Kasia1719508754 17.09.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Anetko szybkiego powrotu do zdrowka Wam zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 17.09.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Anetko kochana. Zdrówka Wam wszystkim, a Tobie dużo siły. Niestety paskudny okres się zaczął. Wczoraj przyjechała kuzynka mojego męża - chora Bardzo to nieodpowiedzialne. Teraz czekam kiedy co Stasiowi wylezie. A katar u niego gorszy jak angina... Wygląda, że sprawa uczulenia na białko mleka krowiego się polepszyła. Tylko Staś tak przywykł do Nutramigenu (jak można???), że "zwykłego" mleka pić nie chce! Całuski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 17.09.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Ojej Anetko w takim razie zdrówka dla Was wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 17.09.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Anetko cieszę się, że idzie ku lepszemu Zdrówka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.09.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 W zeszły poniedziałek przyjechało do nas to;) http://imageshack.us/a/img84/311/img9193y.jpg Uploaded with ImageShack.us drabinka do wspinaczki jeszcze nie zawieszona ale leży i czeka, muszę zamówić jeszcze zjeżdzalnię. Domek już gotowy i czeka na odbiór...może uda się końcem września albo początkiem pażdziernika...niestety do Wrocławia daleko... Razem z placykiem przyjechały doniczki - szt 2, kręciłam się koło nich od wiosny no i czekały na mnie, szare ceramiczne:)chyba dokupię jeszcze kilka sztuk na taras:) http://imageshack.us/a/img811/9348/img9186n.jpg Uploaded with ImageShack.us no i rabata "trawiasta" w przygotowaniu, póki co sił i czasu mi brak, żeby dokończyć . http://imageshack.us/a/img267/6858/img9191p.jpg Uploaded with ImageShack.us Chcę tam posadzić trawy, żurawki, może szałwię no i wczesnowiosenne kwiatki - tulipany , szafirki i narcyzy. Dziewczyny jak myślicie czy jak przysypię tę rabatę po wierzchu drobnym kamyczkiem to kwiaty cebulowe dadzą radę się przebić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 17.09.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) aaaaaaaa Aneto piękny masz ten ogród. Dzieciaczki napewno zadowolone na widok hustawki? Edytowane 17 Września 2012 przez mariomili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.09.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Ale fajna, soczysta trawka u Ciebie:wiggle: Co do kamyków na cebulowych, to mam nadzieję, ze dadzą radę się przebić (bo sama mam zamiar też tak zrobić i nie biorę innej możliwości:p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 17.09.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Anetka Zdrówka dla Was wszystkich!!! Huśtawki super, może podać na priv skąd to i za ile całość?? Trawka i ogród wspaniale się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 zdrowka dla dzieciakow hustawki masz takie jak i my kupowalam bodajze w nomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.09.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Dziewczyny dzięki!Placyk z Obi, mieli promocję i był przeceniony o 200zł, kupiłam go za 299zł. Oryginalnie z 2 huśtawkami takimi dla starszaków, bez oparć, czerwonymi, powiesiliśmy więc te, które dotychczas na tarasie wisiały.Niestety zjeżdzalnie się wyprzedały a szkoda bo też były w atrakcyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.09.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Yuka no właśnie tak się zastanawiam...mam jedną rabatę tam gdzie katalpy i tam włókninę i kamyk, przed nasadzeniami powsadzałam tam cebule jakiś kwiatków no i nie wszystkie wyjęłam no i Wyobraz sobie, że one i przez matę i przez kamień wylazły ale to nie drobniutkie szafirki a badyle na pól metra... zapytałam naszego Forumowego Ogrodowego Duszka co z tym kamieniem, jak będę mieć odpowiedz to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.09.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Życzenia zdrówka przynoszę Faaajne huśtawki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 17.09.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Fajne huśtawki. Też myślę o takich i ze zjeżdżalnią, bo się Staśkowi na wakacjach spodobało. Tylko ja nie mam niestety posprzątanego placu po budowie :/ No i piaskownicy Maluch też się domaga...A jak Kobieto będziesz jechać do Wrocławia, to wiesz, pamiętaj, gdzie zjechać na kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.09.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Doniczki dokupuj ,bo fajowe są :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.09.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Dzięki Dziewczynki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 17.09.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) Yuka no właśnie tak się zastanawiam...mam jedną rabatę tam gdzie katalpy i tam włókninę i kamyk, przed nasadzeniami powsadzałam tam cebule jakiś kwiatków no i nie wszystkie wyjęłam no i Wyobraz sobie, że one i przez matę i przez kamień wylazły ale to nie drobniutkie szafirki a badyle na pól metra... zapytałam naszego Forumowego Ogrodowego Duszka co z tym kamieniem, jak będę mieć odpowiedz to dam znać Elfir mi napisała, że dadzą rade, tam gdzie szafirki musi byc cienka warstwa kamienia i bedzie ok;) Fajne huśtawki. Też myślę o takich i ze zjeżdżalnią, bo się Staśkowi na wakacjach spodobało. Tylko ja nie mam niestety posprzątanego placu po budowie :/ No i piaskownicy Maluch też się domaga... A jak Kobieto będziesz jechać do Wrocławia, to wiesz, pamiętaj, gdzie zjechać na kawę. Aniu u nas piaskownica to zabawka nr 1 ;)Mania mniej zainteresowana ale Młody kilka godzin potrafi w niej przesiedziec;) Kochana ja się po ten domek osobiscie nie wybieram;)szukam okazji, zeby ktos mi go przywiozl ale oczywiście jak tylko bedzie sposobnosc to skorzystam z zaproszenia na kawke:) Edytowane 17 Września 2012 przez aneta s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 18.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 (edytowane) Yuka no właśnie tak się zastanawiam...mam jedną rabatę tam gdzie katalpy i tam włókninę i kamyk, przed nasadzeniami powsadzałam tam cebule jakiś kwiatków no i nie wszystkie wyjęłam no i Wyobraz sobie, że one i przez matę i przez kamień wylazły ale to nie drobniutkie szafirki a badyle na pól metra... zapytałam naszego Forumowego Ogrodowego Duszka co z tym kamieniem, jak będę mieć odpowiedz to dam znać Elfir mi napisała, że dadzą rade, tam gdzie szafirki musi byc cienka warstwa kamienia i bedzie ok;) Dziękuję Ci kochana:hug: Ja właśnie po katalpami chciałam narcyze powsadzać i przykryć je kamykami:o Dodatkowo posadziłam tam rozplenice (mam 2 katalpy, po 1 trawie pod każdą) tylko one jakoś nawet 1 kwiatostanu nie wypuściły:( Mam nadzieję, ze w przyszłym roku chociaż trochę pokażą na co je stać A wstawiałaś gdzieś zdjęcia swojej rabaty z katalpą? EDIT: Już znalazłam:yes: Edytowane 18 Września 2012 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.09.2012 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Yuka napisz mi proszę jak długo Masz swoje katalpy? będziesz je zabezpieczać przed zimą? moje trawy były wsadzone w maju - straszne mizeroty, prawdę mówiąc to na słowo musiałam uwierzyć, że z tego coś wyrośnie...Rozplenice mam w 2 miejscach, w sumie 4 sztuki i one najbardziej mi wybujały:wiggle: U mnie w tych katalpach mam liliowce i chyba niepotrzebnie się zgodziłam na wsadzenie tam 4 wierzb haruko - czy jakoś tak...trochę mnie one czasem drażnią jak patrzę na tą rabatę... Ja to się zastanawiam czy nie dać do tych cebulowych dodatkowo włókniny...w tym miejscu jest dość sucho a ona by wilgoć zatrzymywała i w niej porobić dziury na cebulowe i dać kamień...kurde sama nie wiem...i jakoś się nie mogę zabrać do rozplanowania tej nowej trawiasto - kwiecistej rabaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 18.09.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Anetko, moje katalpy już 2 zimy przetrzymały. Nie zabezpieczałam ich niczym. Tylko ja mam formę naturalną, Twoje chyba są szczepione albo nana? W każdym razie moje to drzewa dosyć spore już (tegoroczne przyrosty niesamowite) Ja rozplenice mam 3 szt, na oczyszczalni 1, i ta rośnie nawet ładnie, a pod tymi katalpami to masakra jakaś... Fakt, ze to trochę inna odmiana (mają być wyższe) i jednoroczne sadzonki (na oczyszczalni dwuletnia). Póki co czekam:popcorn: Co do wilgoci, to myślę, ze kamyki też trochę zatrzymają (obserwuję to wlaśnie u siebie na oczyszczalni, tylko ja gliniaste podloże raczej mam), ale może patent z włókniną i dziurami też się sprawdzi:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.09.2012 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 no tak moje to nana....ja nie planuję ich osłaniać ale wiem, że mogą nie przetrwać zimy - ogrodnik mnie uprzedzał....szkoda by było , zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts