Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to i Ja pozwolę sobie powiedzieć tu stanowcze heloł !!!!

no i tak....

już dawno, oj bardzo dawno temu widziałam Twój dziennik. Pamiętam historię z tęsciem czy ojcem, który po wejściu do ceglanej łazienki spytał kiedy ją skończycie czy otynkujecie......

Mam pytanko... Kiedy wyrzucasz na śmietnik te odrapańce ? I kolejne pytanko, gdzie ten śmietnik się znajduje ?

Proszę o wskazówki jak tam trafic i ile będzie tego dobra - tir czy zwykły kombiak wystarczy?

Mam nadzieję, że mnie stąd nikt nie wyrzuci bo jak się w...... to za siebie nie ręczę ;)

Aaaaa i jeszcze jedno - czy moge prosić WŁAŚCICIELKĘ DZIENNIKA o jakieś wytyczne odnośnie zaśmiecania go głupimi postami ? Bardzo prosze o jakieś BHP czy cóś....

dziewczynki kochane jak tak sprostować bym chciała - NIE MA GRYPY BOSTONSKIEJ !

Ten chorób ma nazwę wirus koksaki lub inaczej gorączka Bostońska. Moje dzieci wszystkie 4 na raz rozchorowały się na tę france 28 lipca i do dzisiejszego dnia złazi im skóra ze stóp i paznokcie ze stóp i rąk. Zaczyna się bardzo wysoką gorączką i ostrym gardłem takim jak angina ropna. Jeśli w 2 - 3 dobie od gorączki pojawiają się na podeszwach stóp i dłoni bąble i plamy to wiadomo, że to to. Nie powinno sie wtedy brac antybiotyków bo to wirus ( strasznie wredny). Trzeba to przeczekać. Na plamy i bąble z płynem ( wygląda to jak po poparzeniu i potwornie boli i swędzi) polecam Pudroderm. Łagodzi swędzenie, goi, wysusza. Na gorączke to nie musze mówić.....

Anetko widzę, że miałaś jakiś benefis - nie wiem kiedy to miało miejsce ale składam Ci najserdeczniejsze życzenia z tą różnicą, że szczerze.

Anetko, zdrówka kochana:hug:

Obyś tylko nie sprzedała przeziębienia rodzince:hug:

Zostawiam troszkę witaminek:wiggle:

http://us.123rf.com/400wm/400/400/wolna/wolna1206/wolna120600026/14230302-cheerful-basket-full-with-fresh-washed-strawberries-isolated-on-white-background.jpg

Dziewcynki moje kofane badzio dziękuję:hug: u nas wszyscy się wyłożyliśmy:bash::bash::bash: mam nadzieję, że to tylko przeziębienie no ale i tak dość uciążliwe to jest, zwłaszcza te nocne pobudki:bash:mam tylko nadzieję, że na przeziębieniu się skończy i nie wykluje się z tego nic poważniejszego;)

Dziękuję za życzenia urodzinowe:hug:

Siner u mnie nie ma BHP, każdy może pisać o wszystkim i ile chce pod warunkiem, że nie są to treści zakazane:P;) a moje obdrapańce wziąz kocham więc pozbywać się nie zamierzam:Paaaa łazienka wciąż nieskończona;)

Cieszę się niezmiernie, że pomimo iż wnętrzarsko nic się u mnie nie dzieje nadal mnie Odwiedzacie:wiggle:

Beatko ja używam oleju HTH mniej więcej raz na pół roku ale powinnam częściej, olej niezły ale jakiś rewelacyjny nie jest . Rasia polecała mi BIOFA i teraz chcę ten olej wypróbować, żeby mieć porównanie. W łazience natomiast mam olej , który jest używany na jachtach i jest REWELACYJNY , właściwie to łazienkowego blatu jeszcze nie odświeżałam a mieszkamy prawie 1,5 roku no ale ten jachtowy olej nie może mieć kontaktu z żywnością więc do kuchni się nie nadaje...

Ja w kuchni używałąm ciągle Biofę.Ale on drogawy jest i denerwuje mnie to ciągłe zamawianie przez internet. Chciałam wypróbować Ikeowski. Nie wiecie jaki on jest ??

Ikea według mnie jest do bani, kiedyś go używałam ale temu z HTH "do pięt nie dorasta"

Anetko gdybyś jednak zmieniła zdanie to jestem pierwsza w kolejce. Powiedz mi tylko czy sama je tak odrapałaś czy kupione takie czy to ze starości złazi im skóra ?

Aniu róznie, niektóre sa celowo w ten sposób postarzane a niektóre z upływu czasu tak mają;)

Mirelko HTH to taka skandynawska marka, produkują głównie meble kuchenne (ja miałam ich salon w Oslo pod nosem i u nich olej kupowałam ale wiem że w PL w ich salonach też są).

jak dla mnie to ten z Ikea taki rzadki jest i słabo kryjący, tym z Hth pomaziałam raz, ten sam efekt z ikea miałam po 3 krotnym mazianiu, dodatkowo ten z I szybciej się zmywa....