aneta s 13.12.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Dziękuję za troskę :hug:Kochane Jesteście:hug: Dzieciaki śpią więc mam chwilunię. Marysia przestała zwracać ale nie pije prawie nic...cycusia nie moge jej dać, dopiero póżnym wieczorem i to niewiele bo trzeba uspokoić żołądeczek. Podałam jej Dophergan przeciwwymiotny i to pewnie podziałało...noc straszna bo co ją przystawiałam do piersi to po chwili fontanna - ja czegoś takiego jeszcze nie widziałam.Ok 8 widział ją lekarz i zlecił leczenie...dzwoniłam na oddział dzieciecy, żeby się poradzić ale nie udzielą nawet malej wskazówki zaocznie...no nic, czekam aż Iskierka się obudzi, dziwne to bo nie ma temperatury, wygląda normalnie , no może blada jest...boję się odwodnienia... sypialnia z ciemnymi szafkami...mam mieszane uczucia, nie wiem czy białe nie lepsze... http://img24.imageshack.us/img24/4189/img2465i.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img151.imageshack.us/img151/7615/img2466f.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img840.imageshack.us/img840/4674/img2467q.jpg Uploaded with ImageShack.us o zakupach będzie póżniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.12.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Anetko mała po tym Dipherganie śpi, kup Orsalit smakowy ( malina, banan) podawaj jej po łyżeczce co kilkanaście minut ( nie dużo ponieważ znów zwróci ), dobrze byłoby podać Nifuroksazyd w syropie ( na rp. bez nie sprzedadzą, ale spróbować zawsze można , a może się uda kupić ), jak masz Gastrolit to są elektrolity i glukoza też małymi łyżeczkami podawać. Nakastliki bardzo mi się podobają i kolor też Edytowane 13 Grudnia 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.12.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Juszczakówka dobrze pisze- koniecznie podawaj małej choć po łyżeczce płynów z elektrolitami, inaczej się odwodni:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.12.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Andżeliko kurde nie dopytałam lekarza jak z tym Dipherganem...ja zrozumiałam (i tak podałam) 1ml a po godzinie znowu 1 ml...Myślisz, że powinnam zaaplikować więcej dawek ? mamy też hydronea baby ale tego nie chce wogóle pić...a jak się wymioty uspokoją to mam podawać też smekte, Lacido Enter i Lacido baby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.12.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Anetko dużo zdrówka dla dzieciaczków i siły dla Ciebie:hug: Mam nadzieję, ze najgorsze już za wami i teraz powolutku będzie lepiej:yes: Szafeczki podobają mi się bardzo jako kontrast, ciemne są bardzo eleganckie. Zawsze zdążysz je przemalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.12.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Anetko, wszystkie preparaty nawadniające dla dzieci uzupełniające elektrolity nie są smaczne, i dzieci nie chcą ich pić - ale próbuj, nawet strzykawką, po 3-5 ml, co kilka - kilkanaście minut. Na biegunkę dobrze działa prócz Smecty: Hipp Ors 200 - kleik marchwiow-ryżowy do picia, do kupienia w aptece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 13.12.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Ojeju współczucie Anetko! a Okruszek ok? to to moze nie jelitówka tylko moze cos tam jej staneło? Dzieci szybko sie regenerują wiec nie martw sie na zapas.. wiem łatwo powiedziec..A szafeczki bardzo ładne, moim zdaniem nie wszystko musi byc białe, ale pokaz całosc z jakiejs innej perspektywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.12.2011 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 DZiewczyny Marysia biegunki nie ma...kupka jest normalna...Ona tylko wymiotowała...ostatni raz ok 10, do wieczora ma nic nie jeść a na noc mam jej dać pierś ale mam karmić o połowę krocej niż zwykle...pić ona nic nie chce, pisalam już wczesniej o moich problemach, żeby nauczyć ją z butelki...daję wode i elektrolity łyzeczką...pluje, nie chce pić, maksymalnie wypije 10 łżeczek od herbaty na godzinę i łżeczkę elektrolitów...lek podałam na siłe - zatykając jej nos - wiem, ryzykownie ale zdesperowana bylam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 13.12.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Anetko, a lubi banany? Bo jest taki środek z elektrolitami o smaku bananowym właśnie. Nie wiem, czy to nie Orsalit czasem... Moim dzieciom bardzo smakuje. Może jakby smak był dobry i lubiany to by troszkę łyknęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.12.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 To spróbuj podawać strzykawką - włóż strzykawkę z płynem do buzi, skieruj w stronę policzka (w bok), i małymi dawkami wlewaj. Będzie jej trudniej wypluć.Najważniejsze, że nie ma biegunki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.12.2011 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 DZiewczyny ja tak własnie robię - podajemy jej wodę i Hydronee podajnikiem z Nurofenu - wstrzykując po policzku własnie...A jak z lekiem przeciw wymiotnym? wystarczy te 2 dawki ?chyba zaraz podskoczę do apteki porozmawiać z farmaceutką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.12.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 No i jaka Anetko, brzdące mają się lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.12.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Aguś wygląda na to, że wychodzimy na prostą Mała póki co nie wymiotuje, wieczorem podałam jej jeszcze jedną dawkę leku przeciwwymiotnegu, wypiła trochę wody i nawet elektrolitów a po kąpieli dostała mleczko i śpi...zobaczymy jak minie noc... Młody natomiast ma biegunkę , na szczęście nie ostrą ale ciężko go przekonać do leków ale też dajemy radę... Dziewczyny jeszcze raz dziękuję Wam bardzo za troskę i rady:hug::hug: no a teraz zakupy...oprócz sówek zamówiłam wycieraczkę, miała wyglądać tak... http://img20.imageshack.us/img20/4903/wycieraczka1.jpg Uploaded with ImageShack.us a dostałam coś takiego,nie sądzę aby te załamania kiedykolwiek się wygładziły... to pierwszy produkt firmy House Doctor, z którego jestem niezadowolona:no:. Reklamacja już złożona i wycieraczka zostanie odesłana. Już te z Ikea za kilka złotych wyglądają lepiej... http://img196.imageshack.us/img196/5153/img2463h.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img4.imageshack.us/img4/2874/img2464hy.jpg Uploaded with ImageShack.us Sówki...poduszka wygląda ok http://img17.imageshack.us/img17/4788/img2471t.jpg Uploaded with ImageShack.us Natomiast stoper to porażka...:sick:jest maleńki i płaski, tzn na dole nie ma podstawy np w kształcie koła więc jak dla mnie nie spełnia swojej funkcji...bo sama stac jako tako nie stoi, jedynie oparta o drzwi...w porównaniu z pieskiem stoperem u Łukaszka, ten sowi jest do bani:P:sick:sama sówka nie jest zła więc pewnie uszyję do niej wypełnienie i bedzie dekoracją http://img155.imageshack.us/img155/1909/img2468z.jpg Uploaded with ImageShack.us tutaj na tle drzwi i dotychczasowego stopera http://img13.imageshack.us/img13/8651/img2469c.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.12.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Anetko, sypialnia wygląda wspaniale :D Co do łóżek dla dzieciaczków, to tak jak napisałaś, ja swoim dziewczynkom kupiłam te duże białe Ikeowskie łóżka (140x200) i był to najlepszy wybór jak dla mnie. Dziewczyny od pierwszej nocy śpią w swoich łóżkach, nie przychodzą do nas w nocy, więc mamy totalny luzik Po drugie patrzyłam również na to, że jak któraś będzie chora, to będziemy mogli z nimi spać. Po trzecie jak zaczną u nich nocować koleżanki, to nie będzie problemu z szukaniem dodatkowego spania. Po czwarte nie zdarzyło nam się, aby któraś spadła z łóżka, bo są na tyle szerokie, żeby dziewczyny mogły się w nich swobodnie przekręcać i układać np. w poprzek łóżka. Teraz jest bardzo fajnie, bo możemy się we trzy wieczorem położyć w łóżku podczas czytania na odbranoc, a później jeszcze poprzytulać przed spaniem. Całe szczęście nie musimy już leżeć z dziewczynami w łóżku przy usypianiu. Dziękuję Lidziu:hug:to właśnie Twoje argumenty z naszej poprzedniej debaty łóżkowej mnie przekonały, że takie duże to strzał w 10! Gdyby nie Ty kupiłabym dziecięce:hug:i gniotła się jak to ma miejsce czasem w przypadku Okruszka na 80:lol2: Ja głosuję za dużymi łóżkami, jeżeli jest na nie miejsce, a u Ciebie jest! Te ikeowskie są naprawdę urocze, a przy okazji ramy są na tyle tanie, że można je co parę lat spokojnie wymieniać, a wiadomo, jak z gustami dziecięcymi potrafi bywać. no własnie nie chcę wydawać bądż wie ile bo za kilka lat może kręcić nosem a i my na tym etapie spłukani jestesmy...:sick:kupię dobry materac bo to podstawa a ramę prawdopodobnie Ikeowską, no chyba, że znajdę coś jeszcze... :rotfl: Wyobrażam to sobie Anetko:D A czemu nie jesteś zadowolona z zakupów? Konik brzydki? Czy to nie o konika chodzi? Dzieciaki dają popalić ale ubaw przy tym czasami jest nieziemski...:wiggle:konika powinna Pani wystawić dla mnie lada chwila... to z zakupów w innym miejscu jestem niezadowolona:sick: Też jestem ciekawa, może niepodobne do oczekiwanych? Może jednak Iskierce się spodobają w co gorąco wierzę. Duże łóżka rozumiem ja do tej pory pamiętam jak tato opowiadał nam bajki. Nigdy nie czytał, zawsze wymyślał i to takie wspaniałe, niespotykane! Pamiętam do tej pory . Jeśli tylko macie miejsce to zaserwujecie dzieciom przepiękne wspomnienia. U nas w mieszkaniu pokoje nie były wielkie i na takie łóżka nie było szans, stąd pytanie . ooo to super , że Tata miał taka wyobraznie...:wiggle:Okruszek też czasem prosi mnie , żebym mu nie czytała tylko opowiedziała historię i czasem takie głupoty stulam, że nie wiem potem jak z tego wybrnąć...:Pno ale skoro prosi to opowiadam;) łóżka duże to świetny pomysł ...i też czekam na opinię o sklepie konikowym ...bardzo podobają mi się ich rzeczy ...no ale jak Ty Anetko rozczarowana to ja się wstrzymam z rozważaniem zakupowym w ww. Lasche konik dopiero bedzie;) Anetko, oby się polepszyło, teraz panuje jakiś wirus, dosłownie wszędzie! I Iskierkę na cycu dopadło, nie do pomyślenia . Szkoda małej. Szafeczki....nie podobają mi się ciemne dlatego wcześniej nie doradzałam nic ciemnego, troszkę ponuro się zrobiło moim zdaniem. A Tobie co nie odpowiada? no właśnie dokładnie nie wiem ale coś mi tam zgrzyta...spróbuję wymienieć gałki na początek ... Ojeju współczucie Anetko! a Okruszek ok? to to moze nie jelitówka tylko moze cos tam jej staneło? Dzieci szybko sie regenerują wiec nie martw sie na zapas.. wiem łatwo powiedziec.. A szafeczki bardzo ładne, moim zdaniem nie wszystko musi byc białe, ale pokaz całosc z jakiejs innej perspektywy? Aniu pokaże, tylko muszę sypialnię ogarnąć...póki co zaległy w niej ozdoby swiateczne:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.12.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 cały dzień byłam poza domem - przez pierwsze pół dnia miałyśmy mały zlocik forumowy, jak zawsze było bosko - i dopiero teraz doczytałam, że dzieciaczki miałaś chore cieszę się, że z malutką lepiej i sobie spokojnie już śpi. Mam nadzieję, że Okruszkowi też biegunka przejdzie i jutro będzie już OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.12.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 cały dzień byłam poza domem - przez pierwsze pół dnia miałyśmy mały zlocik forumowy, jak zawsze było bosko - i dopiero teraz doczytałam, że dzieciaczki miałaś chore cieszę się, że z malutką lepiej i sobie spokojnie już śpi. Mam nadzieję, że Okruszkowi też biegunka przejdzie i jutro będzie już OK Lidzia dziękuję i cieszę się , że zlocik się udał...tyle fajnych Kobietek , że nie mogło byc inaczej!;)zazdroszczę Wam tego spotkania:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.12.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Aguś wygląda na to, że wychodzimy na prostą Całe szczęście:hug:Jutro pewnie będzie już znacznie lepiej:D Odnośnie zakupów, to rzeczywiście wycieraczka do bani:sick: ale sówka piękna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 13.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Anetka tak z innej beczki, palicie juz w kominku? czy nadal masz swiece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.12.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Całe szczęście:hug:Jutro pewnie będzie już znacznie lepiej:D Odnośnie zakupów, to rzeczywiście wycieraczka do bani:sick: ale sówka piękna:D dlatego wycieraczka do zwrotu:P a sówki zostają Anetka tak z innej beczki, palicie juz w kominku? czy nadal masz swiece? Aniu nie palimy jeszcze i nie wiem czy wogóle będziemy:rotfl::rotfl: Lidziu widziałam Was u Madzi;) ależ Wy wszystkie bez wyjątku piekne Jesteście:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.12.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Aniu nie palimy jeszcze i nie wiem czy wogóle będziemy:rotfl::rotfl: My też palimy sporadycznie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts