Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziekuje Dziewczynki:hug:

Wianki uplotlam sama:) - az nie chce mi sie wierzyc ze sie udalo bo ja strasznie niecierpliwa jestem...;)mialam bezsenna noc - bo glowe sobie Okruszkiem zrobilam...i chcialam jakos sie zrelaksowac:jawdrop:kolo tarasu rosnie u mnie ogroma brzoza wiec zeby sie odstresowac wzielam sie za ...wianki:lol2: Boze sama siebie do konca nie znam, bo w zyciu nie myslalam , ze jestem w stanie to zrobic:cool:...te ktore Wam pokazalam to wyszly chyba za 5 razem bo wczesniejsze efekty nie byly zadowalajace i wyladowaly na smietniku ale sie zawzielam bo ja takie uparte stworzenie jestem, ze jak sie juz czegos podejme to probuje do skutku;), no a potem biala farba w sprayu;). Nie ma w nich drucika, same galazki.:) brzoza - bynajmniej ta u nas wciaz ma je gietkie, choc niektore - te grubsze sie lamaly...

Serduszka - ten srodek to takie dlugie, gietkie niczym drucik, cieniutkie galazki, najpierw zrobilam z nich "zarys serca" - zalamalam tam na gorze gdzie sie rozchodza na 2 strony i to zalamanie owinelam kolejna cienka galazka, potem dol - ten dziubek, tez zagielam galazki te ktore sie tam laczyly i te zaraz za zgeciem powpychalam miedzy siebie, no a potem tak samo dokladalam kolejne warstwy z dlugich galazek obwijajac nimi jeden bok powiedzmy w 3, 4 miejscach a na kociec troche grubszymi oplatalam powstala forme podobnie jak plecie sie warkocz ...Kurcze ja nie potrafie tego wytlumaczyc tak precyzyjnie jak nasz Kubelek:rolleyes:...jak sie jeszcze raz na to porwe to moze obfoce etapy.;)

Pasiulka serduszko...kiedys mialam ciut inna wizje domu :D.... kupilam kilka pierdol w ciemnym brazie ale mi nie leza teraz, mialy pojsc na allegro ale zanim to zrobilam to pomyslalam, ze moze warto je przerobic...i tak drewniano - metalowe serce posprejowalam biala farba, jak wyschlo juz dobrze to potraktowalam papierem sciernym i na koniec zawoskowalam...:)kurcze ja kupuje pierdoly do mojego domu od blisko 10 lat i wydawalo mi sie , ze mam 3 takie serca :rolleyes:- chcialam Marynci pod polka zrobic taki rzad serduszek ale pozostalych 2 nie moge znalezc:rolleyes: i tak sie zastanawiam czy faktycznie kupilam 3 czy tylko 1:rolleyes: ot dylematy kury domowej:lol2:wciaz mam mnostwo rzeczy na strychu ale nie mam kiedy sie tam wybrac bo maz pracuje a Marysi samej nie zostawie bo jak wyleze na strych to potrzebuje czasu zeby tam pobuszowac:rolleyes:

aaaa...te nocne tarasowe wicie wiankow chyba sie odzywa bo dzis nienajlepiej sie czuje :bash:- niby ciepla noc byla i mialam do popijania kakao w termosie ale chyba przegielam bo od rana mi po kosciach cos lazi...dzis herbata z miodkiem i cytryna no kanapki z czosnkiem - bleee i na dokladke rutinacea - niestety nie moge wziasc nic innego, zeby Marysi tez nie nafaszerowac...bo wszystko do mleka przenika...a dla mojej Iskierki cycus wciaz jest no1;)

Anetko,ściskam Was mocniutko,wszystko będzie dobrze,zobaczysz,musi być innej opcji nie ma :) Moja mała ma wizytę w szpitalu w marcu,też będą badać jej serduszko.Mam nadzieję,że nic nie znajdą...

Wianuszki piękne,sama je uwiłaś???Jeżeli tak to z mojej strony wielkie ukłony.

Paula a Wy mieliscie z Mala jakies sercowe przygody?czy poprostu profilaktyka? :rolleyes:Oby nic nie znalezli:hug:

jakby co moge dac Ci namiar na rewelacyjna lekarke we Wroclawiu - kardiolog dzieciecy - kobieta zrobila na mnie piorunujace wrazenie swoja wiedza i doswiadczeniem.:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Wiem jedno , wlasciwie wiedzialam to od dawna:) - gdyby nasi polscy specjalisci mieli taki sprzet jak np w No byliby bez watpienia najlepsi na swiecie...mamy rewelacyjnych lekarzy tylko system i naklady na niego gowniane:bash:

Anetko,profilaktyka.Jak Lenka miała 3 miesiące lekarka na zwykłym badaniu usłyszała jakieś szmery,jak mała miała 5 miesięcy byliśmy w szpitalu na badaniach.Teraz mamy je powtórzyć w marcu.Jeżeli nie daj Boże coś będzie nie tak,to od razu polecimy do Wrocławia.Bo tutaj Ci lekarze,no,czasami szkoda gadać...Ja jednak jestem dobrej myśli.

Prawdą jest to co piszesz,gdyby Polscy lekarze mieli taki sprzęt jak mają tutaj...o wiele więcej serduszek by uratowali...

Anetko a ta "podstawa" tego serca to z jednej długiej czy ucieta np na dole albo 2 witki w łuk wygietych?

jak tutaj:

http://www.tulka.pl/?p=612

bo Twoje mi sie bardziej podoba...

Ania to podstawa to 5 dlugich galazek, nie cielam ich tylko tak zalamywalam i to zalamanie od razu obwijalam kolejna witka, zeby sie nie rozlazlo.

Tutaj masz kilka dodatkowych zdjec

http://img835.imageshack.us/img835/9979/img1786h.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img844.imageshack.us/img844/2981/img1788x.jpg

http://img831.imageshack.us/img831/6034/img1789h.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/2954/img1790q.jpg

Anetko,profilaktyka.Jak Lenka miała 3 miesiące lekarka na zwykłym badaniu usłyszała jakieś szmery,jak mała miała 5 miesięcy byliśmy w szpitalu na badaniach.Teraz mamy je powtórzyć w marcu.Jeżeli nie daj Boże coś będzie nie tak,to od razu polecimy do Wrocławia.Bo tutaj Ci lekarze,no,czasami szkoda gadać...Ja jednak jestem dobrej myśli.

Prawdą jest to co piszesz,gdyby Polscy lekarze mieli taki sprzęt jak mają tutaj...o wiele więcej serduszek by uratowali...

Paula to dobrze ze tak profilaktycznie...;)ja w każdym razie , nauczona juz doswiadczeniami i tak zrobilabym badania w Pl tak dla spokoju wewnetrznego:), nie chce Cie absolutnie straszyc i robić Ci glowy:no:...ale jesli latacie do Wroclawia to mozecie sie umowic - pani przyjmuje prywatnie, badanie trwa ok 40 minut...:rolleyes:ja zaluje, ze nie skonsultowalam sie z polskim specjalista zaraz po kawasaki...:bash:w kazdym razie na kolejna konsultacje za rok zabieram rowniez Marysie - dla swietego spokoju wlasnie;)

Jutro obfoce i pokaze pokoj Iskierki:)

nie wiem czy moj Maz forum podczytuje czy tez czyta w moich myslach :rolleyes:ale dzis popludniu sam zlapal wiertarke i rozprawil sie z zaleglosciami w pokoju naszej coreczki :wiggle::wiggle::wiggle:. Dzis juz nie zdazylam ale jutro musze tylko poukladac na miejse jej pierdolki i beda fotki.;)

probowalismy tez znalezc miejsce dla dziadkowej, przeszklonej szafki ale latwo nie bylo...:rolleyes:najprawdopodobniej wyladuje w ceglanej lazience, ja chcialabym aby znalazla miejsce w bardziej reprezentacyjnym miejscu i tym samym wyladowala poki co spowrotem w naszej dyzurnej graciarni - gabinecie:);)

boszszsze, anetko, co za wstyd:oops: Takie wielkie wydarzenie!!! Reaktywacja wątku, 24 strony nacykane, a ja dopiero się witam:oops: A żeby było gorzej, to już raz byłam u Ciebie:oops::oops::oops: Ale w biegu i nawet sobie ciebie nie subskrybnęłam... a potem wiadomo - zapomniało mi się:oops:

Obiecuję poprawę:hug:

Czytam smutne okruszkowe wieści:( ALe nie martw się, na pewno bedzie dobrze:hug: To silny chłopak... tyle juz przeszedł:rolleyes: To i z tym da sobie radę:)

I pozazdrościłam serduch , jutro będę próbować ... tylko nie wiem czy nie ułatwić sobie zadania i nie wspomóc się drucikiem jako bazą :D . Moja córcia zauroczona , oczywiście muszą być dwa:(

drut bedzie git, u mnie byl nocny sponton wiec nie mialam drutu ...