Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieszczelny dach, a odszkodowanie lub zwrot kosztów

holek125

Recommended Posts

Witam!

Na początku roku dekarze pokryli mi dach papą termozgrzewalną, niestety nie grzali jej tylko przybijali gwoździami, jak się okazało po miesiącu dach zaczął przeciekać, po telefonicznym wezwaniu ich do naprawy przyjechali i pozgrzewali brzegi papy, co uniemożliwiło jej odzyskanie. Niestety nadal ciekło, później już nie odbierali telefonów, aż w końcu zostałem zmuszony do zakupu drugiej nowej papy i położenia jej na tą starą. Tutaj moje pytanie czy mam szanse na zwrot kosztów zakupu materiałów i usługi od dekarzy, którzy wg. specjalistów źle położyli papę na dachu, jeśli nie mam umowy, a posiadam zdjęcia dokumentujące iż dani ludzie wykonywali tą pracę i nagranie rozmowy telefonicznej w której przyznają się iż pracę wykonali i wzięli za nią pieniążki.

Z góry dziękuję za pomoc.

Łukasz _K: Wezwania pisemnego nie było, tylko rozmowy telefoniczne.

sSiwy12: Szantaż jak to szantaż działa w dwie strony i nie za bardzo jest legalny.

Myślałem bardziej o wysłaniu pisma z jakiejś kancelarii prawnej by wyglądało to w miarę poważnie.

Może mi ktoś podpowiedzieć, czy rzeczywiście tylko umowa by mnie ratowała w tym momencie?? Czy inne dowody nie wchodzą w grę?