Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki wróciłam z wakacji i ogarniam dom, ogród...o domku napiszę jak sprawa się zakończy, od blisko 2 tygodni czekam na przelew moich pieniędzy i mam przeczucie, że odzyskać ich łatwo nie będzie...no i dumam nad domkiem dla dzieci bo mają obiecany od zeszłego roku ...

Anetko:

1. Piękne foty. Marysia wygląda jak na tle fototapety

2. Z domkiem nie mam już sumienia nic podsuwać, ale niedawno jak szukałam pomysłu na plac zabaw dla naszych (naszego) malucha, natknęłam się na coś takiego (domki na dole strony). Mam nadzieję, że to nie ten sam pan...!

3. Możesz zapytać "swojego" stolarza, np. tego od drzwi. Nam plac zabaw robił nasz wiejski stolarz.

Anetko widzę że masz dębowy blat. Mam pytanie o jego użytkowanie. Ja też mam olejowany i jak coś dłużej stoi, garnek albo kubek to się plamy robią. Niby piękny blat a teściowa, która nie wiedziała że nie można nic stawiać zostawiła garnek mokry od dołu i jak przyszłam z pracy to już plama była. Żałuję że zrobiłam drewniany bo musze bardzo uważać żeby nie zniszczyć a przecież w kuchni to raczej o to trudno. Jak ty go pielęgnujesz i czy też tak bardzo o niego dbasz?

Anetko widzę że masz dębowy blat. Mam pytanie o jego użytkowanie. Ja też mam olejowany i jak coś dłużej stoi, garnek albo kubek to się plamy robią. Niby piękny blat a teściowa, która nie wiedziała że nie można nic stawiać zostawiła garnek mokry od dołu i jak przyszłam z pracy to już plama była. Żałuję że zrobiłam drewniany bo musze bardzo uważać żeby nie zniszczyć a przecież w kuchni to raczej o to trudno. Jak ty go pielęgnujesz i czy też tak bardzo o niego dbasz?

Anetka coś napisze od siebie, a ja skrobnę od siebie, jako żem użytkowniczka dębowego blatu;). Jeśli Ci zostają plamy po wodzie, to znaczy, że masz za słabo zaolejowany. Dobrze zaolejowany blat nie wchłonie nic... ale trzeba go olejować dopóty dopóki przestanie już olej chłonąć... Czyli dobrym olejem dobre kilka razy...;).

Dziękuję Dziewczynki :hug:

Marta lenia mam strasznego...w sanatorium fajnie - jedzenie podane, posprzątane ale ani chwili wytchnienia od dzieciaków;) generalnie jestem zadowolona ale zarazem szczęśliwa, że już jesteśmy w domu;)

Proximka dokładnie tak jak Rasia napisała, decydując się na blaty drewniane trzeba pamiętać o ich pielęgnacji, mój jak był surowy to olejowany był 6 razy, teraz olejuję jak widzę, że woda się po nim rozlewa, jak dobrze zaimpregnowana to woda na blacie jest taka "skulkowana", no i oczywiście jak zaczyna się plamić to na pewno czas na olejowanie. Ja o swój dbam ale nie przesadnie - nie zostawiam na nim mokrych naczyń i staram sie wycierać na bierząco;)