marimag 12.04.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Przepraszam, że Ja tak z grubej rury ale CZY WY POWARIOWAŁYŚCIE Z TYMI OGRÓDKAMI ??? Ja wiem, że nie mozecie się doczekać ale na wiele prac, jest jeszcze za zimno !!!! Dwa dni temu, skończyła sie zima ( chyba ) Porządnie i dokładnie wygrabic trawnik co by własnie tę zgniłą, ususzona trawę wydobyć. Dajcie trawnikowi odetchnąć. Niech złapie słońca, powietrza. Dosiewanie ( ewentualne) to potem. Wypalone placki moga być efektem sikania czy dwójeczki, psów i kotów. Teraz spokojnie graaaaaaaaaaaaaaaaaaaabiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.04.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Aneciu prośbe mam. Moge mieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.04.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Przepraszam, że Ja tak z grubej rury ale CZY WY POWARIOWAŁYŚCIE Z TYMI OGRÓDKAMI ??? Ja wiem, że nie mozecie się doczekać ale na wiele prac, jest jeszcze za zimno !!!! Dwa dni temu, skończyła sie zima ( chyba ) Porządnie i dokładnie wygrabic trawnik co by własnie tę zgniłą, ususzona trawę wydobyć. Dajcie trawnikowi odetchnąć. Niech złapie słońca, powietrza. Dosiewanie ( ewentualne) to potem. Wypalone placki moga być efektem sikania czy dwójeczki, psów i kotów. Teraz spokojnie graaaaaaaaaaaaaaaaaaaabiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ja robie prace przygotowawcze do sezonu, takie jak wygrabienie trawnika, usuniecie lisci, podciecie niezbednych krzewow i bylin, oprysk promanalem, podsypanie nawozu iglakom i krzewom. no i generalnie porzadki, do tego hustawke trzeba przygotowac, pergolki odswiezyc pobejcowac, oproznic i wyczyscic rynny, odmeszyc dach, poolejowac meble tarasowe. to tez kiedys trzeba zrobic, samo sie nie zrobi a im szybciej tym lepiej. jak sie ma do dyspozycji tylko weekend to wcale czasu tak wiele nie ma, no i jak sie pracuje to cieplo jest a wrecz goraco. czy powariowalysmy - moze i tak, kazdy ma juz dosc zimy Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.04.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Anetko, mogę się założyć, że to pleśń na trawniku. U nas też jest. Na prace ogródkowe nie jest za wcześnie. Liściaste należy przyciąć w stanie bezlistnym a jak za kilka dni ma być więcej stopni to rach-ciach wszystko się zacznie rozwijać. I wiele innych rzeczy do zrobienia, jak TAR słusznie zauważyła. Szkoda, że deszcz pada . Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.04.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ja nie grabie.. kupiłam wertykulator i on grabi i wertykuluje za mnie... Ja jeszcze czekam, bo ziemia mokra jest jak diabli.. może z tydzień jeszcze poczekam... Wczoraj jeszcze miałam sporo śniegu.. pod tarasem hołda.. starszak rozrzucił.. pod oknem północnym hołda.. nie rozrzucił, ale topi się samo.. i mokro jakbym po gąbce chodziła.. Trzeba poczekać...No i iw tym roku to chłopaki przeczeszą trawnik... a nie ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.04.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Wiola a u mnie juz strasznie sucho. ledwie pare dni wiatru bylo, ale tak to juz jest na piachach. mimo wszystko my napierw wygrabimy, bo nie chce wertykulowac z tymi splesnialymi resztkami, potem grzyby wylaza. poza tym wertykulowac to najwczesniej za 1,5-2 tygodnie pewnie bedziemy, tylko zeby trawnik za suchy nie byl bo mezowaty albo wertykulator sie rozsypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 12.04.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 U mnie też trawnik tragedia! jak gąbka jak wyschnie i go wygrabię, bo chyba nic z niego nie zostanie, bo już teraz gołe placki widzę :/ Anetko dziękuje za rozpiskę traw Tar a na co ten promanal? jakie rośliny nim pryskasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 12.04.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 DZIEN DOBRY !!! U NAS-WYGLADA NA TO ZE PO DLLLLLUUUUGIEJ ZIMIE PRZYSZLA....JESIEN:bash::bash::bash:LEJE ,WIEJE,DO DU.Y:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.04.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 U mnie też trawnik tragedia! jak gąbka jak wyschnie i go wygrabię, bo chyba nic z niego nie zostanie, bo już teraz gołe placki widzę :/ Anetko dziękuje za rozpiskę traw Tar a na co ten promanal? jakie rośliny nim pryskasz? glownie iglaki i owocowe. to olej parafinowy, dziala na przedziorki i inne robale zimujace w roslinie. Wazna informacja: stosowac w temperaturach ok.10 st. i teraz ostatnia chwila na oprysk, jest szkodliwy dla pszczol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.04.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Dziewczyny wklejam zdjęcia, żebyście zobaczyły jak to wygląda. Wszędzie mniej więcej tak, metr od skraju przegrabiłam dzisiaj metalowymi grabiami http://img14.imageshack.us/img14/7261/img0158qy.jpg i zbliżenie na to przegrabionehttp://img254.imageshack.us/img254/4641/img0157ko.jpg Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us tu jest najgorzej bo tam śnieg odrzucaliśmy i najdłużej zalegała....masakra jakaś http://img827.imageshack.us/img827/1126/img0159do.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.04.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 To moja pierwsza wiosna z ogrodem i kurde nie ogarniam tematu...Tarcia nawozem sypać już, tzn rośliny? bo trawnik po pierwszym koszeniu, tak? no i co z tym moim trawnikiem, Myslicie że co ś z niego będzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.04.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Trawa była z rolki?? Też mam kilka takich placków.. ale nie powala mnie to.. odrośnie po wygrabieniu, nawożeniu i wertylkulacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 12.04.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ty Anetka-bylas u mnie w ogrodzie i zdjecia robilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.04.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 nic nowego, mysle ze wiekszosc z nas tak ma - ja na pewnow zeszlym rok bylo to samo, nic nie musialam dosiewac, maz porzadnie wygrabil, skosil, potem nawiozl i podlal. trawka szybciutko doszla do siebie. w tym roku po raz pierwszy zrobimy wertykulacje i areacje. trawnik nasz ma 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.04.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 ja nawozem jutro bede podsypywac iglaki, hortensje i pnacza, poki jeszcze w miare mokro mam. trawnik nawieziemy po wertykulacji, jak trawka dojdzie troche do siebie, nie chce spalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.04.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Trawa była z rolki?? Też mam kilka takich placków.. ale nie powala mnie to.. odrośnie po wygrabieniu, nawożeniu i wertylkulacji... nie, nie zbankrutowałabym....ja mam tego blisko 15 arów:lol2: Ty Anetka-bylas u mnie w ogrodzie i zdjecia robilas? taaaaaa:lol2: nic nowego, mysle ze wiekszosc z nas tak ma - ja na pewno w zeszlym rok bylo to samo, nic nie musialam dosiewac, maz porzadnie wygrabil, skosil, potem nawiozl i podlal. trawka szybciutko doszla do siebie. w tym roku po raz pierwszy zrobimy wertykulacje i areacje. trawnik nasz ma 3 lata ja nawozem jutro bede podsypywac iglaki, hortensje i pnacza, poki jeszcze w miare mokro mam. trawnik nawieziemy po wertykulacji, jak trawka dojdzie troche do siebie, nie chce spalic. Tarcia czyli tej areacji i wertykulacji nie robi się co roku? ja nawóz pod rosliny mam to chyba je podsypię Poprzycinałam już wszystko ale tak na pałę a raczej na intuicję ( Boże spraw abym miała również tę ogrodową) nie wiem jak hortensje powinnam poprzycinać bo póki co to obcięłam im gałęzie tam gdzie kwiatostany były tak kilka cm poniżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 12.04.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 To trzeba bylo wlezc na kawe:lol2:-tylko u mnie rozpuszczalna NESKA bo Jury ni mom-jeszcze:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.04.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Anetka, jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.04.2013 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 To trzeba bylo wlezc na kawe:lol2:-tylko u mnie rozpuszczalna NESKA bo Jury ni mom-jeszcze:mad: to następnym razem wpadnę z ekspresem na kawkę:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.04.2013 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Anetka, jesteś? jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts