Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aneta - dom, inspiracje i takie tam...reaktywacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś dziękuję...Mam chyba ze 2 kolo na plusie bo sobie mocno pofolgowałam z ciasteczkami... ale co tam...

wzieliśmy się za ogród...masakra...mamy 12 wielkich gór ziemi, którą musimy ulokować sensownie na działce, no i generalnie widzę, że ogród to nie lada wyzwanie . Mąż zbił mi z desek warzywnik i posiałam a Okruszkiem marchew, sałatę , koperek, rzodkiewkę no i pietruszkę. Ciekawe czy nam cokolwiek urosnie bo to moje pierwsze warzywne doswiadczenie w zyciu...

Aguś dziękuję...Mam chyba ze 2 kolo na plusie bo sobie mocno pofolgowałam z ciasteczkami... ale co tam...

wzieliśmy się za ogród...masakra...mamy 12 wielkich gór ziemi, którą musimy ulokować sensownie na działce, no i generalnie widzę, że ogród to nie lada wyzwanie . Mąż zbił mi z desek warzywnik i posiałam a Okruszkiem marchew, sałatę , koperek, rzodkiewkę no i pietruszkę. Ciekawe czy nam cokolwiek urosnie bo to moje pierwsze warzywne doswiadczenie w zyciu...

Anetko co to jest 2 kg- sama widzisz ile ogród wymaga pracy, więc zrzucisz szybciutko:wiggle:

A tą ziemię, to zamierzacie sami rozkładać?:jawdrop: A może jakaś mała kopareczka by pomogła?:rolleyes:

Takie warzywka jak wymieniłaś na pewno Ci się udadzą- w większości to zioła więc super:wiggle:Ja w zeszłym roku sadziłam jeszcze bazylię i oregano- udały się wybornie:D

Mamy mieć pomoc po 15 kwietnia;). Przychodzą panowie ułożyć murki z kamienia polnego i pomóc z tą ziemią ale jak taka pogoda to usiedzieć na tyłakch w domu nie możemy:p...więc wybieramy kamienie i rozwozimy trochę tą ziemię...chyba musimy drugie taczki kupić, żebyśmy mogli razem wozić:lol2:

Planuję jeszcze ogródek ziołowy w kolejnej skrzynce i koniecznie muszę mieć trzecią na truskawki ale czekam na wene męża;). Wczoraj szalałam z drabiną i piłką ręczną i oczyszczałam nasze ogromne sosny amerykańskie z suchych gałęzi i doszłam do wniosku, że piła w moich rękach to niebezpieczne zjawisko bo ...kurcze spodobało mi sie to cięcie:wiggle:

Pozwoliłam sobie dołączyć do grona zachwyconych domem :) Twój dom Anetko (jeśli mogę się tak spoufalić ;)) zalicza się, wraz z kilkoma z forum, do moich ulubionych i kojarzonych bez problemu :D (pamiętam przede wszystkim łazienkę z cegłą i cudne wykończenie okien wewnątrz. To dom, który się po prostu zapamiętuje :)

Pozdrawiam!

jak taka pogoda to usiedzieć na tyłakch w domu nie możemy:p

Doskonale Cię rozumiem Anetko:lol2::lol2:

Wczoraj szalałam z drabiną i piłką ręczną i oczyszczałam nasze ogromne sosny amerykańskie z suchych gałęzi i doszłam do wniosku, że piła w moich rękach to niebezpieczne zjawisko bo ...kurcze spodobało mi sie to cięcie:wiggle:

Na serio sama cięłaś piłą?:jawdrop::jawdrop:No to masz nowy fach w rekach:rotfl: