fazownik81 02.09.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 (edytowane) Witam wszystkich speców od budownictwa. Proszę o poradę w sprawie szlakodachu. Budowa dachu od dołu:-Strop na szynach i zbrojenie-Szlaka-Piach z odrobiną cementu. Wymiary 20m długości na 7m szerokości spadek ok 10cm.Dach cieknie wylewka popękana i rosły krzaki uszczelnianie papy nic nie dało.Zerwałem pape dziury, piach, gruz doły i góry, wylewka wypchnęła renajzy i obróbki. Cel zrobić tanio i dobrze. Pomysł 1 wylać na nowo beton o grubości 4- 5 cm zbrojony kratownicą i na to papa.Plusy mało roboty Minusy duży ciężar, brak izolacji, koszt, mozliwość przemarzania(?!) Pomysł 2 łaty 5cm + deski które mam za darmo ale trzeba je impregnować i robić wentylacje dachu + papaPlusy pustka powietrzna jako izolacja.Minusy mocowanie do stropu na kotwy, będzie przemarzać ? Pape już mam, deski o grubości 2cm.Co będzie lepsze ? Edytowane 2 Września 2011 przez fazownik81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 03.09.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Generalnie w budownictwie nie da się nic zrobić "tanio i dobrze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fazownik81 03.09.2011 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Generalnie w budownictwie nie da się nic zrobić "tanio i dobrze". Zależy o jakiej taniości mówimy. Ktoś miłą doświadczenia z podobnym dachem albo moze znać lepsze rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.09.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Oba Twoje rozwiązania są do d.... Powietrze mogące się przemieszczać nie będzie żadnym izolatorem. Sugeruję takie rozwiązanie: cienka szlichta wyrównująca nierównośći nanią styropian jednostronnie obłożony papą i papa termozgrzewalna wierzchniego krycia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts