holek125 02.09.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam!Na początku roku dekarze pokryli mi dach papą termozgrzewalną, niestety nie grzali jej tylko przybijali gwoździami, jak się okazało po miesiącu dach zaczął przeciekać, po telefonicznym wezwaniu ich do naprawy przyjechali i pozgrzewali brzegi papy, co uniemożliwiło jej odzyskanie. Niestety nadal ciekło, później już nie odbierali telefonów, aż w końcu zostałem zmuszony do zakupu drugiej nowej papy i położenia jej na tą starą. Tutaj moje pytanie czy mam szanse na zwrot kosztów zakupu materiałów i usługi od dekarzy, którzy wg. specjalistów źle położyli papę na dachu, jeśli nie mam umowy, a posiadam zdjęcia dokumentujące iż dani ludzie wykonywali tą pracę i nagranie rozmowy telefonicznej w której przyznają się iż pracę wykonali i wzięli za nią pieniążki.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 02.09.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 A było wezwanie na piśmie do poprawy wadliwie wykonanej usługi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.09.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Teoretycznie istnieje tylko droga „szantażu” .Zagrozić wykonawcy, że jeśli się nie dogadacie, uprzejmie doniesiesz na niego do US, o nieodprowadzeniu należnych podatków.Zwykle skutkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holek125 05.09.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Łukasz _K: Wezwania pisemnego nie było, tylko rozmowy telefoniczne. sSiwy12: Szantaż jak to szantaż działa w dwie strony i nie za bardzo jest legalny. Myślałem bardziej o wysłaniu pisma z jakiejś kancelarii prawnej by wyglądało to w miarę poważnie.Może mi ktoś podpowiedzieć, czy rzeczywiście tylko umowa by mnie ratowała w tym momencie?? Czy inne dowody nie wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.09.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Takie pytanie – chcesz mieć rację, czy otrzymać zwrot dodatkowych kosztów? Ps. Napisałem „szantaż” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holek125 05.09.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ewidentnie zwrot kosztów, które ciągle się powiększają, przez ten nieszczelny dach.Masz rację jest to jakaś furtka nacisku, którą oczywiście wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts