sebanek 02.09.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Chcę zrobić przesuwaną ściankę działową między dwoma pokojami, tak by móc je otwierać na siebie. Ścianka ma mieć 2 m długości i 2,8m wysokości. Zrobię ją z płyty osb do której obustronnie przykręcę g-k. Moje pytanie dotyczy mechanizmu jezdnego takiej ścianki. Obawiam się, że mechanizmy stosowane w zabudowach typu komandor, albo przy zwykłych drzwiach przesuwanych mogą być zasłabe jak na ciężar ścianki. Czu ma ktoś mopysł na taki mechanizm - szynę i wózeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 07.09.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 co prawda nigdy takiego czegoś nie szuakłem, ale pewnie udałbym się do składu, albo Castoramy albo gdziekolwiek popytać o prowadnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebanek 08.09.2011 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 W składach i "innych castoramach" nie ma prowadnic dedykowanych do ścian. Są do mebli i drzwi, ale obawiam się, że mogą być za słabe jak na ciężar ścianki.Może ktoś coś takiego robił, albo gdzieś widział....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 08.09.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 ja robię takie drzwi u siebie. 2 skrzydła przesuwne, chowane w ścianach, szerokość 2 metry, wysokość 2,2m (?)kupiłem 2 komplety okuć do drzwi przesuwnych firmy laguna model gustavson, obciążenie 100kg na skrzydło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebanek 08.09.2011 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Dzięki desmearChyba o coś takiego mi chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 09.09.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 U mnie w biurze są takie przepierzenia - prowadnica w suficie; skrzydła chowają się gdzieś w róg pomieszczenia. Po złożeniu i zmontowaniu nawet daje to radę - ale nie mam pojęcia kto to montował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts