Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziekuje bardzoooo:wave: Kochane Jestescie:hug: wiedzialam ze moge na Was liczyc :wiggle:

tyle pieknych pomyslow, ze bede miec problem co wybrac...:rolleyes:wiem ze musi to byc cos szybkiego bo moj Synek to raptus (hmmmm....podobno po mamusi....i do tego choleryk, ze niby tez po mnie...)i cierpliwosci u niego za grosz wiec na poczatek cos co by go nie zniechecilo.....

Lasche a Ty ze swoimi Chlopcami juz cos przygotowywalas ?:confused:

a dzis o 15 idziemy na przedszkolne przedstawienie - Okruszek ponoc ma spiewac w chorku...musze to zobaczyc, jak nie zobacze to nie uwierze:no::lol2:

Takie konkursy stresowały mnie jako dziecko i chyba jeszcze bardziej będą stresować jako matkę beztalencie, co to swojemu dzieciu nie bardzo pomoże :(. Podziwiam mamy w stylu robimy własnoręczne ozdoby/wypieki=pierniki/szopki itp.

Koleżanka ostatnio opowiadała mi jak to naiwnie podeszła do zadania że to jej córa ma zrobić szopkę. Jak poszły z "dziełem" to okazało się że praca jej dziecka jako jedyna podlegała pod kategorię zrobione przez 5-latkę :rolleyes:. I wytłumacz dziecku że jej praca delikatnie rzecz ujmując odstaje od reszty ;).

Moje dziecko chodzi do przedszkola prowadzonego przez Siostry Zakonne - jestem mega zadowolona z tego stanu rzeczy...:wiggle:zasady zostaly okreslone jasno - prace maja byc jak najbardziej samodzielne, podzial na grupy wiekowe i wstepna weryfikacja to wlasnie ocena Siostry a Ona nie przeforsuje pracy ponad dzieciece mozliwosci chocby byly nie wiem jak piekne...Ja nie zamierzam sie szarpac...pomoge, podpowiem ale to bedzie praca Łukaszka

Ja ubolewam nad tym, ze za malo pracuje ze swoimi dziecmi ale poprostu doba jest dla mnie za krotka...nie wiem jak to bedzie jak zaczne pracowac...:rolleyes:

A jak tam występ Łukaszka? :lol:

Toficzku wystep byl super! :wave:choc Dzieciaczki byly dosc nieporadne ...ale jak przejete rola...fantastycznie bylo...:wiggle:Lukaszek w chorku byl...ale tylko byl:lol2::lol2::lol2:

w koncu udekorowalismy (obwiesilismy jest bardziej trafnym okresleniem:lol2:) nasza galazke...jak dla mnie wyglada fajnie ale fotki jutro bo moj aparat cos protestuje:sick:

Kostka...zaczne od dobrych wiesci...w wiekszosci jest skonczona, panowie nawet zrobili nam piasek na mokro wiec czeka nas tylko jedno zamiatanie :wave:nie bede musiala spalac kalorii przy miotle :lol2:wyglada fantastycznie, nawet przy braku zieleni i wielkich donic...bardzo jestem zadowolona z wyboru i uwielbiam ja zwlaszcza jak jest sucha, mokra wedlug wykonawcow wyglada lepiej a jak dla nas troche za pstrokata jest wtedy...wspolpraca nie rozpoczela sie najlepiej ale Panowie swoja praca zrekompensowali nam caly stres zwiazany z poslizgiem:wiggle:. Super fachowcy nam sie trafili:wiggle:! no a teraz ta gorsza wiadomosc...:sick:Pani Architekt z Brukbetu nie dosc, ze ma problem z podstawowymi zasadami brukarstwa - o tym bylo wczesniej wiec oszczedze klawiatury to okazalo sie ze i z liczeniem u niej kiepsko...:mad::mad::mad:braklo nam 1 palety...ma byc do konca tygodnia - tak mi obiecano a jak bedzie zobaczymy, mam nadzieje ze do tego czasu aura bedzie nadal laskawa i snieg nie przykryje wszystkiego.na szczescie zostala do wykonania przestrzen miedzy garazem a ogrodzeniem i smietnikiem :sick:

Fotki beda -wkleje na chwile ale jak juz sie z piachem ogarniemy:p

Toficzku wystep byl super! :wave:choc Dzieciaczki byly dosc nieporadne ...ale jak przejete rola...fantastycznie bylo...:wiggle:Lukaszek w chorku byl...ale tylko byl:lol2::lol2::lol2:

:lol2::lol2: oj tam oj tam, matka czepiasz się ;)

Za kostkę trzymam kciuki co by aura dopisała, podobno na początku grudnia ma być do 11 st :wiggle:

Pogode to mamy wymarzona...ja za sniegiem nie tesknie ale Boze Narodzenie musi byc biale, zeby byl odpowiedni nastroj - przynajmniej dla mnie...:rolleyes:no i moje chlopaki na narty juz by poszli. Lukaszek w tym sezonie zaczyna swoja przygode z nartami - mam nadzieje, ze mu sie spodoba:rolleyes:

Boze Narodzenie musi byc biale, zeby byl odpowiedni nastroj - przynajmniej dla mnie...:rolleyes:

Dla mnie też:lol2: Bardzo się cieszę Anetko, że kosteczka prawie skończona:wiggle: U nas było tak rok temu i pamiętam jak cudowne życie zaczęło się bez wnoszenia błota do domu:D Ale piasek to i owszem :sick: Przynajmniej na początku.

Swoją drogą to zamiatanie piachu to ciężka robota jest, bo kostka matowa i trzeba się nieźle nasiłować z tą szczotą:lol2:A ręce jak bolą...:o

Dzieciaczki byly dosc nieporadne ...ale jak przejete rola...fantastycznie bylo...:wiggle:Lukaszek w chorku byl...ale tylko byl:lol2::lol2::lol2:

Najważniejsze, że był. Z czasem zacznie też śpiewać :lol2:

Wiecie co... U nas w przedszkolu też ogłoszono konkurs na pracę w dowolnej technice. Moje dziecko również samodzielnie pracę wykonało, ja tylko wcześniej przygotowałam potrzebne rzeczy na dany temat. I reakcja pani była podobna - widać, że sam to zrobił :D I jaka byłam dumna, jak się okazało, że praca została wybrana do wysyłki na konkurs ogólnopolski :wave: A kilka dni temu ogłoszono wyniki i została wyróżniona :wave: Tylko nagroda baaaaaardzo mnie rozczarowała :( Myślałam, ze dziecko dostanie jakąś książkę, kolorowankę, albo chociaż lizaka, a nagrodą jest roczny abonament na portalu z grami i zabawami dla dzieci :( A moje dziecko nie używa komputeraz i mam nadzieję, że jeszcze przez jakis czas używało nie będzie. Byłam zaskoczona, że można dać taką nagrodę :roll: Choć może w dobie komputerów i komórek u dzieci przedszkolnych powinnam była się tego spodziewać. O ja naiwna :bash:

lasche, zrobiłam wczoraj z dzieciakami gazetową choinkę. Co ja gadam... Z rozpędu aż 3 zrobiliśmy ;) Jedna dla synia, druga dla córy, a trzecia powędrowała dzisiaj do przedszkola :) I moje przemyślenia... Im papier cieńszy tym lepiej i im stron więcej tym choinka ładniejsza i gęstsza. Najładniejsza wyszła nam z Tele Tygodnia :lol2:

w koncu udekorowalismy (obwiesilismy jest bardziej trafnym okresleniem:lol2:) nasza galazke...jak dla mnie wyglada fajnie ale fotki jutro bo moj aparat cos protestuje:sick:

Kostka...zaczne od dobrych wiesci...w wiekszosci jest skonczona, panowie nawet zrobili nam piasek na mokro wiec czeka nas tylko jedno zamiatanie :wave:nie bede musiala spalac kalorii przy miotle :lol2:wyglada fantastycznie, nawet przy braku zieleni i wielkich donic...bardzo jestem zadowolona z wyboru i uwielbiam ja zwlaszcza jak jest sucha, mokra wedlug wykonawcow wyglada lepiej a jak dla nas troche za pstrokata jest wtedy...wspolpraca nie rozpoczela sie najlepiej ale Panowie swoja praca zrekompensowali nam caly stres zwiazany z poslizgiem:wiggle:. Super fachowcy nam sie trafili:wiggle:! no a teraz ta gorsza wiadomosc...:sick:Pani Architekt z Brukbetu nie dosc, ze ma problem z podstawowymi zasadami brukarstwa - o tym bylo wczesniej wiec oszczedze klawiatury to okazalo sie ze i z liczeniem u niej kiepsko...:mad::mad::mad:braklo nam 1 palety...ma byc do konca tygodnia - tak mi obiecano a jak bedzie zobaczymy, mam nadzieje ze do tego czasu aura bedzie nadal laskawa i snieg nie przykryje wszystkiego.na szczescie zostala do wykonania przestrzen miedzy garazem a ogrodzeniem i smietnikiem :sick:

Fotki beda -wkleje na chwile ale jak juz sie z piachem ogarniemy:p

Anetko, ale przyznaj, że i tak pękałaś z dumy :lol2:

Super, że macie już kostkę, to naprawdę podnosi komfort mieszkania we własnym domu - wiem co mówię, bo ja nadal codziennie walczę z piachem w wiatrołapie:yes:

Natomiast pani architekt... no cóż, widać kurs architektury korespondencyjnie robiła ;) co w sumie i tak jej nie usprawiedliwa, bo jakby człowiek sam przysiadł to pewnie lepiej ilości by wyliczył...

Anna Maria z Tele Tygodnia mówisz? ja chciałam znaleźć coś czarno - białego ...pokazałaś zdjęcia u siebie? idę sprawdzić :)

Nie dotarłam jeszcze do siebie, bo mam chwilę, żeby w koncu poczytać, co u Was... Ale tę z TT już synio do przedszkola zabrał więc fot nie będzie. Mam jeszcze jedną z katalogu Douglasa i drugą z gazetki mojego dziecka. Obie trochę za rzadkie, bo gazety za mało kartek miały, ale na więcej zginania nie starczyłoby dzieciom cierpliwości :lol2: Postaram się wkleić później.