Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anetko, pytałam męża i powiedział że może kiedyś w sypialniach zrobimy nawiewniki (troche mnie przekonalyscie :D:D:D chociaz kierbud mial swoje zdanie a my na okna za bardzo nie mielismy wplywu chociaz nawiewnikow nie chcialam bo nie zdawaly egzaminu u nas :(). Wzgledy estetyczne nie odgrywają tu roli :no: bo one wcale tak nie szpecą :).

Jakoś tak sie poczułam, że mam wszystko do kitu i zle zrobione :rotfl: i mi sie gorzej zrobiło ale już przeszło :hug:

Głupol http://forum.barcis.pl/images/smilies/puknijsie.gif:hug:

Aniu, Aga no i inne Dziewczynki my to się musimy kiedyś spotkać i dobrego wina razem napić:hug::hug::hug::yes::D

To chyba i ja przy okazji się ujawnię :) Jestem pod wrażeniem caaaałego domku -a muszę przyznać,że do tej pory na białe mówiłam be. :) Chodze i szperam po forum i szukam pomysłów na ciekawe urządzenie naszej chatki. Bo podoba się wiele rzeczy, ale tak naprawdę to przy nielicznych wątkach serducho mi zabiło...tak jak u Ciebie Anetko :). Znalazłam tu wiele inspiracji - dziękuję! I na pewno będę odwiedzać na bieżąco :) buziaki

Świetny pomysł Anetko:hug::hug::D tylko dlaczego tak daleko od siebie mieszkamy?:bash::bash:

no niestety rzut beretem to to nie jest ale trzeba bedzie coś wymyśleć...:yes::cool:

Wino to dobry pomysł :D te spotkania z forum to tak jakbyśmy się znały parę lat :o:o:o nie wiem na czym polega ten fenomen ;)

no dokładnie...i ciężko się rozstawać...:cool:

na tym, że my fajne babki jesteśmy :) :) Anetko a ja ??? a ja wina ???

Kuchana no przecież napisalam i Dziewczynki...więc ma się rozumieć, że Lasche też...A TY wiesz , że ja czekam na obiecane odwiedziny! więc się Szykujcie:yes::):hug:

ten fioletowy z białymi nogami, pisałam że dawno mnie tutaj nie bylo :)

oj...długa historia - opisana w wątku...fotel jest kupiony na allegro, przemalowany i przetapicerowany:)

To chyba i ja przy okazji się ujawnię :) Jestem pod wrażeniem caaaałego domku -a muszę przyznać,że do tej pory na białe mówiłam be. :) Chodze i szperam po forum i szukam pomysłów na ciekawe urządzenie naszej chatki. Bo podoba się wiele rzeczy, ale tak naprawdę to przy nielicznych wątkach serducho mi zabiło...tak jak u Ciebie Anetko :). Znalazłam tu wiele inspiracji - dziękuję! I na pewno będę odwiedzać na bieżąco :) buziaki

Witaj:welcome:i bardzo dziękuję za tak miłe słowa;)

Anetko dawno mnie nie było i przegapiłam urodzinki malutkiej :) , uściskaj i wycmokaj mocno ode mnie :yes:.

Ciekawa jestem czy u Was sypie , bo u nas powtórka z rozrywki ... jak nie siarczyste mrozy to teraz śnieżyca :cry:

uściskam, usciskam - dziękuję:hug:u nas siarczyste mrozy, kolejna noc i -26 stopni:bash:śnieg póki co nie pada ale słyszałam prognozę, że śnieżyca i do nas idzie...:bash:a ja już mam dość odśnieżania, pod domem mam tyle sniegu, że chyba do jesieni bedzie się topił:lol2:

Jak to fajnie z rana się dowiedzieć, że się całkiem gupim jest;):). Anetko, co to są nawiewniki ininteligentne i jak wyglądają?:rolleyes:

Buziak z rana:D. Dla Malutkiej Księżniczki podwójny ze spóźnionymi życzeniami:).

Rasiu dziękuję Kochana:hug:

Nawiewniki inteligentne to takie, które same się zamykają i otwierają w zależności od poziomu wilgotności. Nie bedę się wymądrzać bo ja techniczna nie jestem. Wklejam linka z takowymi nawiewnikami, tam wszystko jest opisane należycie

https://www.toma24.pl/36661/nawiewnik-higrosterowany-eha-okap-standardowy

Dziewczyny to jeszcze raz (bo najpierw był temat zbyt suchego powietrza a teraz zbyt wilgotnego) - jaka optymalna wilgotność jest w domu pożądana ?

Kto ma problem ze zbyt dużą wilgotnością:eek:

Optymalna to 50-60% ale dla mnie 60% to zbyt wiele, nie jestem w stanie przy takiej oddychac...;)

Skoro się ktoś nad nawiewnikami zastanawia ... ;).

A jaka u Ciebie jest wilgotność w momencie kiedy Ci dokucza suche powietrze ? Do ilu wtedy spada ?

W sypialni mam fajną 55% ale przy temperaturze ... 12-15 stopni. Reszta to 40-45% przy temperaturze 23 stopni ale jest oki (nie odczuwamy dyskomfortu).

Skoro się ktoś nad nawiewnikami zastanawia ... ;).

A jaka u Ciebie jest wilgotność w momencie kiedy Ci dokucza suche powietrze ? Do ilu wtedy spada ?

W sypialni mam fajną 55% ale przy temperaturze ... 12-15 stopni. Reszta to 40-45% przy temperaturze 23 stopni ale jest oki (nie odczuwamy dyskomfortu).

Nawiewniki to urzadzenia całoroczne i zbyt mała wilgotność wcale ich nie wyklucza... u mnie wilgotność potrafi spaść poniżej 20% jak nie używam nawilżaczy...

Dziewczyny to jeszcze raz (bo najpierw był temat zbyt suchego powietrza a teraz zbyt wilgotnego) - jaka optymalna wilgotność jest w domu pożądana ?

A czy przypadkiem, nie jest to Wasz pierwszy sezon w domu? Może masz jeszcze wilgoć technologiczną mirelo?;)

Optymalne warunki, w których człowiek najlepiej funkcjonuje to temperatura powietrza 19 – 22 stopni C i 45 – 60 % wilgotności.