pysiaczek 18.09.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Piękna donica I fajne huśtawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 18.09.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 witaj, z rzadka tu zaglądam, ale zawsze mi sie podoba mam do Ciebie ogromną prośbę o foto drzwi tarasowych - a zwłaszcza progu do nich jestem świezo po wymianie okien i mogę się pochwalic wnękami na 44cm !!Drzwi tarasowych mam aż trzy pary i plan jest, żeby wykończyć je po duńsku , mam tylko zagwozdkę, czy progi też robić białe??? niestety nie będą na równi z podłogą, poradzisz cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.09.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 no tak moje to nana....ja nie planuję ich osłaniać ale wiem, że mogą nie przetrwać zimy - ogrodnik mnie uprzedzał....szkoda by było , zobaczymy Może nie będzie źle. Jadąc z pracy mijam po drodze takie duże już okazy:yes: Teraz nie są zabezpieczane, ciekawe tylko, czy jak były młode były zabezpieczane:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.09.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 aneta ja mam tez szcepioną katalpę i ją nie zabezpieczałam na zimę. ale zapytam ogrodnika, ktory mieszka obok. musze jeszcze przed zimą coś z tą moją nieszczęsna trawa zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 19.09.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Aneta super plac zabaw!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 19.09.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Cześć Anetko nadrobiłam troszkę i u Ciebie. Fajne ogrodowe zakupy poczyniłaś, dzieciaki na pewno przeszczęśliwe. Donica śliczna Fajny pomysł na rabatę, ja też uwielbiam trawy Dużo zdrówka Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Muszę Ci podziękować, za tyle cudownych inspiracji i możliwość oglądania Twojego pięknego domu. Styl Twoich wnętrz, a także wnętrz MarJel bardzo wpłyną na decyzję dotyczącą wystroju mojego domu. Do szczegółów jeszcze mi daleko, ale lista zakupów i pomysłów już jest zaklepana. Twoja ściana z cegiełek jest przecudowna! Chciałam taką w kuchni, ale niestety mój mąż zaprotestował Twój domek emanuje takim ciepłem, że w ten okropny deszczowy dzień najchętniej usiadłoby się wśród tych cudowności z kubkiem gorącej herbaty. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.09.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Anetko, ale fantastyczny ten plac zabaw dla dzieciaczków:jawdrop: Donica przepiękna, a jakiej jest wysokości? Ja w tym roku je sobie odpuściłam, ale w przyszłym kupuję takie 2! Rabatka będzie super, na pewno zdążysz ją zrobić. Trawy to świetny pomysł, tylko pamiętaj Aneciu, że trawy bardzo się rozrastają i ogrodnicy radzą, żeby otoczyć ich bryły korzeniowe wkopanym w ziemię szerokim (mniej więcej 60-centymetrowym) pasem folii. Miłego dnia:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 19.09.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Anetko ...jak to do Wrocławia daleko? Już skakałam pod chmury jak przeczytałam, że do odbioru we Wrocławiu a tu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 19.09.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Plac zabaw superowy, a jak dojdzie zjezdzalnia i domek to bedzie full wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 19.09.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 fajny placyk:) i donice czadowe:) Anetko, daj namiar na sprzedawce:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.09.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 witaj, z rzadka tu zaglądam, ale zawsze mi sie podoba mam do Ciebie ogromną prośbę o foto drzwi tarasowych - a zwłaszcza progu do nich jestem świezo po wymianie okien i mogę się pochwalic wnękami na 44cm !!Drzwi tarasowych mam aż trzy pary i plan jest, żeby wykończyć je po duńsku , mam tylko zagwozdkę, czy progi też robić białe??? niestety nie będą na równi z podłogą, poradzisz cos? Skat nie wiem czy pomogę, u mnie drzwi były montowane razem z progiem aluminiowym (wszystko zamawiane w firmie okiennej i nie wiem czy aby ten próg to nie zintegrowany z oknem jest, nie bylo nas przy montazu), próg widać jedynie przy otwartych drzwiach, przy zamkniętych jest wogóle niewidoczny tak to wyglada http://imageshack.us/a/img259/1143/img9222c.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img14/6514/img9216t.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img255/6897/img9221q.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.09.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Może nie będzie źle. Jadąc z pracy mijam po drodze takie duże już okazy:yes: Teraz nie są zabezpieczane, ciekawe tylko, czy jak były młode były zabezpieczane:rolleyes: aneta ja mam tez szcepioną katalpę i ją nie zabezpieczałam na zimę. ale zapytam ogrodnika, ktory mieszka obok. musze jeszcze przed zimą coś z tą moją nieszczęsna trawa zrobić no właśnie ja nie zamierzam niczego zabezpieczać bo nie podobają mi się takie osłonięte rośliny a poza tym nie mam na to czasu. Poza tym moj ogrodnik mowił, że jak się zacznie osłaniać to potem co roku nalezaloby to robić, ja odpuszczam i mam nadzieję, że matka natura będzie łaskawa dla moich roślin i tym samym dla mojej kieszeni;) Cześć Anetko nadrobiłam troszkę i u Ciebie. Fajne ogrodowe zakupy poczyniłaś, dzieciaki na pewno przeszczęśliwe. Donica śliczna Fajny pomysł na rabatę, ja też uwielbiam trawy Dużo zdrówka Wam życzę Dziękuję Two:hug: Muszę Ci podziękować, za tyle cudownych inspiracji i możliwość oglądania Twojego pięknego domu. Styl Twoich wnętrz, a także wnętrz MarJel bardzo wpłyną na decyzję dotyczącą wystroju mojego domu. Do szczegółów jeszcze mi daleko, ale lista zakupów i pomysłów już jest zaklepana. Twoja ściana z cegiełek jest przecudowna! Chciałam taką w kuchni, ale niestety mój mąż zaprotestował Twój domek emanuje takim ciepłem, że w ten okropny deszczowy dzień najchętniej usiadłoby się wśród tych cudowności z kubkiem gorącej herbaty. Gratuluję! Witam serdecznie:welcome:i bardzo dziękuję za przemiłego posta;) Anetko, ale fantastyczny ten plac zabaw dla dzieciaczków:jawdrop: Donica przepiękna, a jakiej jest wysokości? Ja w tym roku je sobie odpuściłam, ale w przyszłym kupuję takie 2! Rabatka będzie super, na pewno zdążysz ją zrobić. Trawy to świetny pomysł, tylko pamiętaj Aneciu, że trawy bardzo się rozrastają i ogrodnicy radzą, żeby otoczyć ich bryły korzeniowe wkopanym w ziemię szerokim (mniej więcej 60-centymetrowym) pasem folii. Miłego dnia:hug: Dziekuję Aguś:hug:donica ma z podstawką 42 cm wysokosci i taka sama średnica. Trawy dzis kupiłam ale kurna nic nie wiem o tej foli i korzeniach:bash:musze doczytac:bash: Anetko ...jak to do Wrocławia daleko? Już skakałam pod chmury jak przeczytałam, że do odbioru we Wrocławiu a tu ... ano Kochana daleko...ale zapraszam, zapraszam do siebie:hug: Plac zabaw superowy, a jak dojdzie zjezdzalnia i domek to bedzie full wypas Dzieki Kasiu:hug:no musi im to wystarczyć;)muszę jeszcze piaskownicę im tam przenieść ale to dopiero jak domek dojedzie:) fajny placyk:) i donice czadowe:) Anetko, daj namiar na sprzedawce:P Dzięki Asiu:hug:, donice z Obi:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.09.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 u nas zdrowotnie lepiej, Mania oczywiście jeszcze na lekach ale humor jaj wrócił i łobuzuje po staremu;) ja też nieco lepiej, dzisiaj z Tatą przygotowaliśmy ziemię pod rabatę, wieczorem byłam w szkółce u mojego ogrodnika i obkupiłam się w trawach i żurawkach ( zurawek miał kilkadziesiąt odmian i nie wiedziałam co wybrać), poza tym pokazał mi matecznik no i jestem chora...z zazdrości...takich cudów to ja jeszcze nie widziałam, okazy poprostu bajeczne:jawdrop: jutro zrobię focie moim zielonym nabytkom, planowałam jutro powsadzać ale Aga pisze o korzeniach przerastajacych wiec kurna musze poczytac jak to sie je:bash: melduje ze sztucce pomalowane - sa biale i blyszczace, jak dla mnie wyszly super:wiggle:malowałam 10 razy ale warto bylo - jutro się pochwalę, ramy oczywiście jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.09.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Anetko Wy zdrowiejecie to my chorujemy;)dzięki za odwiedziny u mnie:hug: i niecierpliwie czekam na te Twoje cudne sztućce:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.09.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Buziaki zostawiam, zdrówka życzę nieustająco i czekam na fotki:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.09.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Zdrówka Anetko życzę ... Będę [podpatrywać u Ciebie rabaty ,,może coś odgapię . Co do traw to mój ogrodnik tez radził wsadzać je w plastikowe donice z wyciętym dnem(donice o takiej szerokości - jaką chciałabyś mieć trawę w przyszłości)Ale mi się "rymnęło":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.09.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dziękuję bardzo:hug: ooo Beatko to tez jest jakieś rozwiązanie:rolleyes:w mateczniku u mojego ogrodnika rosną "luzem" i te kempy sa wielkie, cudne...kurde nie wiem czy nie pozwolić im rosnąć sobie jak chcą Rasia Ty swoje trawy jakoś ograniczałaś? U nas od rana leje jak wsciekłe ale to dobrze bo bardzo sucho było;)no ale w związku z tym nie bedzie zdjęc badyli ani ich sadzenia, poczekam aż aura będzie dogodniejsza. Za to mam zdjęcie sztucców;) http://imageshack.us/a/img19/3953/img9225n.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.09.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Anetko. Nie wszystkie trawy są ekspansywne. Większość jednak nie. Najbardziej chyba ekspansywny jest miskant cukrowy. Mi się podoba niemiłosiernie. Muszę go mieć. Więc zapytałam jednego z najlepszych fachowców od traw (T. Smal) jak go okiełznać. Powiedział, żeby wkopać np. folię kubełkową na głębokość 25-30 cm ale pochylić ją tak: \....tutaj miskant..../ Wtedy korzenie nie będą się kierować w dół tylko w górę i nam pod spodem nie uciekną. Mam bardzo ekspansywną turzycę (będę ją na jesień wsadzać do ziemi) i też jej zrobię z tej folii granice (tylko dam jej duużo przestrzeni, nam jej ogrom do zagospodarowania więc ogromna turzyca jest mi bardzo w smak). EDIT - chodziło mi o wydmuchrzyce sztućce - wypas !!! Edytowane 20 Września 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.09.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 trawy są boooskie mogłabym je tylko mięć w ogrodzie zamiat kwiatów.ja ogolnie lubię niekwitnące rośliny a sztuce super:jawdrop: białe????? jak się uzytkują >? nie schodzi to białe? można myć w zmywarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts