aneta s 13.02.2012 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A czy przypadkiem, nie jest to Wasz pierwszy sezon w domu? Może masz jeszcze wilgoć technologiczną mirelo? Optymalne warunki, w których człowiek najlepiej funkcjonuje to temperatura powietrza 19 – 22 stopni C i 45 – 60 % wilgotności. tez mi ta Mirreli wilgotność spokoju nie daje...no bo skąd o tej porze roku takie super parametry, ja z nawilzaczami mam problem, żeby taką uzyskać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.02.2012 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Czytałam, że najzdrowiej to 17 stopni ale wtedy trzeba się ciepło ubrać matko Aniu gdzie to Wyczytałaś, taż to totalny extrimeeee, ja jedynie w sypialni taką akceptuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Poważnie ? My w łazience musimy mieć ciepło tam chyba 20 mamy ustawione , w sypialni kolo 16 a na dole 18 . Kiedyś też mi się wydawało, że zimno a teraz kwestia przyzwyczajenia , jak się robi 20 stopni to już czujemy jakby była sauna. Co innego przy dzieciach, pewnie byśmy wyższą ustawili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.02.2012 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 wstyd się przyznać ale dla mnie komfortowo jest przy 25 stopniach...w sypialniach wszystkich mamy ok 18, w bawialni i na dole 20-21 bo przy nawilżaczach nie wolno mieć więcej no i pozatym dla dzieci to nie zdrowo takie cieplarniane warunki ale ja przy tej temp mam 2 warstwy na sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.02.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 matko Aniu gdzie to Wyczytałaś, taż to totalny extrimeeee, ja jedynie w sypialni taką akceptuję Ja też 17 stopni w domu, to w kurtce trzeba chodzić:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.02.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) U mnie w sypialni to efekt wyłączonego ogrzewania (całkowicie). Nawet przy mrozach -20 otwieram okna balkonowe na full i wietrzę z 20-3- minut.A w pozostałych pomieszczeniach ... nie wiem. To nasza prawie druga zima (grzejemy od listopada 2010, tynki wylewki robione w czerwcu 2010), pewnie coś wilgoci jeszcze dom oddaje. Ale wydaje mi się, ze to też przez podłogówkę (jednak podłoga nie ma tak wysokiej temperatury jak kaloryfer, jest tylko lekko ciepława) i brak kominka. Zobaczymy jak przyszly rok. W łazienkach mamy 24-25 stopni a w salonie 22-23. Nie lubię duchoty, jedynie w łazience ją ścierpię. Edytowane 13 Lutego 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Chodzę w normalnej bawełnianej bluzce z długim rękawem przy 18! !7 już czuję i nadaje się na noc bardziej (ale pamiętam tez, że raz było 10 w sypialni rano.....nigdy więcej!). Ale 25 ? W życiu bym nie wytrzymała...chyba musiałabym chodzić nago po domu . Może Anetka dlatego u Was tak sucho ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.02.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Mirella my wogóle kominka nie używamy, mamy podłogówkę ale i zwykłe grzejniki też...no i ja też wietrzę choć podobno w takie mrozy to razem z wietrzeniem wilgotność się traci...zazdroszczę takiego wyniku, u mnie taki przy 4 nawilżaczach non stop trudno osiągnąc...Aniu nie, nie odkad mamy dzieci nie przekraczamy temp 21 stopni!!! więc to nie to i w kominku nie palimy! a sucho jak diabli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Aaaa, myślałam że macie 25 w salonie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.02.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ja mam 21-22 i muszę mieć 2 warstwy ubrania z długimi rękawami. Dziecięciu półrocznemu o dziwo jest ciepło w jednym ubranku z długim rękawem, a małżonek chodzi w koszulce z krótkim:) Odczuwanie temperatury jest naprawdę zróżnicowane. Ja najlepiej czułabym się jak Aneta przy ok. 25 stopniach, no ale do tylu nie nagrzeję, bo i tak by mi małżonek wietrzył i wychładzał i tak w koło Macieju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Rasiu dziękuję Kochana:hug: Nawiewniki inteligentne to takie, które same się zamykają i otwierają w zależności od poziomu wilgotności. Nie bedę się wymądrzać bo ja techniczna nie jestem. Wklejam linka z takowymi nawiewnikami, tam wszystko jest opisane należycie https://www.toma24.pl/36661/nawiewnik-higrosterowany-eha-okap-standardowy Fajne i cena jaka, na takie bym się chętnie zdecydowała w przypływie gotówki . Ja miałam oryginalnie zamontowane takie nawiewniki w oknach... wielkie i okropne:sick: Teraz wymieniam je na te: https://www.toma24.pl/34829/nawiewnik-higrosterowany-emm-okap-standardowy Ponoć różnią się jedynie stopniem wyciszenia... te mniejsze, które teraz chcę zamontować przepuszczają 10 decybeli więcej... ponoć jeśli się nie mieszka przy ruchliwej ulicy - bez róznicy:no: A jednak mniejsze i ładniejsze (taraz, w obecnym mieszkaniu mam te malutkie - więc mam porównanie:yes: - i uwierzcie mi - nie ma porównania;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Kolejne ciekawe bo ja sobie pomyślałam że może na następną zimę w 4 okienkach sobie taki cuś wstawić. Poziom głośności zupełnie nie ma u nas znaczenia, jest cicho jak makiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.02.2012 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 a ja właśnie mam te nawiewniki wklejone przez Magde:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.02.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A no widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.02.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Anetko co słychać? Coś ostatnio rzadko Cię widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 21.02.2012 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aguś jakby to powiedziec....cisza przed burzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.02.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ale jak to?:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aguś jakby to powiedziec....cisza przed burzą... Nie strasz Aneciu:rolleyes: Opowiadaj co u Ciebie, bo tez się martwię, to że ja z doskoku to znasz przyczynę.... mam nadzieję że wszystko u Ciebie w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.02.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aneciu dzięki za priv, ściskam baaardzooooo mocno:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 21.02.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aguś jakby to powiedziec....cisza przed burzą... Anetko, mam nadzieję, że to jakaś malutka niegroźna burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts