Lataren 02.09.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witajcie mam problem otóż w małym pomieszczeniu nie mam instalacji C.O. jest to kibelek 1x 1,5 - na II piętrze mojego domu- chciałbym tam doprowadzić ogrzewanie ale nie chcę mi się przukuwać dwóch kondygnacji aby tam dociągnąć rurki - wymyśliłem sobie, że skoro mam w pokoju obok grzejnik, że od tego grzejnika poprowadzę rurki do pomieszczenia obok - mam pompkę - więc myślę że byłoby spoko ale koljnym probelem jest zainstalowanie zaworu do odpowietrzania - czy ktos robił cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 02.09.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 robi się rożne cuda ale trzeba się na tym znać, z tego co piszesz sprawa jest prosta i powinno działać ale by to zagwarantować trzeba widzieć cały system, jaka jest moc grzejnika od którego chcesz się podłączyć, jakimi rurkami jest on podłączony, jak daleko są rurki o większej średnicy, jakiej, czy wszystkie grzejniki mają po dwa zawory, jaka jest moc pieca, jaka jest moc obliczeniowa domu, jaką wydajność ma pompka itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts