ana-76 11.02.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 oj dawno mnie tu nie było ..... Powiedz co to za fotel? śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.02.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Anetko, pytałam męża i powiedział że może kiedyś w sypialniach zrobimy nawiewniki (troche mnie przekonalyscie :D:D chociaz kierbud mial swoje zdanie a my na okna za bardzo nie mielismy wplywu chociaz nawiewnikow nie chcialam bo nie zdawaly egzaminu u nas ). Wzgledy estetyczne nie odgrywają tu roli bo one wcale tak nie szpecą . Jakoś tak sie poczułam, że mam wszystko do kitu i zle zrobione i mi sie gorzej zrobiło ale już przeszło Głupol http://forum.barcis.pl/images/smilies/puknijsie.gif Aniu, Aga no i inne Dziewczynki my to się musimy kiedyś spotkać i dobrego wina razem napić:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.02.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 oj dawno mnie tu nie było ..... Powiedz co to za fotel? śliczny yyyyy jaki fotel??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Aniu, Aga no i inne Dziewczynki my to się musimy kiedyś spotkać i dobrego wina razem napić:hug: Świetny pomysł Anetko:hug: tylko dlaczego tak daleko od siebie mieszkamy?:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.02.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Wino to dobry pomysł te spotkania z forum to tak jakbyśmy się znały parę lat :o:o nie wiem na czym polega ten fenomen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 12.02.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 na tym, że my fajne babki jesteśmy :) Anetko a ja ??? a ja wina ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 yyyyy jaki fotel??? ten fioletowy z białymi nogami, pisałam że dawno mnie tutaj nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 12.02.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 To chyba i ja przy okazji się ujawnię Jestem pod wrażeniem caaaałego domku -a muszę przyznać,że do tej pory na białe mówiłam be. Chodze i szperam po forum i szukam pomysłów na ciekawe urządzenie naszej chatki. Bo podoba się wiele rzeczy, ale tak naprawdę to przy nielicznych wątkach serducho mi zabiło...tak jak u Ciebie Anetko . Znalazłam tu wiele inspiracji - dziękuję! I na pewno będę odwiedzać na bieżąco buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 12.02.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Anetko dawno mnie nie było i przegapiłam urodzinki malutkiej , uściskaj i wycmokaj mocno ode mnie . Ciekawa jestem czy u Was sypie , bo u nas powtórka z rozrywki ... jak nie siarczyste mrozy to teraz śnieżyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.02.2012 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Świetny pomysł Anetko:hug: tylko dlaczego tak daleko od siebie mieszkamy?:bash: no niestety rzut beretem to to nie jest ale trzeba bedzie coś wymyśleć... Wino to dobry pomysł te spotkania z forum to tak jakbyśmy się znały parę lat :o:o nie wiem na czym polega ten fenomen no dokładnie...i ciężko się rozstawać... na tym, że my fajne babki jesteśmy :) Anetko a ja ??? a ja wina ??? Kuchana no przecież napisalam i Dziewczynki...więc ma się rozumieć, że Lasche też...A TY wiesz , że ja czekam na obiecane odwiedziny! więc się Szykujcie:yes: ten fioletowy z białymi nogami, pisałam że dawno mnie tutaj nie bylo oj...długa historia - opisana w wątku...fotel jest kupiony na allegro, przemalowany i przetapicerowany:) To chyba i ja przy okazji się ujawnię Jestem pod wrażeniem caaaałego domku -a muszę przyznać,że do tej pory na białe mówiłam be. Chodze i szperam po forum i szukam pomysłów na ciekawe urządzenie naszej chatki. Bo podoba się wiele rzeczy, ale tak naprawdę to przy nielicznych wątkach serducho mi zabiło...tak jak u Ciebie Anetko . Znalazłam tu wiele inspiracji - dziękuję! I na pewno będę odwiedzać na bieżąco buziaki Witaj:welcome:i bardzo dziękuję za tak miłe słowa;) Anetko dawno mnie nie było i przegapiłam urodzinki malutkiej , uściskaj i wycmokaj mocno ode mnie . Ciekawa jestem czy u Was sypie , bo u nas powtórka z rozrywki ... jak nie siarczyste mrozy to teraz śnieżyca uściskam, usciskam - dziękuję:hug:u nas siarczyste mrozy, kolejna noc i -26 stopni:bash:śnieg póki co nie pada ale słyszałam prognozę, że śnieżyca i do nas idzie...:bash:a ja już mam dość odśnieżania, pod domem mam tyle sniegu, że chyba do jesieni bedzie się topił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.02.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Jak to fajnie z rana się dowiedzieć, że się całkiem gupim jest;). Anetko, co to są nawiewniki ininteligentne i jak wyglądają? Buziak z rana:D. Dla Malutkiej Księżniczki podwójny ze spóźnionymi życzeniami:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.02.2012 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Jak to fajnie z rana się dowiedzieć, że się całkiem gupim jest;). Anetko, co to są nawiewniki ininteligentne i jak wyglądają? Buziak z rana:D. Dla Malutkiej Księżniczki podwójny ze spóźnionymi życzeniami:). Rasiu dziękuję Kochana:hug: Nawiewniki inteligentne to takie, które same się zamykają i otwierają w zależności od poziomu wilgotności. Nie bedę się wymądrzać bo ja techniczna nie jestem. Wklejam linka z takowymi nawiewnikami, tam wszystko jest opisane należycie https://www.toma24.pl/36661/nawiewnik-higrosterowany-eha-okap-standardowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Fajne i cena jaka, na takie bym się chętnie zdecydowała w przypływie gotówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.02.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dziewczyny to jeszcze raz (bo najpierw był temat zbyt suchego powietrza a teraz zbyt wilgotnego) - jaka optymalna wilgotność jest w domu pożądana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.02.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dziewczyny to jeszcze raz (bo najpierw był temat zbyt suchego powietrza a teraz zbyt wilgotnego) - jaka optymalna wilgotność jest w domu pożądana ? Kto ma problem ze zbyt dużą wilgotnością Optymalna to 50-60% ale dla mnie 60% to zbyt wiele, nie jestem w stanie przy takiej oddychac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.02.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Skoro się ktoś nad nawiewnikami zastanawia ... . A jaka u Ciebie jest wilgotność w momencie kiedy Ci dokucza suche powietrze ? Do ilu wtedy spada ? W sypialni mam fajną 55% ale przy temperaturze ... 12-15 stopni. Reszta to 40-45% przy temperaturze 23 stopni ale jest oki (nie odczuwamy dyskomfortu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.02.2012 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Skoro się ktoś nad nawiewnikami zastanawia ... . A jaka u Ciebie jest wilgotność w momencie kiedy Ci dokucza suche powietrze ? Do ilu wtedy spada ? W sypialni mam fajną 55% ale przy temperaturze ... 12-15 stopni. Reszta to 40-45% przy temperaturze 23 stopni ale jest oki (nie odczuwamy dyskomfortu). Nawiewniki to urzadzenia całoroczne i zbyt mała wilgotność wcale ich nie wyklucza... u mnie wilgotność potrafi spaść poniżej 20% jak nie używam nawilżaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.02.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ha! I już się czuję mądrzejsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.02.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dziewczyny to jeszcze raz (bo najpierw był temat zbyt suchego powietrza a teraz zbyt wilgotnego) - jaka optymalna wilgotność jest w domu pożądana ? A czy przypadkiem, nie jest to Wasz pierwszy sezon w domu? Może masz jeszcze wilgoć technologiczną mirelo? Optymalne warunki, w których człowiek najlepiej funkcjonuje to temperatura powietrza 19 – 22 stopni C i 45 – 60 % wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Czytałam, że najzdrowiej to 17 stopni ale wtedy trzeba się ciepło ubrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts