki bosssssskie :rolleyes: