aneta s 20.09.2012 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 trawy są boooskie mogłabym je tylko mięć w ogrodzie zamiat kwiatów.ja ogolnie lubię niekwitnące rośliny a sztuce super:jawdrop: białe????? jak się uzytkują >? nie schodzi to białe? można myć w zmywarce? Monia Ty mnie kiedyś zabijesz:lol2: Kochana to nie jest egzemplarz użytkowy:lol2::lol2::lol2:to stare rodzinne posrebrzane albo i srebrne sztucce malnięta sprayem, mają być na szarym tle i w ramkach no i całość zawiśnie(chyba) nad kuchennym blatem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.09.2012 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Anetko. Nie wszystkie trawy są ekspansywne. Większość jednak nie. Najbardziej chyba ekspansywny jest miskant cukrowy. Mi się podoba niemiłosiernie. Muszę go mieć. Więc zapytałam jednego z najlepszych fachowców od traw (T. Smal) jak go okiełznać. Powiedział, żeby wkopać np. folię kubełkową na głębokość 25-30 cm ale pochylić ją tak: \....tutaj miskant..../ Wtedy korzenie nie będą się kierować w dół tylko w górę i nam pod spodem nie uciekną. Mam bardzo ekspansywną turzycę (będę ją na jesień wsadzać do ziemi) i też jej zrobię z tej folii granice (tylko dam jej duużo przestrzeni, nam jej ogrom do zagospodarowania więc ogromna turzyca jest mi bardzo w smak). sztućce - wypas !!! Dzięki Mirelko:hug: kurcze jakis gatunek turzycy tez kupiłam...dla mnie tak naprawdę te wszystkie sadzonki to takie mizeroty...ja najchętniej to wykopałabym takie dorosłe, kilkuletnie egzemplarze i takie bym wsadzała...nic nie poradzę, że cierpliwość to u mnie cecha deficytowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.09.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 a sztuce super:jawdrop: białe????? jak się uzytkują >? nie schodzi to białe? można myć w zmywarce? o ja pinkole, uśmiałam się prawie do łez ale pięknie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 20.09.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 dzięki też mam dokladnie taki prog w oknie jak Ty, bardzo mi się podoba u Ciebie podloga. źle się wcześniej wyrazilam, bo bardziej chodzi jednak o parapet, niestety moje okna są troszkę wyzej niz podloga i muszę zrobic jakis schodkowo- parapetowe cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 20.09.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jeszcze bardzo ekspansywna jest mozga trzcinowata pstra. Ja ją po prostu wkopałam do ziemi w donicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.09.2012 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 o ja pinkole, uśmiałam się prawie do łez ale pięknie wyszły Reni ja kawę piłam jak Monię czytałam;)no i prawie się udławiłam bo przełykać i śmiać równocześnie nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.09.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 dzięki też mam dokladnie taki prog w oknie jak Ty, bardzo mi się podoba u Ciebie podloga. źle się wcześniej wyrazilam, bo bardziej chodzi jednak o parapet, niestety moje okna są troszkę wyzej niz podloga i muszę zrobic jakis schodkowo- parapetowe cos Skat a może wkleisz jakieś zdjęcie to spróbujemy Ci doradzić, tak tylko używając wyobrazni jest ciężko...jesli planujesz podłogę drewnianą to ja bym chyba poszła w kierunku drewna...tzn podłogi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.09.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jeszcze bardzo ekspansywna jest mozga trzcinowata pstra. Ja ją po prostu wkopałam do ziemi w donicy. Dzięki Aniu za info, tej trawki nie ma wsród moich zakupów;) Dziewczyny tak jak wspominałam w tym mateczniku w szkółce w której wczoraj robiłam zakupy była taka trawiasta rabata - bajka:wiggle: no i że dzisiaj leje cały dzień to ja cały czas o tych trawach rozmyślam, mam pomysł gdzie na mojej działce wydzielić ok 1 ara na taką mega trawiastą rabatę;)mam między garażem a warzywnikiem sporą część trawnika i ta rabata mogłaby ładnie oddzielić ten warzywniak...pomysł mi sie podoba , muszę Mężowi sprzedać tylko nie wiem czy na zawał nie padnie;) na szczęście On też pała ogromną sympatią do tych roslin więc może przejdzie;) kurde a może powinnam się z tym przespać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.09.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Przysząłm dzien dobry powiedziec w ten szaro-bubry dzień, ale tu wesoło widzę Oj Monia, chyba dawno u Anetki nie byłaś Sztućce wyszły rewelacyjnie, Tylko w zmywarce ich nie myj I myślę, ze to super w ramkach nad blatem będzie wyglądac EDIT : trawy sie szybko rozrastają, wiec nawet jak kupisz małe sadzonki to w przyszły roku latem, będą zupełnie duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 20.09.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Anetko ja też uwielbiam trawy i w sumie to mogłabym obsadzić całą swoją działkę zestawem : hortensje i trawy :rolleyes: Ja swoim trawą pozwolę iść na żywioł, nie będę ich niczym ograniczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Sztućce prezentują się super!A jak ramka? Znalazłaś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 20.09.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Anetko sztućce wyszły genialnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.09.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Monia Ty mnie kiedyś zabijesz:lol2: Kochana to nie jest egzemplarz użytkowy:lol2::lol2::lol2:to stare rodzinne posrebrzane albo i srebrne sztucce malnięta sprayem, mają być na szarym tle i w ramkach no i całość zawiśnie(chyba) nad kuchennym blatem;) ładnie się tak z kulezanki naśmiewać:P:P:P in Sztućce fajnie wyszły ,a Monia jest jedyna w swoim rodzaju i ty też bestio:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.09.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 cudnie wyszły te sztućce:) czekam na efekt finalny:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia29 20.09.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Padłam jak przeczytałam o sztućcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 20.09.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Anetka, urwisy mają fajny plac zabaw. Sztućce ekstra. Jestem ciekawa efektu końcowego. Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.09.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dziękuję Dziewczynki:hug:mnie też się podobają i mam nadzieję, że nie sknocę efektu końcowego;) Monia Ty kochana poprostu wiesz jak nam humor poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.09.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 no tak jak ktoś na bieżaco nie jest , to tak bywa:) a swoją drogą noże z bialym ostrzem są , więc myslałam,że wymyślili sztućce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.09.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Anetko, w mojej wiosce wybudował się developer ( dom w stylu śródziemnomorskim, tak na oko minimum 800mkw;))Zakładają mu teraz ogród i ja właśnie dzisiaj zatrzymałam się i oglądałam jego rabaty, przedzielony są właśnie wysokimi trawami, cudnie to wygląda.Tylko że jemu wszystko prawie w docelowej wysokości sadzą, te trawy chyba z 1,5 m mają, drzewa ma 5 metrowe:rolleyes:( nie lubię go, bo przed nim to mój dom był najładniejszy w całej wiosce:lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.09.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 no tak jak ktoś na bieżaco nie jest , to tak bywa:) a swoją drogą noże z bialym ostrzem są , więc myslałam,że wymyślili sztućce;) Monia no białe sztućce, takie do użytku byłyby bomba;)ale chyba nikt jeszcze nie wpadł na to jak się za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts