Ilona Agata 08.04.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dziewczyny a z czego macie tarasy???? Bo my się niedługo za nasz bierzemy-już się nie mogę doczekać! - ja chcę z modrzewia syb. a M się upiera na jakiś egzotyk... Aneta jakie masz trawy ozdobne??? Z tego co wiem wszystkie trzy (ja, Reni i Aneta) mamy z modrzewia syberyjskiego . Tzn. co do Anety nie jestem pewna, ale chyba tak, bo chciała deskę wybarwiającą się na szaro? Jeśli chodzi o drewno egzotyczne - jest piękne , ale my mamy ok. 40 metrów i przestraszyły nas koszty . Co do wytrzymałości, to podobno egzotyk jest dużo lepszy, ale mój brat ma egzotyk i nie powiedziałabym, żeby po kilku zimach wyglądał dobrze (choć on jest z natury leniwy i pewnie wcale nie dba o olejowanie). Niezaprzeczalnym plusem jest dla mnie to, że egzotyk nie ma widocznego usłojenia jak modrzew (chociaż u nas po pierwszej zimie drewno ściemniało i słoje nie są już bardzo widoczne ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.04.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dziewczyny a z czego macie tarasy???? Bo my się niedługo za nasz bierzemy-już się nie mogę doczekać! - ja chcę z modrzewia syb. a M się upiera na jakiś egzotyk... Aneta jakie masz trawy ozdobne??? u mnie modrzew i ani przez chwilę nie żałuję decyzji:D Ja mam bardzo dużo traw, nawet nie znam nazw ich wszystkich... mnie się nie podobają tarasy ryflowane a egzotyki wszystkie takie właśnie są, dodatkowo nie można ich wybarwić na szaro a ja innego jak szary nie chciałam...kocham mój taras okrutnie:D Kamilcia GMO jadamy od trzydziestu lat albo dłużej i zyjemy. Czym jest przen-żyto jak nie gmo? Gdyby nie GMO to planeta nie wyzywiłaby tylu ludzi na samym oborniku i kurzeńcu. GMO nie należy się bać, jesli do np: pomidorka wprowadzone zostają dodatkowe kopie jego własnych genów, to będzie on tylko dorodniejszy i zdrowszy, nie będą go trawiły choroby grzybicze, pleśniowe, będzie mniej wodnisty a pozbędziemy sie z niego toksyn. Zresztą mieszanki gatunków stosowali już ludzie starożytni. Cóż oni biedni zrobili by bez muła? nie ma co przesadzac z tym GMO, jak do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem. Ja sama wysiałam teraz zioła i juz widzę, ze doopa z tego będzie. Kamilcia czasami u drobnych handalrzy na targu można kupić flance gotowe do wsadzenia, różnych roślinek. U nas sprzedają je takie kobicinki w hustkach na glowie, więc to pewnie wszystko naturalne i zdrowie. Nie sędzę aby takie babusie przy tym majstrowały. A ja nigdy nie zaakceptuję GMO , wiem że pewnie w tym cholernie porąbanym świecie wcześniej czy później będą nas tym faszerować bez pytania o zgodę :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Na targu kobicinki to tylko kwiotki sprzedają.. flance warzywne to już produkcja.. a samemu z nasion, to zabawa.. ja się nie bawię.. i tak mi nie wyjdzie.\ Co do tarasu.. mam modrzew ale nasz PL.. bo tamten za drogi był i po zimie zszarzał... nie wiem czy dobrze czy źle ale jest... Perukowca się nie tnie jak leci, bo kwitnie na zeszłorocznych pędach... bordowy cudny jest...U mnie jeszcze cała masa śniegu, ale dziś już pościel wyprałam i wysuszyłam na słonku... ależ pachnie.. założyłam znów.. tak cudnie pachnie... Słonko u nas świeciło cały dzień, tylko nie ma co robić w ogrodzie bo śniegu co najmniej po kostki... a na części tarasu z metr.. drugą część starszak rozrzucił po trawniku... Po za tym ja zepsułam się i poopa z sekatora, wertykulatora czy pracy w ogródku.. jak któraś chętna i chce się wyzyć bo stęskniona to zapraszam.. kawy zrobię gorzołki wina n dam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.04.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 A ja dzisiaj powycinałam wszystko co do wycięcia miałam - obawiam się , że ciachnęłam i to czego się ciąć nie powinno:DZumbę zaliczyłam, poczytałam co nieco i lecę do wanny:DDo jutra Dziewczynki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.04.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Arnika musiałam go wyrównać ''po ziemi'', perukowca znaczy, bo pies gangrena ugryzl poziemi i kikuty sterczały. Na razie to czekam az odbije cokolwiek, bo o kwitnieniu to nawet nie marzę. Zobaczę peruki jak seobie na straśc kupię. Odbije to gitara, nie to wykopie korzeń i cos innego wsadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 08.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 I jak miło się zrobiło dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 08.04.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Anetko przyszłam pozachwalac dzieciaczki. Lukaszek chyba sporo podrosl. A Marysia małe cudenko, zdjecie z koszyczkami i minka Mani jak zagląda do Łukaszka koszyczka świetna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2013 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 O mateńko CO SIĘ TUTAJ DZIAŁO? :D Anetko, a nie mówiłam że masz talent do zjednywania sobie ludzi? Ubawiłam się przy planach "ikeowych" Gumisi . Aż żałuję, że nie wiedziałam, bo wybrałabym się do K-c by naładować akumulator od poczucia humoru Gumisi U nas też nareszcie słońce, ale na razie (miast gałęzi) przycinamy folię i styropian pod podłogówkę . Ewuś cieszę się , że Zajrzałaś , tęskniłam za Tobą:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2013 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dzień dobry Dziewczynki:hug:chociaż nie wiem czy dobry bo u mnie koniec z ogrodową pogodą, pada deszcz ze śniegiem i jest 0 stopni:bash::bash: Ilonko, zapomniałam o domku - taki będzie http://img835.imageshack.us/img835/5576/domekq.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 09.04.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Anetko domek jest rewelacyjny ! teraz pamiętam, że go juz pokazywałaś u mnie chłopaki maja zwyklaka - ze zjeżdżalnią. Ale mam plan jakoś im go "stiuningować" p.s. powoli rozkrecam bloga miłego dnia ! ja lecę do robienia albumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 09.04.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Dzień dobry U mnie też już po wiośnie Słońca nie ma, wieje strasznie i deszcz pada Ale to podobno ostatni taki tydzień więc czekam cierpliwie Więc jesteście zadowolone z tarasów??? Ja nie chcę egzotyka bo mi po prostu szkoda tyle kasy, a też mamy sporo tego tarasu Anetka piękny ten domek chwal się skąd i za ile- też chciałam jakiś domeczek dla córci ale nie wiem czy tyle rzeczy wcisnę na działkę Edit: nie deszcz tylko śnieg u nas pada!!!! http://img84.imageshack.us/img84/7513/42af3.gif Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Nesska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2013 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Domek stąd http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/31dn/ nasz będzie z gontem papowym bo ten deskowany to musi być co najmniej 2 razy w roku odświeżany, żeby dobrze wygladał. Mam go mieć po 15 kwietnia. U nas działka spora więc się zmieści:lol2: Kamilcia cieszę się, że się u Ciebie ruszyło:hug: Co to za farba na tym cudnym regale? Podasz namiar? Mam do zrobienia szafę i nie do końca mam na nia pomysł....niebieskawa byłaby chyba ciekawa... Nesska Ja ze swojego tarasu naprawdę jestem mega zadowolona - zrobiłabym ponownie taki sam bez mrugnięcia okiem:cool:to wszystko rzecz gustu ale ja generalnie egzotycznego drewna nie lubię ani na zewnatrz ani wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.04.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 U nas bez deszczu, sniegu ale i bez slonka. Z 5 na plusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 09.04.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Anetko to turkus z mieszalnika Duluxa ( jak bedziesz chciała poszukam nr ) - na fotce w trakcie malowania widac, że on jest dość intensywny - konieczne było ( dla mnie ) mocniejsze pobielenie w celu zgaszenia tego efektu Co prawda do mojego ideału z Pinteresta nie dotarłam, ale efekt wyszedł całkiem całkiem - i cenowo też nie najgorzej odnosnie tarasów- u mnie wyboru nie miałam - może to i lepiej na chwilę obecną Pewnie, że wolałabym drewniany, ale mamy "odgórnie" szarą nieregularną kostke i jest w zestawieniu do całości całkiem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 09.04.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dzień dobry Dziewczynki:hug:chociaż nie wiem czy dobry bo u mnie koniec z ogrodową pogodą, pada deszcz ze śniegiem i jest 0 stopni:bash::bash: Naskarżyć przyszłam - to Ania narendilka zabrała słońce. U niej jest a u nas dooopa. Anetko zapomniałam napisać ostatnio - zdjęcia młodzieży jak zwykle cudne. Ja też mam wrażenie, że Okruszek podrósł trochę. Mania jest obłędna. No i świąteczne dekoracje... Ehh... :jawdrop: A teraz jeszcze domek. Booski. Przytulam z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2013 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 U nas bez deszczu, sniegu ale i bez slonka. Z 5 na plusie. u nas się trochę uspokoiło z deszczem ale zimno, brrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2013 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Anetko to turkus z mieszalnika Duluxa ( jak bedziesz chciała poszukam nr ) - na fotce w trakcie malowania widac, że on jest dość intensywny - konieczne było ( dla mnie ) mocniejsze pobielenie w celu zgaszenia tego efektu Co prawda do mojego ideału z Pinteresta nie dotarłam, ale efekt wyszedł całkiem całkiem - i cenowo też nie najgorzej odnosnie tarasów- u mnie wyboru nie miałam - może to i lepiej na chwilę obecną Pewnie, że wolałabym drewniany, ale mamy "odgórnie" szarą nieregularną kostke i jest w zestawieniu do całości całkiem ok Fajnie wyszedł regał, jeśli to nie kłopot to poproszę o numerek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2013 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Anetko cudny domek będą miały Twoje dzieciaki. Sama chętnie bym wypiła kawkę w takim domku Dziękuję no to zapraszamy na majówkę, kawka i herbatka w nowym domku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2013 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Naskarżyć przyszłam - to Ania narendilka zabrała słońce. U niej jest a u nas dooopa. Anetko zapomniałam napisać ostatnio - zdjęcia młodzieży jak zwykle cudne. Ja też mam wrażenie, że Okruszek podrósł trochę. Mania jest obłędna. No i świąteczne dekoracje... Ehh... :jawdrop: A teraz jeszcze domek. Booski. Przytulam z rana Dziękuję Madziu :hug: wciąz czekam na privka:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2013 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Narendilku Oddawaj słoneczko:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts