Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

trawy są boooskie mogłabym je tylko mięć w ogrodzie zamiat kwiatów.ja ogolnie lubię niekwitnące rośliny:)

a sztuce super:jawdrop: białe????? jak się uzytkują >? nie schodzi to białe? można myć w zmywarce?

Monia Ty mnie kiedyś zabijesz:lol2:

Kochana to nie jest egzemplarz użytkowy:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:to stare rodzinne posrebrzane albo i srebrne sztucce malnięta sprayem, mają być na szarym tle i w ramkach no i całość zawiśnie(chyba) nad kuchennym blatem;)

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anetko. Nie wszystkie trawy są ekspansywne. Większość jednak nie. Najbardziej chyba ekspansywny jest miskant cukrowy. Mi się podoba niemiłosiernie. Muszę go mieć. Więc zapytałam jednego z najlepszych fachowców od traw (T. Smal) jak go okiełznać. Powiedział, żeby wkopać np. folię kubełkową na głębokość 25-30 cm ale pochylić ją tak: \....tutaj miskant..../ Wtedy korzenie nie będą się kierować w dół tylko w górę i nam pod spodem nie uciekną. Mam bardzo ekspansywną turzycę (będę ją na jesień wsadzać do ziemi) i też jej zrobię z tej folii granice (tylko dam jej duużo przestrzeni, nam jej ogrom do zagospodarowania więc ogromna turzyca jest mi bardzo w smak).

sztućce - wypas !!!

Dzięki Mirelko:hug: kurcze jakis gatunek turzycy tez kupiłam...dla mnie tak naprawdę te wszystkie sadzonki to takie mizeroty...ja najchętniej to wykopałabym takie dorosłe, kilkuletnie egzemplarze i takie bym wsadzała...nic nie poradzę, że cierpliwość to u mnie cecha deficytowa;)

dzięki :) też mam dokladnie taki prog w oknie jak Ty, bardzo mi się podoba u Ciebie podloga.

źle się wcześniej wyrazilam, bo bardziej chodzi jednak o parapet, niestety moje okna są troszkę wyzej niz podloga i muszę zrobic jakis schodkowo- parapetowe cos :)

Skat a może wkleisz jakieś zdjęcie to spróbujemy Ci doradzić, tak tylko używając wyobrazni jest ciężko...jesli planujesz podłogę drewnianą to ja bym chyba poszła w kierunku drewna...tzn podłogi;)

Jeszcze bardzo ekspansywna jest mozga trzcinowata pstra. Ja ją po prostu wkopałam do ziemi w donicy.

Dzięki Aniu za info, tej trawki nie ma wsród moich zakupów;)

Dziewczyny tak jak wspominałam w tym mateczniku w szkółce w której wczoraj robiłam zakupy była taka trawiasta rabata - bajka:wiggle: no i że dzisiaj leje cały dzień to ja cały czas o tych trawach rozmyślam, mam pomysł gdzie na mojej działce wydzielić ok 1 ara na taką mega trawiastą rabatę;)mam między garażem a warzywnikiem sporą część trawnika i ta rabata mogłaby ładnie oddzielić ten warzywniak...pomysł mi sie podoba , muszę Mężowi sprzedać tylko nie wiem czy na zawał nie padnie;) na szczęście On też pała ogromną sympatią do tych roslin więc może przejdzie;) kurde a może powinnam się z tym przespać???

Przysząłm dzien dobry powiedziec w ten szaro-bubry dzień, ale tu wesoło widzę :)

Oj Monia, chyba dawno u Anetki nie byłaś :yes:

Sztućce wyszły rewelacyjnie, Tylko w zmywarce ich nie myj :lol2:

I myślę, ze to super w ramkach nad blatem będzie wyglądac :)

EDIT : trawy sie szybko rozrastają, wiec nawet jak kupisz małe sadzonki to w przyszły roku latem, będą zupełnie duze :)

Monia Ty mnie kiedyś zabijesz:lol2:

Kochana to nie jest egzemplarz użytkowy:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:to stare rodzinne posrebrzane albo i srebrne sztucce malnięta sprayem, mają być na szarym tle i w ramkach no i całość zawiśnie(chyba) nad kuchennym blatem;)

ładnie się tak z kulezanki naśmiewać:p:P:P:P

in

Sztućce fajnie wyszły :yes:,a Monia​ jest jedyna w swoim rodzaju :hug:
i ty też bestio:P

Anetko, w mojej wiosce wybudował się developer ( dom w stylu śródziemnomorskim, tak na oko minimum 800mkw;))

Zakładają mu teraz ogród i ja właśnie dzisiaj zatrzymałam się i oglądałam jego rabaty, przedzielony są właśnie wysokimi trawami, cudnie to wygląda.

Tylko że jemu wszystko prawie w docelowej wysokości sadzą, te trawy chyba z 1,5 m mają, drzewa ma 5 metrowe:rolleyes:

( nie lubię go, bo przed nim to mój dom był najładniejszy w całej wiosce:lol2:)

:) no tak jak ktoś na bieżaco nie jest , to tak bywa:)

a swoją drogą noże z bialym ostrzem są , więc myslałam,że wymyślili sztućce;)

Monia no białe sztućce, takie do użytku byłyby bomba;)ale chyba nikt jeszcze nie wpadł na to jak się za to zabrać;)