axel132 02.09.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam. Mieszkam w domy wybudowanym na początku lat 70. Nad najwyższą kondygnacją znajduje się strop Kleina, a następnie na nim płytka z siporex na cegłach, tak, że powstała tam szczelina sięgająca 25cm. Pod płytką w ścianach znajdują się otwory, które pozostały po szalunku gdy była ona wylewana. Chce zamurować te otwory, ponieważ gnieżdżą się tam szerszenie, osy i pszczoły. Czytałem jednak, że w stropodachu musi istnieć szczelina wentylacyjna. Otwory pierwotnie miały być zamurowane po usunięciu szalunku. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.09.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 A w czym Ci te owady przeszkadzają? A skoro już to otwory zakryj kratkami z drobną siatką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel132 06.09.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Przeszkadzają mi, ponieważ wlatują mi do domu, a do tego szerszenie skrobią w nocy w stropie i nie mogę spać. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts