aneta s 17.04.2013 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 funkie jeszcze się nie obudziły ale te bergenie są fajne bo one zimozielone są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.04.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Funkie, fajnie wychodza z ziemi. Takie zielone czapki krasnali Ja też nie tęsknie za latem. Jak dla mnie 18 stopni to juz optimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.04.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) zurawki czerwone i fioletowe mam posadzone w pelnym sloncu i nic nie schnie i nie zmienia koloru, pod koniec lata jedynie sa bardziej intensywne, ja swoje wiosna zawsze przycinam , wygladaja super bez brzydkich pozimowych lisci. bergenie mam, bez szalu jakos, kwitna przez chwile - owszem ladnie ale u mnie to takie zapchajdziury. niestety funkii brak - nie mam warunkow i tak z trudem dla paru bergenii znalazlam. wczoraj liatry powsadzalam , ladne wieloletnie bylinki wabiace motyle podobnie jak budleje. i zauwazylam, ze lilie i liliowce zaczynaja mi wschodzic, piwonie wciaz jak po grudzie. lubie wiosne:wiggle: Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 18.04.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 ojej Wy o ogrodach nie dobijajcie mnie ............ ja mam jeszcze sajgon budowlany a juz bym chciala sadzic kwiatki ............... buuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.04.2013 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 zurawki czerwone i fioletowe mam posadzone w pelnym sloncu i nic nie schnie i nie zmienia koloru, pod koniec lata jedynie sa bardziej intensywne, ja swoje wiosna zawsze przycinam , wygladaja super bez brzydkich pozimowych lisci. bergenie mam, bez szalu jakos, kwitna przez chwile - owszem ladnie ale u mnie to takie zapchajdziury. niestety funkii brak - nie mam warunkow i tak z trudem dla paru bergenii znalazlam. wczoraj liatry powsadzalam , ladne wieloletnie bylinki wabiace motyle podobnie jak budleje. i zauwazylam, ze lilie i liliowce zaczynaja mi wschodzic, piwonie wciaz jak po grudzie. lubie wiosne:wiggle: Ja tez posadziłam liatry kilka dni temu białe i fioletowe - gdybym teraz zakładała ogród to tylko te 2 kolory kwitnących bym miała:lol2: choć u mnie poza wiosennymi i pięciornikami to właśnie te 2 kolory królują:lol2: Tarciu czyli żurawki można obcinać??? ja mam posadzone od południa razem z trawami i jakieś marnawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.04.2013 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 ojej Wy o ogrodach nie dobijajcie mnie ............ ja mam jeszcze sajgon budowlany a juz bym chciala sadzic kwiatki ............... buuuuuuuu Zobaczysz szybko zleci, ja kiedyś myślałam, że nie doczekam się ogrodu :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 18.04.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam sie i ja z rana Ogrodek to dla mnie aktualny temat Co prawda nie mozemy sobie teraz na zbyt wiele pozwolic, ale planuje posadzic troche roslinek Najpierw jednak musze powalczyc z trawa.. po zimie wyglada paskudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.04.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 ja zurawki obcinam, inaczej za bardzo by mi sie rozrosly, czesc scinam do przyslowiowego zera a czesci wycinam stare brzydkie liscie. nie wiem czy to zgodnie ze sztuka ale tak robie i z roku na rok sa ladne. liatry tez rozowe i biale wsadzilam, sa takie ladne i bezproblemowe wypelnilam nimi miejsca pomiedzy drzewkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.04.2013 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 kurcze jest tyle pięknych roslin, że ogrodu by zabrakło dla nich:lol2:Tarciu myślisz, że różanecznik da radę na północnej ścianie domu??? jak Przycinasz hortensje? ja mam kilka odmian ale nie wiem co jest co i jak je potraktowac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.04.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Moje żurawki, żuraweczki i funkie najładniej rosną od północnej zacienionej strony gdzie jest wilgotna gleba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.04.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) rozaneczniki po polnocnej daja rade ale ja sie na nich kompletnie nie znam, u mnie nie przezyly hortensje : ogrodowych nie tne bo kwitna na zeszlorocznych pedach, tne drzewiaste i wiechowate. w zeszlym roku skrocilam o 60% w tym roku juz tylko o 1/3 kazdy ped a i tak na koniec lata pewno do ramion mi siegna, rosna jak szalone. tne anabelki, limelight, pinky winky, grandiflory, invnicibelle, vanille fraise, phantom - bo takie mam a wracajac do nowych roslin to ja w tym roku wysieje troche nasion z jednorocznymi, astrow, stokrotek sloneczniki miniaturowe (juz wysialam), lubiny i co najwazniejsze wsrod traw pojawi sie trudno dostepna werbena patagonska:wiggle: Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.04.2013 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 werbene wysiewałaś czy kupiłaś sadzonkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Słonko, a co Ja mam powiedzieć ? Nawet domu nie mam ! Chętnie bym przyjęła od Ciebie ten po budowlany meksyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.04.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 werbene wysiewałaś czy kupiłaś sadzonkę? kupilam nasiona, wysieje w przyszlym tygodniu. o sadzonki bardzo ciezko choc jesienia udalo mi sie dostac na targach ogrodniczych w starym polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 18.04.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Słonko, a co Ja mam powiedzieć ? Nawet domu nie mam ! Chętnie bym przyjęła od Ciebie ten po budowlany meksyk do zagospodarowania ? a potem oddasz ? hihi zartuje Anetko wiem, ze czas szybko zleci ........... ale jak patrze na te kwiatki ............ na roslinki i cudne ogrody to chcialabym miec czarodziejska rozdzke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Czarodziejska różdżka sie melduje ! Oj chętnie bym ogarneła...Mam nawet latarkę czołową więc i w nocy robic mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.04.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Anetko i jak ogród, wszystko posprzątane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 18.04.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Anetko mam pytanko o Twoje okna. Nie jestem jeszcze na 100% pewna, ale rozwazam zrobienie takich "otworingow" jak Ty masz (chyba tak je nazywalas). No i wlasnie nie wiem jak sie do tego przygotowac:confused: Robiliscie wieksze otwory okienne czy potem przy tynkowaniu ciensza warstwe tynkarz kladl? Wydaje mi sie, ze wystarczy z tynkarzem uzgodnic co i jak, ale wole sie upewnic. U nas wreszcie cos sie ruszy, montaz okien w przyszlym tygodniu:wiggle::wiggle: Gratuluje szybkiego odstawienia od cycusia, pewnie mama bardziej przezywala niz Marysia:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 18.04.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Anetko wpadam z małą prywatą - masz meble na tarasie? jakie? lub jakie planujesz? Ja chcę drewniane, ale się ogarnąć nie moge z tymi ofertami - a fundusze też niezbyt duże :/ Wyglądowo podoba mi się sundero a mojemu K applaro ikeowe, ale to sosna jest - raczej słabo ją widze na dłuższą metę na zewnątrz... a opis - najlepiej przechowywać w zamkniętym/zadaszonym pomieszczeniu to dla mnie nieporozumienie jest.Ja che miec na tarasie "letnią jadalnię" a nie stół wystawiany kilka razy w sezonie. Czy w takim układzie meble z marketów budowlanych, ale z twardszych odmian drewna dadzą rade? moze drogie kuleżanki doradzą cos z własnych doświadczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.04.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ogród jeszcze nie ogarnięty a trawa powoli do koszenia:o przydałaby mi się czarodziejska różdżka - Mari kiedy wpadasz??? Ateno no poszło jak po maśle Tereska nam otworingi robił stolarz my tych miejsc pod nimi nie tynkowaliśmy, tam jest pianka montażowa i tyle Kamilcia my mamy meble z Jyska http://www.jysk.pl/165/753/S375971/a/catalog ale mi się one nie widzą , kupiliśmy trochę bez zastanowienia bo była promocja.my mamy taras częściowo zadaszony i meble stoja pod dachem a na zimę chowamy do garażu (mamy ogromny wolnostojacy ze strychem wwięc nie ma problemu, żeby tam upchnąć), w instrukcji piszą, że jak właściwie zakonserwowane to dadzą rade , nie wiem jak Ikea .Ten stół typowany przez Ciebie wygląda super. Ja bym chciała stół zrobić , mam metalowe nogi ze starego warsztatu, drewniane zresztą też i jako blat stare dechy albo ogromne drzwi (tylko gdzie takie znależć...) no i fotele wiklinowe z poduchami - mogłyby być te z Ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89897778/ albo te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09896891/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts