aneta s 15.11.2012 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Aniu ta szafka została odnowiona - pomalowana na biało a potem zdarłam z niej farbę papierem ściernym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 15.11.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 to nie możliwe...wygląda raczej tak jakby po pomalowaniu farbę zdarto szpachelką - widać, że spore płaszczyzny zlazły a przy papierze ściernym ten efekt jest inny.Papierem ? Poproszę o dokładną instrukcję - może na priv jak nie chcesz tu..Jaka farba? Czy był podkład, jaki papier, na mokro czy po wyschnięciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 15.11.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Siner ja to robię zawsze papierem ściernym, nigdy szpachelka bo ta może zrobić dziury....najgrubszy papier na początek na sucho wszystko i jak juz zedrę tyle ile chciałam to wtedy 180 przecieram, żeby wygładzić powierzchnię i jest git;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 To pomęczę dalej ... jakim papierem zaczynasz (grubość) a jakim kończysz szlifowanie blatu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 15.11.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Mirelko blaty to robię zawsze taka kosmetykę - najdrobniejszego używam i to nie zawsze, jedynie jak mam jakieś plamki albo zarysowania - zdaje się, ze 200;)no i nigdy ruchów kolistych tylko wzdłuż , tak jak się słoje układają. A jak blat jest ok to tylko dokładnie go myje i jak wyschnie to kładę olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 aha, czyli nie ścierasz tej oleistej warstwy ? Myślałam, że raz za kiedy trzeba, że się brud dostanie między te nakłądane po sobie warstwy i że powstaną plamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 15.11.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 no dobrze, dobrze ale jaka farba ? Czy przed malowaniem szlifujesz mebel, dajesz jakis podkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 15.11.2012 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 aha, czyli nie ścierasz tej oleistej warstwy ? Myślałam, że raz za kiedy trzeba, że się brud dostanie między te nakłądane po sobie warstwy i że powstaną plamy ... Mirelko nie ścieram za każdym razem, nie wiem jak się to powinno robić ale ja właśnie w ten sposób postępuje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 15.11.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 no dobrze, dobrze ale jaka farba ? Czy przed malowaniem szlifujesz mebel, dajesz jakis podkład ? Aniu szlifuję. a potem w zalezności co mam albo zwykła farbę z duluxa albo becersa, nie używam podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 15.11.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 anetko bo zwariuję .... jaki rodzaj farby kuźwa !!!!! NIE FIRMA !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 15.11.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Anetko to ja też dużo zdrówka Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 anetko bo zwariuję .... jaki rodzaj farby kuźwa !!!!! NIE FIRMA !!!!!! np. ta: http://www.dulux.pl/produkt/14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.11.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Oleju nie trzeba ścierać za każdym razem tak się robi przy rzadkich wsiąkających olejach ale tylko przy pierwszych 3 olejowaniach. Normalnie można myć blaty olejowane wilgotną szmatką. Przed kolejnym olejowaniem muszą być po prostu czyste i suche. Pielęgnacja w zasadzie polega na przetarciu blatów delikatną szmatką nasączoną olejem (ja robię plamkę oleju na blacie i rozcieram ). Po wyschnięciu użytkujemy dalej jak wcześniej. Trzeba natomiast uważać jak postawi się coś mokrego i o tym zapomni. Mi w ten sposób zrobiła się duża czarna plama na blacie - oczywiście obecnie zeszlifowana, zaolejowana i śladu nie ma ale stres był. Prawda, olej z I jest do pupy. Teraz używam v3v - tworzy ładną powłokę i łatwo się czyści blaty. Wiem, wiem że piszę niepytana Anetko, dużo zdrowia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 15.11.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 dzięki mirello ... przynajmniej Ty masz dsiś jakąś kumację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 15.11.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 pozwolisz Anetko, że coś ci tu wkleję - Pytanie: A jak osiągnąć taki efekt ? Potem wytnę jak sie uprzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 yoka dzięki A ten V3V gdzie kupujesz ? Miałaś kiedyś biofę ? Jest znacząca różnica ? Kurna .... czyli bez sensu ja ściernym jadę tyle godzin:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Siner - mie się zdo że to PRZECIERKA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 15.11.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ale taka jakaś wielokolorowa czyli na samprzód co ?Mam identyczne meble w mieszkaniu - jak to zobaczyłam to mnie ścięło - fajne to to czy żenada jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.11.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Mirelko, nie używałam innego tylko v3v (kupowałam w casto) i wcześniej ikea (od którego szlag mnie trafiał bo musiałam co chwilę olejować i jakość nie była zadowalająca). Jak mi się skończy obecny to może wypróbuję coś nowego. W dalekiej przyszłości chcielibyśmy blaty pobielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.11.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 oki, jadę do casto wypróbować . Dzięki . Signer - nie odpowiem . Ale pani która mi pomagała z moimi fotelami kinowymi takie rzeczy robi http://pracowniasylwiamichalska.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1250545 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts